Anna_feerie

Кокосова олія Parachute для блискучого хутра))

Кокосова олія Parachute для блискучого хутра))

Свого часу кокосова олія спричинила справжній бум на косметичному ринку: її наносили на тіло та обличчя; використовували замість бальзаму для губ; наносили для пом’якшення нігтів та п’яточок; робили з нею маски/обгортання для волосся та застосовували в їжу. Всі ці способи чудові, головне – це співпадіння потреби конкретної людини та властивостей цього універсального продукту.

Я хочу зупинитися саме на ефектах для волосся (бо ж хто ще вам розповість про всі нюанси кучерявого методу 👧). До речі, вводний допис щодо Curly Girl Method вже в Клубі: https://club.makeup.com.ua/post/1943/ .

Кожен наш волос складається з трьох шарів: медули (внутрішня частина), кортекса (або серце волоса, що відповідає за міцність, щільність та колір) та кутикули (зовнішній напівпрозорий шар, що захищає від навколишньої середи та асоціюється з блиском та текстурою волосся).

З одного боку, для здорових локонів вкрай важливе зволоження, але в той самий час надлишок води може розпушувати лусочки кутикули, проникати до кортексу та розтягувати його, що, в свою чергу, ще більше пошкоджує кутикулу. Через це волосся стає сухим, тьмяним та втрачає блиск. Що ж робити? Додати в свою доглядову рутину протеїни (про них писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/5378/ ) та олії.

Кокосова олія Parachute для блискучого хутра))

- олії, що проникають у волосся та здатні підлатати лусочки та укріпити кутикулу (кокосова, авокадо, какао, ши);

- ті, що частково проникають – вони також здатні покращити стан кутикули, але більш легкі (олія авокадо, абрикосової кісточки, кунжутна, касторова та ін.);

- покривні – їхня молекула більшого розміру, тому залишається на поверхні волосу (арганова олія, броколлі, виноградних кісточок і т.д.).

Нас цікавить саме кокосова, бо вона займає особливе місце в кучерявому ком’юніті. Адже кучері/хвилі/спиралькі по своїй природі більш сухі, ламкі та потребують балансування через наше фанатичне зволоження)).

Особливість цього чудодійного продукту в тому, що він застигає при температурі нижче за 25 градусів. Тому спочатку треба покласти тубу під гарячу воду / на батарею. Під впливом тепла тверде масло починає танути і перетворюється на рідину. Пахне кокосом, як і має бути=).

Як я його використовую: кілька крапель розтираю в долонях і наношу на довжину волосся, починаючи з кінчиків, перед миттям. Залишаю на кілька годин (чим довше, тим краще). Порада: не треба брати велику кількість, адже на ефективність це не вплине, проте отримаємо дуже жирні пасма, вимити які буде ще той квест.

Ще раз хочу нагадати: в питанні волосся не буває панацеї, один і той самий засіб може врятувати волосся від сухості та ламкості, а через деякий час перестати працювати (бо ж змінився стан шевелюри, вологість, температура повітря і т.д.). Тому пам’ятаємо про баланс.

Які ще існують варіанти використання олій для кучерів:

1) Додати пару крапель до маски/бальзаму для більшої ефективності та поживності.

2) Сталінг: L.O.C метод - leave-in – oil – cream (незмивний засіб – олія – крем) або L.O.G метод - leave-in – oil – gel (незмивний засіб – олія – гель). Це чудовий спосіб зберегти зволоженість волосся під час зимового періоду, ідеально підходить для власниць афро-кучерів або дуже жорсткого та сухого волосся.

3) Розбити жорстку плівку від стайлінгу (каст), розтерши в долонях пару крапель олії.

А ось для глибокого відновлення ідеально підійде саме кокосове маселко. Наостанок, ловіть лайфхак, як перевірити, чи підходить вам та чи інша олія: беремо краплинку, розтираємо в руках та наносимо на сухе волосся: якщо локони стали більш гладенькими та блискучими – це те, що треба, якщо ж волосся почало виглядати брудним ті не здобуло м’якості – шукаємо далі.

Сподіваюсь, вам було цікаво=). Поділіться, чи користуєтесь оліями для волосся та якщо так – якими саме?).