Ідеальне зволоженн я з маскою Kaaral Purify Hydra
Мій досвід догляду за знебарвленим пошкоденим волоссям
Кожна дівчина, яка виходила з чорного кольору, знає, яка це травмуюча процедура. Я люблю експерименти і з впевненістю можу сказати, що це найбільший виклик, з яким стикалося моє волосся: декілька кислотних змивок, а потім знебарвлення порошком і тільки після цього можна тонувати фарбою. Окрім того, останні 10-15 см кінчиків ще пам'ятають хімзавивку.
Зараз я відрощую свій колір, бо після чорного майже нічого не береться, окрім коричневих чи рудих відтінків, які мені не личать - або треба пожертвувати частиною довжини, яка у мене і так не дуже велика, а з каре я себе аж ніяк не бачу. Взагалі хотілося б по максимуму зберегти довжину, тому догляд за волоссям для мене - це справжній виклик.
Мої очікування від зволожуючої маски
Маску Kaaral Hydra я відкрила для себе ще 5-6 років тому і купую вже не вперше, бо інші маски, які я пробувала, навіть близько не підійшли по ефекту. Нижче я розповім про її особливості, а поки що хочу уточнити, що під зволоженням (збереженням вологи в волоссі) я розумію надання йому м'якості, еластичності, блиску, але не обов'язково буде кондиціонування, живлення та захист.
Як я розумію, що волоссю не вистачає зволоження? Воно стає жорстким та сухим на дотик, тьмяне, може ламатися (білі точки на кінчиках), сіктися. Чим більше волосся пошкоджене, тим більше зволоження йому необхідно.
Особисто я використовую маску щоразу, як мию волосся, тобто через день. Зазвичай чергую маски, що зволожують, живлять та відновлюють. Іноді трапляються мультифункціональні маски, але Kaaral Hydra, як на мій погляд, скоріше чисто зволожуюча, попри її назву.
Про маску: упаковка, консистенція, аромат
Маску можна придбати в обсязі 500 чи 1000 мл, у мене 500 - мені цього вистачає надовго, а купувати одразу літр я не дуже люблю, бо засоби мені набридають, "приїдаються". Дизайн баночки лаконічний, м'ятно-блакитний, виконаний в мінімалістичному стилі. На ній зображено алое, яке є однією з активних речовин. Маска додатково запечатана слюдою.
Склад маски для тих, хто, як і я, приділяє йому увагу: aqua(water), lauryl alcohol, behentrimonium chloride, myristyl alcohol, aloe ferox leaf juice powder, gliceryn, nigella sativa seed oil, parfum(fragrance), sesamum indicum seed oil, tocopherol, helianthus annuus seed oil, sucrose stearate, glyceryl caprylate, xanthan gum, p-anisic acid, isopropyl alcohol, tetrasodium edta, citric acid, ci19140 (acid yellow 23), imidazolidinyl urea, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, benzyl benzoate, coumarin, linalool.
Бачимо багато зволожуючих компонентів - жирні спирти, екстракт алое, гліцерин, мочевина; вітамін Е (токоферол), який захищає та відновлює, а також декілька олій - вони відповідають за живлення (хоча я і не відчула цей ефект, але не можу не відмітити, що склад насправді дуже багатий).
Ще одна особливість - маска не містить силіконів, тому зазвичай її треба закривати кондиціонером. Сама по собі вона не розплутує волосся, а силікони допомагають утримувати корисні речовини всередині волосся, бо створюють плівку на його поверхні.
Аромат цієї чарівниці - це вже легенда. Я навіть бачила у відгуках, що є люди, хто не купує її саме через нього, але насправді тут як пощастить - декому він подобається. Це мав бути мигдаль, але мені окрім нього ще дуже нагадує мокру собачу шерсть. Він сильний та залишається на волоссі до наступного миття.
Мої враження
Як я вже казала, ця маска - моя улюблениця серед чисто зволожуючих. Вона досить рідка, наноситься і розподіляється по волоссю легко, але мені здається, що її доводиться брати більше, ніж інших, більш густих масок. Маски я довго не тримаю взагалі, бо не бачила ефекту від витримки по годині, але якщо деякі маски з силіконами, направлені в першу чергу на глибоке кондиціонування, я можу тримати 2-3 хвилини, то Гідру зазвичай витримую десь 10, бо їй наче не вистачає 2-3.
Волосся після неї об'ємне, здається, що його багато. До речі, я її пробувала як з фарбованим пошкодженим волоссям, так і з коротким натуральним, коли була на curly girl method. В обоих випадках вона чудово працювала, ніколи не обтяжувала волосся, навіть якщо не дуже сильно відступати від коренів.
Я вже згадувала її аромат, так ось, щоб він мені не дошкуляв наступні два дні, я обираю їй в пару кондиціонер та незмивні засоби з насиченим ароматом - він хоча б частково перекриває той невдалий мигдаль.
Отже, підведемо підсумки. Маска Kaaral Hydra має багато плюсів:
- Досить бюджетна ціна, враховуючи, що вона продається обсягом 500-1000 мл
- Ідеально зволожує моє волосся, воно об'ємне, блискуче та розсипчасте
- Допомогла мені перемогти ламкість кінчиків
- Підходить для тих, хто дотримується CGM (curly girl method), бо не містить силіконів
- Підходить для різних типів волосся
Але мінуси у неї теж є:
- Як на мене, то її запах - це головний з них
- Не дуже економно витрачається, бо волосся її просто "їсть"
- Особисто для мене те, що вона не містить силіконів, є мінусом, бо моє волосся їх полюбляє
- Волосся після неї дуже пухнасте. Кучеряві люди знають слово "фриз", так ось, навіть найпотужніший незмивний догляд не може з цим впоратися. До речі, фото були зроблені після укладки!
Попри всі мінуси, для мене ця маска вартує того ефекту, що дає. Треба ще зазначити, що ефект накопичується з часом, тобто якщо з першого разу немає вау-ефекту, то не поспішайте думати, що даремно її купили, дайте їй шанс!
Також додаю своє фото - перше в день миття, а друге вже наступного дня, коли пишність трохи "поуляглася". Мені трохи ніяково, бо я не можу похизуватися гарним кольором, але сподіваюсь, що мій відгук був для вас корисним.
Коментарі (0)