A.

#testinmakeupclub - Фінальний огляд доглядового боксу

#testinmakeupclub - Фінальний огляд доглядового боксу

🔹 Засоби Joko Blend

  • Joko Blend - це український бренд косметики, заснованої на натуральних компонентах🌱 із сертифікацією Cosmos/ECOCERT.

  • Моя думка про натуральну доглядову косметику, досить очікувано, відповідає думці дерматологів: не все натуральне - корисне для шкіри. Однак, мені подобається як натуральні бренди плідно працюють над тим, щоб їхні засоби були не тільки ефективними, а ще й безпечними - це дуже складно зробити з натуральними інгредієнтами. Дискусію, що таке "натуральне" краще навіть не починати:)

🔹 Гідрофільна олія-гель для обличчя Joko Blend

  • Олія-гель нагадує не дуже густий гідрофільний бальзам рожевого кольору із запахом жуйки, як вже помітили інші дописувачі.

  • Склад: Glycerin, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Aqua, Sucrose Palmitate, Jojoba (Buxus Chinensis) Oil, Sucrose Laurate, Parfume, CI 45100.

  • Як видно, у складі є різні олії, 2 емульгатори, парфуми та барвник.

  • Відповідно до INCIDecoder, яким я тепер регулярно користуюсь замість інших пошуковиків завдякі Тамарі Комарницькій, ці 2 емульгатори Sucrose Palmitate та Sucrose Laurate є цукровими ефірами і в гідрофільних засобах для очищення загалом є хорошими.

  • Отже, загалом, склад є хорошим. Проте, я особисто стараюсь уникати парфумів у складі доглядової косметики - вони не мають ніякої функції у догляді, крім приємного користувацького досвіду. Більшість людей ніяк не реагують на парфуми в догляді. Але я відчула невелику стягнутість після використання засобу. Враховуючи які тут інші компоненти, думаю, це могло було через парфуми.

  • Крім того, незважаючи на негусту консистенцію, засіб було трохи важко розподіляти по обличчю до моменту додавання води - не було відчуття, що все "йде як по маслу".

  • Моя особиста оцінка - 7/10 через парфуми і дещо важкий розподіл. Прибрати б парфуми, барвник, можливо трішки пограти з пропорціями олій/емульгаторів і все буде класно:)
#testinmakeupclub - Фінальний огляд доглядового боксу

На жаль, цей засіб абсолютно не підійшов. Я мала здогадки про це після прочитання складу, але не була готова до такого:)

Склад: Aqua, Mentha Piperita (Peppermint) Water, Glycerin, Propylene Glycol, Matcha Tea Еxtract, Sodium Citrate, Alcohol Denat, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Salicylic Acid, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol, Fragrance, CI 42090, CI 19140.

Як бачимо, в складі недружні до шкіри Alcohol Denat, парфуми і дуже модні консерванти Ethylhexylglycerin та Phenoxyethanol, які я б з радістю проміняла на парабени. У складі є також барвники для надання зеленуватого кольору тоніка - зайва річ, як на мене. Щодо Mentha Piperita (Peppermint) Water - не впевнена чи це ефірна олія, розведена у воді, чи саме вода з м'ятою. Якщо перше - то теж не найкращий варіант для шкіри.

Ось таку інформацію про поєднання Alcohol Denat та ментолу знайшла на сайті Paula's Choice: "Як правило, якщо Alcohol Denat вказано як 5 інгредієнт або вище [мій коментар: у випадку цього тоніка, Alcohol Denat на 7 місці], це становить значний ризик для сенсибілізації шкіри. Alcohol Denat може посилити проникнення інших інгредієнтів у шкіру; однак його дія в цьому відношенні подразнює шкіру та може викликати загибель клітин (апоптоз). Як наслідок, формула для догляду на спиртовій основі, яка містить інші подразники, такі як ментол та/або ароматичні масла, може бути ще більш шкідливою для шкіри."

Є тут і класні інгредієнти: Glycerin, Matcha Tea Еxtract, Salicylic Acid, Allantoin.

Проте, ці класні інгредієнти повністю затьмарюються некласними. Після нанесення тоніка на очищене обличчя, я відчула інтенсивне печіння. Для повноцінного затесту, я вирішила продовжити збиратись так спати і нанесла лише зволожуючий крем. Однак печіння не втухало. Мені довелось знову вмити обличчя засобом на водній основі (мій звичний ніжний La Roche-Posay Tolerianne, який ніколи не викликає подразнення), бо це було неможливо витерпіти:).

Вище додаю фото обличчя в каруселі:

  1. як шкіра виглядала того дня (нанесено рум'яна на місці, де наносять хайлайтер - тобто аж до лінії волосся 📷, та зволожуючий крем з тоном Bobbi Brown, який не перекриває недоліки (пост-акне, акне, родимки),
  2. як шкіра виглядала після того, як я намагалась вмити обличчя знову, щоб зупинити печіння - як бачите, я була в червоних плямах усюди і я не витирала обличчя, бо стікаюча вода трохи заспокоювала:).

На жаль, на наступний день після нанесення тоніка в мене досі неприємні відчуття - все обличчя чухається. Цей тонік, як на мене, нагадує подібні пекучі тоніки з іншого десятиліття. Особиста оцінка 3/10 - за те що є гарні інгредієнти, але й за те, що є дуже негарні інгредієнти.

Хочу підсумувати, що Alcohol Denat має хоч якийсь сенс додавати тільки до сонцезахисних засобів для покращення формули. Тут в ньому сенсу 0 і він поганий для будь-якого типу шкіри. Сподіваюсь, формулу буде змінено:)

🔹 Щоденний шампунь для всіх типів волосся H.Q. Beauty

Про бренд H.Q. Beauty не знайшла багато інформації, крім того, що він натуральний. З натуральними шампунями в мене така ж історія - майже завжди не підходять - в мене дуже чутлива шкіра голови.

Однак, цей бренд приємно здивував. Висипів не спровокував, чухання теж, вимивається добре. Єдиний недолік для мене особисто - моє волосся біля коренів було аж надто пересушене після його використання, і як наслідок, за менш ніж 1 день пожирніло:) Тому цей шампунь не для мене. Тим не менше, іншій людині, якій я дала спробувати шампунь, сказала, що її волосся стало таке м'яке на дотик, що навіть бальзаму не треба 😂 Це дуже цікаво:) Оцінка цього шампуню для моєї шкіри голови - 7/10.

Ця маска сподобалась.

У мене довге (десь 50 см) нефарбоване волосся із сухими кінчиками, якими я почала недавно займатись:).

Маска для волосся має досить сильний запах чоловічих парфумів одразу після видавлення із тюбика. Однак цей запах вивітрюється і я не чула його на сухому волоссі. Працює вона швидко - я тримала її не більше 3 хвилин. Волосся після неї шовковисте. Якщо ще додати незмивний захист - то комбо взагалі чудове.

Моя оцінка - 9/10 (парфуми спочатку трішки специфічні і, я думаю, остаточну оцінку я надам після використання повного тюбика - наразі після 2 використань я б хотіла повторити цю маску).

Це моє перше знайомство з ланоліном і, на щастя, алергії у мене на ланолін нема.

Склад: Aqua, Isopropyl Myristate, Glycerin, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Polysorbate 60, Lanolin, Argan Oil Glycereth-8 Esters, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Aroma, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Ammonium Acryloyldimethyltaurate/​VP Copolymer, Prunus Armeniaca Fruit Water, Tocopheryl Acetate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Cocos Nucifera Oil, BHA, BHT

May Contain: Ci 19140

Все виглядає непогано (навіть якщо врахувати Isopropyl Myristate на 2 місці, який зазвичай є комедогенним).

Крем непогано зволожує, однак я б назвала це кремом, який радше підійде для всіх пір року, крім зими. Після нанесення я трохи відчуваю плівку на руках, однак з часом вона зникає. Банановий запах в мене на руках не залишається, натомість є запах звичайного крему з гірчинкою (мені здається, це слабке місце всіх засобів з банановим запахом). Загалом, крем сподобався, адже, незважаючи ні на що, легке зволоження він таки дає в цю пору року. Моя оцінка - 8/10.