Sofiia_Ts

Сироватка з ретинолом CeraVe Resurfacing Retinol Serum

Вітаю всіх з Новим Роком! Хай він принесе вам щастя, спокій, радість та мирного неба 🤍

Нещодавно в успішних результатах за 2024 рік я поділилась, що поборола форму екскорійованого акне - тобто постійне механічне пошкодження шкіри через здирання запалень. На жаль, ця проблема почалась у мене з початку війни через тривогу і неправильний догляд, які усклюднювали ситуацію.

Я не зверталась до косметолога, бо розуміла, що б ніякі процедури це не виправили, бо все йшло з голови.

Тому влітку я взяла ситуацію у свої руки, і почала з того, що припинила користуватись будь-яким доглядом на тиждень. Вмивалась тільки водою і користувалась кремом, якщо відчувала сухість сильну. І звичайно, тримала свої руки подальше від обличчя.

Нижче я поділюсь не дуже естетичними фото за довгий період часу, без обробки, як є.

В результаті, запалення почали зникати, і я поступово по одному засобу вводила, щоб бачити, як вони будуть поводитись на моїй шкірі.

І як виявилось, саме на етапі щоденного використання гідрофільного бальзаму почались глибокі запалення. Тому я перейшла на міцелярну воду, що значно зменшило висипання. А також в процесі зрозуміла, що наносила завелику кількість крему. Він лишав достатньо жирний блиск, але думала, що це так має бути і за ніч поглинеться. Але ні, тут має бути баланс.

Так от, в мене залишились сліди у вигляді постакне та постзапальних еритем. Щоб швидше їх позбутись та і загалом покращити тонус та загальний вигляд шкіри (бо за останній рік лице трохи поплило), рішила ввести ретинол.

Так як шкіра чутлива та тонка, взяла найлайтовіше, що знайшла на ринку - сироватку CeraVe.

ПОМІТКА! Будь ласка, не займайтесь самолікуванням інших форм акне, бо це може призвести до гірших наслідків і краще звертайтесь до лікаря!

Обрала для себе таку форму вітаміну А як ретинол, оскільки він бюджетніший і в разі чого, якщо не підійде для моєї чутливої тонкої шкіри, не буде так жалко.

Також, що важливо, ретинол має бути інкапсульований без доступу до кисню з герметичною упаковкою, бо це нестабільна молекула, яка руйнується під впливом світла, кисню та високих температур.

Звичайно, низька концетрація ретинолу, бо якщо ввести надто високий, шкіра отримає подразнення. В цій сироватці концетрація 0,3% ретинолу, жаль, виробник не вказує це на упаковці.

В цій сироватці поєднались всі пункти, тому обрала саме її.

Сама сироватка має доволі хороше пакування, приходить навіть в окремі картонній у вигляді "шухлядки".

Баночка із міцного якісної пластику, має 30 мл (вистачить надовго), вакуумний дозатор, який запобігає контакту речовини з повітрям.

Продукт дозується кнопкою і одного натиску вистачає на все обличчя.

Консистенція дуже легенька, гелева та водяниста. Так як кількості потрібно не багато, вона поглинається як тільки нанести, тому тут треба скоренько. Без аромату.

Вводила її ретиноловими сходами, тобто 1 раз на тиждень, наступний тиждень - 2 рази, ще наступний - 3 рази.

Для себе обрала варіант не щоденний, бо як дойшла до цього моменту, шкіра зреагувала подразненням та сухістю. Використовую 2-3 на тиждень ввечері, тобто перерва 2-3 дня.

Також, що важливо, потрібно почекати 10-15 хв після вмивання до нанесення сироватки, та 10-15 хвилин опісля.

Моя шкіра не дуже прийняла це, бо схильна до сухості, і чекати такий час після вмивання вона не може, зразу відчуваю сухість, а ще й наносити таку сироватку то це явний шлях до подразнення.

Тому обрала Метод Сендвічу. Тобто, щоб не відчувати сухість та не провокувати подразнення, я після очищення наношу зволожувальний тонер і чекаю 15 хвилин, і аж тоді наношу цю сироватку, і ще через 15 хвилин зволожувальний крем. Так, це займає час, але це найделікатніший метод для тонкої шкіри.

І які результати? Шкіра справді стала виглядати краще, найбільше замітила покращення загального рельєфу, стала рівніша та наче міцніша. В перспективі замітила більш збалансоване виділення себуму.

На фото (не для чутливих) ви можете побачити прогрес моєї проблемної ділянки.

AQUA/WATER/EAU, PROPANEDIOL, DIMETHICONE, CETEARYL ETHYLHEXANOATE, NIACINAMIDE, AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE, DIPOTASSIUM GLYCYRRHIZATE, HYDROGENATED LECITHIN, POTASSIUM PHOSPHATE, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, CERAMIDE EOP, CARBOMER, CETEARYL ALCOHOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, DIMETHICONOL, LECITHIN, SODIUM CITRATE, RETINOL, SODIUM HYALURONATE, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, CHOLESTEROL, PHENOXYETHANOL, ALCOHOL, ISOPROPYL MYRISTATE, CAPRYLYL GLYCOL, CITRIC ACID, TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE, PENTYLENE GLYCOL, PHYTOSPHINGOSINE, XANTHAN GUM, POLYSORBATE 20, ETHYLHEXYLGLYCERIN.

Склад досить багатий, враховуючи на уже наявність активної речовини ретинолу 0,3 %.

Щоб шкіра максимально прийняла актив, склад доповнений:

- силіконом диметикон - має м'яку захисну дію, запобігає випаровуванню вологи;

- ніацинамідом - зменшує подразнення на проблемних ділянках;

- екстрактом солодки - додатково має пом'якшувальну, заспокійливу та протизапальну дію, очищає та відбілює шкіру;

- керамідами - допомагають відновлювати ліпідний бар'єр.

Все це доповнено безпечними консервантами та емолентами.

Надіюсь я вас не втомила такою великою кількістю тексту 😄

Справді ретинол від Cerave значно прискорив мій процес відновлення після моєї форми акне, зробив шкіру рівнішою та щільнішою.

Це ідеальний засіб для новачків, хто хоче спробувати таку активну речовину як ретинол для рівнішого тону шкіри.

Я дуже рада, що пройшла такий тернистий шлях з успіхом, можливо лишись ямки, яких можна позбутись лиш в косметолога і деколи можуть вискочити якісь поверхневі запалення, але тепер я можу легко вийти кудись без тону в не ховати своє обличчя 😌

02 січня, 2025
Sofiia_Ts
02 січня, 2025