О'L

Ще трішки про дезодоранти та антиперспіранти

Дописи про безпечні та небезпечні дезодоранти/антиперспіранти спонукали мене поділитися своїм досвідом використання Etiaxil'ом.

Одразу хочу відступити та вибачитись за вигляд його флакона на фото, бо саме цей примірник був придбаний мною років 5 тому назад, тож він вже трохи "застарів" ))

Чесно кажучи, взагалі не знаю, чому я зацікавилась засобами від надмірного потовиділення, оскільки проблем в мене з цим ніколи не було. Пітнію я досить рідко навіть у спеку або під час інтенсивних тренувань (що інколи дивує оточуючих, навіть моїх рідних). Обумовлено це наче чи то низьким вмістом білка в організмі (якого я дійсно споживаю досить мало), чи то низьким рівнем гемоглобіна та поганим кровообігом (я дійсно постійно мерзну і мені завжди холодно) - тут фахівці не дійшли згоди. Я ж обидва варіанти вважаю у своєму випадку досить ймовірними. Проте, глибше вже у свою фізіологію я не занурювалась, оскільки цей стан жити мені не заважає, а навпаки рятує від конфузів та жовтих плям на одязі.

Тож, навіть не знаю, навіщо я тоді його придбала, хоча дією його дійсно здивована.

Отже, до діла - продукт має вигляд маленького кулькового дезодоранту, рідина прозора та має запах спирту. Склад, звісно ж такий собі.... не для прихильніків натурального...

Містить Alcohol Denat., Aluminum Chloride, PEG-12 Dimethicone та є аналогом відомого Drysol, який доречі містить хлорида алюмінію аж 20 %!

Наносити його треба лише на ніч, виробником категорично заборонено це робити вранці та протягом дня - наче вночі потові залози менш активні.

Тож, ввечері після душа треба насухо витерти пахви (або потрібну ділянку тіла), можна навіть просушити феном та нанести цей Etiaxil. У жодному разі не можна наносити на вологу чи щойно подразнену шкіру, а також після епіляції - у цьому випадку гарантую неймовірні опіки та нереальні муки протягом тривалого періоду! Особливо, якщо шкіра чутлива.

На той час я ще не користувалась послугами лазерної епіляціїї, тож справлялась з небаженим волоссям за допомогою бритви чи епілятора. І навіть коли після останної епіляціїї проходило кілька діб - відчуття після нанесення - то був ще той тест на витривалість! Отже, якщо шкіра подразнена, то боляче буде неймовірно!

Якщо ж не звертати уваги на всю цю нереальну пекучість, засіб дійсно дієвий не то слово! Особисто мені його дії вистачає до двох тижнів - тож, саме цей період я не користуюсь іншими дезодорантами, живу активним життям та маю постійно сухі пахви! Проте, такий тривалий ефект тримається лише на мені. Моїй подружці вистачало десь на 3-4 дні, потім я використовувала його на чоловікові - ефект також був десь три доби.

Etiaxil не використовую вже кілька років, оскількі звичайні дезодоранти мене більш ніж влаштовують. Тай шкіра в мене досить чутлива, тож опіки під пахвами мене не дуже приваблюють. Звичайно, після курсу лазерної епіляції жити стало набагато легше, проте все рівно до цього засобу навряд чи повернусь.

Не дивлячись на це, все рівно раджу хоча б раз спробувати його людям з гіпергідрозом, оскільки дія його дійсно дуже потужня та тривала.

Balea Roll-On Soft Flower

Досить дешевий дезодорант із мас-маркету, що наче не містить солей алюмінію, проте має у складі алое та вітамін Е. Досить лагідний до шкіри.

Багато хто плутає, та вважає, що дезодорант та антиперспірант - це одне й те саме, проте це не так. Антиперспіранти допомагають зменшити виділення поту, а дезодоранти лише маскують або усувають запахи.

Отже, цей засіб властивостей антиперспіранта не має, та дія його досить середня. Дуже раджу для щоденного користування таким споживачам, як я - які не мають гіпергідрозу, якім не потрібен потужний захист, та тим, хто шукає недорогий дезодорант. Для свого цінового сегменту - це дійсно непогана річ!

Маю кілька дезодорантів Balea та вважаю, що за свої копійки вони дійсно непогані.

Дізналась про нього нещодавно, завдяки подружці, яка також є прихильником натуральних складів.

Склад дійсно досить гарний, додала його у фото, оскільки на сайті Make Up він не зазначен.

Засіб має кремову текстуру та легкий запах м'яти (маю версію з м'ятою і розмарином, проте, знаю, що є ще аналогічні із іншими ароматами). Він не забиває пори, чудово підходить для чутливої або подразненої шкіри.

Користуватися спочатку не дуже звично, оскільки треба набирати засіб, а потім руками разтирати під пахвами. Ще мінус для тих, кто сильно пітніє - доведеться користуватися кілька разів на добу.

Це також не антиперспірант, тож, не варто очікувати нереальний захист від поту. І взагалі, до нього треба звикнути.

Раджу продукт шанувальникам натуральних та безпечних продуктів.