Яковенко Анна

SKIN FLOODING - новий тренд Тік-току. Думка експерта.

SKIN FLOODING - новий тренд Тік-току. Думка експерта.

Найновіший тренд, який прийшов з Тік-току на зміну ще донедавна популярного «skin cycling».

Якщо дослівно, це «затоплення шкіри».

Суть його полягає у пошаровому нанесенні великої кількості зволожуючих продуктів на постійно вологу шкіру, а вкінці нанесення крему з оклюзійними компонентами.

Що ж відбувається? На мʼяко очищену шкіру наноситься зволожуючий тонік чи міст, який є провідником і ніби затягує наступні продукти вглиб шкіри. Не дочекавшись його висихання, наноситься значна кількість зволожуючої сироватки, а поверх неї зволожуючий крем, який «запаковує» попередні продукти в шкірі і не дає їм випаровуватися.

Головним завданням skin flooding є максимальне зволоження шкіри, тому у складі продуктів шукають гіалуронову кислоту, гліцерин, сквалан, алое вера, бета глюкани та інші зволожувальні речовини.

Зволоження вкрай необхідно шкірі будь-якого типу, особливо в періоди підвищенної сухості клімату, холодну та вітряну погоду, пременопаузальний період, під час прийому деяких препаратів або нестачі вітамінів.

У літні місяці сальні залози працюють активніше, шкіра і так змінює свій тип на більш жирний, тому такого активного зволоження може бути забагато.

Проте якщо у вас суха шкіра, ви можете використовувати skin flooding у своїй вечірній рутині.

Якщо ж ви маєте жирний тип шкіри, то надмірне зволоження вам не потрібно. Достатньо використовувати базовий зволожуючий крем на додачу до себорегулюючих активів у вашому догляді.

Із неочевидних ризиків завжди потрібно памʼятати, що багато зволожуючих компонентів можуть бути комедогенними, особливо це стосується деяких масел, та оклюзійних фінішних кремів. Тому, якщо ваша шкіра схильна до висипів, то потрібно звертати на це увагу.

Якщо ви маєте чутливу шкіру, то краще згадати про skin minimalism, чим менше продуктів ви наносите на обличчя, тим менше вірогідність спровокувати надмірну чутливість, skin flooding не зовсім для вас.

І також варто відрізняти суху та зневоднену шкіру. Зневодненим може бути будь-який тип шкіри, це тимчасовий стан. Причинами зневоднення можуть бути неправильний догляд, порушення шкірного барʼєру, недостатня кількість випитої води, шкідливі звички, часті перельоти. В такому випадку потрібно коригувати цей стан, відновлювати мікробіом, а skin flooding використовувати як sos-метод, а не на постійній основі.

Яковенко Анна
2
Підписники
0