Елена

Gloria Vanderbilt Jardin A New York

Вітаю 👋🏻

Сьогодні хочу розповісти про парфум Gloria Vanderbilt Jardin A New York. На класичну Глорію я задивлялася давно, та мене зупиняло те, що це ретро аромат. А тут потрапив на глаза цей зелений красень. Спробувати звісно ж було ніде, та по опису і коментарям я зрозуміла, що не дуже ризикую, якщо замовлю парфум наосліп.

Коли перший раз вдихнула його, то зрозуміла, що то весна у флаконі ) Взагалі, коли я робила замовлення, я була у пошуках щоденного нейтрального аромату. Бо виявилось, що все що я маю доволі яскраве, стійке, заявляє про себе. А от чогось простого, щоб прям взула та забула, такого нема 🤷🏻‍♀️ Тому від Садів Нью-Йорку я чекала чогось такого ненав'язливого, легкого та комфортного у носінні.

Доречі, чому саме Сади Нью-Йорку? Чула, що аромат присвячений Централ Парку у Нью-Йорку.

Коробка з тонкого картону, без стопера всередині (бюджет, так...). Має ніжні візерунки квітів та логотип бренду (лебідь). Всередині коробка має приємний зелений колір, який відповідає кольору рідини.

Від флакону я чекала гіршого, признаюся відразу. Але виявилось, що дарма. Пульверизатор металевий, кришка зовні також. Сам флакон має округлу форму, де в центрі зображений лебідь. На кришці присутня назва бренду. Ось так просто та локанічно.

Початкова нота: Гарденія, Петітгрейн
Нота серця: Жасмин, Неролі, Півонія
Кінцева нота: Амбра, Білий кедр

Парфум був випущений у 2016 році у вигляді парфумованої води. Коли я дізналася щодо концентрації аромату, то була здивована. Бо по стійкості йому далеко до парфумованої води, от туалетна була б в самий раз. Піраміду я привела для прикладу, та сама нічого з неї не чую, бо не можу розкласти парфум на ноти. Це квітково-зелений, свіжий аромат. Та свіжість не та, до якої ми звикли через додавання цитрусів. Тут не буде кислих акордів (як і солодких також), що для мене тільки плюс. На старті це яскрава квіткова композиція, яка звучить доволі насичено. А я вже нафантазувала собі акварельне звучання. Ні, це яскраво, доволі насичено, але без перевантаження. Бачу у піраміді мою улюблену півонію та гарденію, та для мене в ароматі абстрактні квіти. Не просто квіти, а ще зелені стеблі, листя, може навіть травичка. Це не букет, а саме прогулянка по парку, де долунають аромати квітів, та прохолодний вітер доносить до вас багато зелені у повітрі. Пам'ятаєте, як виглядає рідина у флаконі? Ось саме це намагалися передати самим ароматом. Через деякий час, коли аромат всядеться і перша його яскрава частина мене, квіти відійдуть на другий план, залишив після себе зелень та воду (не знаю, що саме мені дає відчуття стоячої води, та here we go again), до яких приєднається кремова нота. Це доволі неочікуванно, але приємно. Десь через 3 години це все стихає і на шкірі я відчуваю зовсім легке відлуння аромату. І це зрозуміло, бо тут нема мускусів, або АДів, які б закріпили композицію. Тому не дивіться, що зазначена парфумерна вода, стійкість невелика. Мене це не бентежить, тому що я можу оновити, якщо треба, або використовувати його у першій половині дня, а потім змінити аромат. Та й за таку вартість... в мене зовсім нема нарікань.

Щодо сезонів, мне здається, що аромат буде актуальним завжди. Ну може прям коли морози, то він може за настроєм не підійти, та я його носила десь у +6, то це було прекрасно. Мені вважається, що під кінець лютого та на початок березня взагалі буде чудово підкреслювати вайб наближення весни.

Своєю знахідкою я дуже задоволена. Люблю знаходити цікаве у бюджеті ) Зазначу ще, що аромат не пахне дешево. На старті я не відчуваю ніякого спирту. Композиція нічого не копіює, що актуально у теперішній час. Тому, чому б і ні? )

19 січня, 2025
Елена
19 січня, 2025