A.

Geek & Gorgeous C-Glow 15% Vitamin C Serum та мій новий погляд на активний вітамін С

Geek & Gorgeous C-Glow 15% Vitamin C Serum та мій новий погляд на активний вітамін С

Geek & Gorgeous C-Glow 15% Vitamin C Serum містить 15% аскорбінової кислоти. У складі за класикою рецепту найкращих сироваток з вітаміном С є стабілізуючі ферулова кислота та вітамін Е.

Користувалася сироваткою 3 місяці. Вона не встигла окислитись за за цей час (я її тримала в холодильнику). Як ми знаємо, сироватка з активним вітаміном С псується приблизно після закінчення цього періоду часу, про що сумлінно вказано брендом на пляшечці.

У сироватки приємна немасляниста легка текстура, що швидко вбирається.

Чи сподобалась мені ця сироватка? Загалом так, але не на лікуванні ретиноїдами. Мені здається, що вона буде чудовим доповненням для непроблемної шкіри, про що я написала в 2 частині допису.

З точки зору результатів, сироватка не освітлила моєї гіперпігментації у вигляді веснянок - як і всі дуже хороші сироватки із вітаміном С, якими я користувалась. В цьому питанні я остаточно дала собі відповідь, що активний чи неактивний вітамін С тут безсилий:) Однак головною причиною використання цього засобу було посилення рівня захисту сонцезахисного крему та антиоксидантна дія і якщо дуже пощастить - освітлення пост-акне.

Вітамін С виконує в більшості превентивні функції. Про це легко забути, враховуючи які майже "магічні" здібності іноді йому присвоюють, особливо його активній формі - L-Ascorbic Acid.

Я сумлінно читала і дивилась дерматологів і протягом останніх років спробувала такі сироватки із активною формою вітаміну C:

• Paula's Choice C15 Super Booster - 15% аскорбінової кислоти;
  • Rejudicare 2CRM Sal - 10% аскорбінової кислоти; та
  • Geek & Gorgeous C-Glow 15% Vitamin C Serum - 15% аскорбінової кислоти.

Cкажу відверто, зараз я розумію, що моя проблемна шкіра не любить активну форму вітаміну С, бо це зайве подразнення на шкірі, яка і так подразнюється через ретиноїди.

Тому намагатись висвітлити пост-акне АКТИВНОЮ формою вітаміну С не зовсім вдале рішення для мене, як я мала можливість спостерігати за своєю шкірою.

Моя шкіра змогла справді полюбити тільки Rejudicare 2CRM Sal за її менш агресивну дію (хоча вона й додатково містить 2% саліцилової кислоти). Напишу про цю сироватку згодом.

Тому загальний мій висновок полягає в тому, що з метою бусту сонцезахисного крему та отримання антиоксидантної дії мені краще використовувати неактивні форми вітаміну С, як-от Tetrahexyldecyl ascorbate, які не подразнюють проблемну шкіру на лікуванні. Адже нема сенсу сподіватись на буст від сироватки, якщо вона додатково подразнює шкіру.

Думаю, я ще повернусь до активної форми вітаміну С в майбутньому за умови нормалізації моєї шкіри. Але наразі не варто забувати, що мій основний актив - ретиноїди і не треба намагатись втулити інші агресивні активи, а краще працювати над підтримкою бар'єру.

13 січня, 2025
A.
13 січня, 2025