Anna_feerie

Пептиди в рутині: Medi-peel, Cos de Baha та Estee Lauder

Пептиди в рутині: Medi-peel, Cos de Baha та Estee Lauder

Одразу спойлер: так, так і ще раз так! Я в захваті від цих активів і обов’язково продовжу їх використання в своїй рутині на постійній основі!). Чому? Бо реально бачу ефект і він не візуальний, як від силіконів, а справжній. Маю проблемну гіперчутливу шкіру, та й вік (36 років) вже натякає на те, що прийшов час дивитись в бік анті-ейдж продуктів. Завдяки введенню пептидів в мій догляд шкіра набула більшої пружності, а мімічні зморшки та заломи стали менш помітними.

Спочатку трози теорії: пептиди – це фрагменти білкових молекул дуже маленького розміру, завдяки чому вони здатні проникати глибоко в шкіру та стимулювати вироблення гіалуронової кислоти та колагену. Взагалі існує багато різновидів, кожен з яких має свою спеціалізацію. Мені ж більше всього цікаві функції розслаблення мімічних заломів по аналогії з ботоксом (Матриксил, Аргирелін), зменшення запалення та боротьба з розацеа (Пептиди 8, 15, 46, 33), а також сприяння виробленню протеїнів (Матриксил 3000, Дермаксил).

Особливість пептидів в тому, що їх не можна поєднувати з кислотами та ретиноїдами (тому краще пептиди зранку, кислоти/ретинол ввечорі). Крім того, щоб досягти ефекту, треба використовувати їх протягом тривалого часу. Тож, переходимо до баночок:

Знаменита пептидна сироватка від корейського бренду, яка виглядає як люкс, пахне, як парфум і дарує неймовірне зволоження та комфорт. Має кремову консистенцію, легко наноситься та швидко вбирається. Я використала її з задоволенням, адже вона дуже комфортна і допомагає вирівняти тон шкіри. Щодо антизморшкової дії, то тут мені важко казати, адже від іншого корейського серума ефект був більш приголомшуючий (хоча, можливо, після першого вау-результату я просто не так помічаю, адже епідерміс підтримується в більш пружному стані).

Ця крихітка в зеленому дизайні – ще один екземпляр від Medi-Peel, але окрім власне пептидів, вона ще містить комплекс екстрактів трав (включаючи центелу), кераміди та сквалан. Цей продукт націлений на боротьбу з чутливістю, почервоніннями, а також обіцяє звузити пори та додати пружності. По текстурі сироватка прозора з ледь помітними блискітками (сяє, мов коштовний камінь на сонці), аромат ненав’язливий трав’яний. Поки що я не використала всю баночку, тому не можу судити про всі обіцянки виробника, але щодо зволоження і пружності – тут очікування вже справдились.

І, нарешті, мій фаворит (хто мене читає постійно, вибачте, якщо я вам набридла з цією сироваткою, та вона справді варта уваги). Унікальний на мій погляд серум, що має дуже натуральний та ефективний склад з пептидами в першій його половині. До речі, коли ми бачимо пептиди в кінці списку, це не означає, що їхня кількість замала для ефекту, адже даний актив вводиться в косметичні засоби в дууууже маленькій кількості.

Тож, повертаючись до мого пептидного дива, додам, що сироватка прозора, без особливих віддушок, доволі економна і дієва.

Ось з нею я побачила, як круто розгладжуються мімічні заломи і навіть гусячі лапки майже зникають. Мій лайфхак: я наношу пептидні сироватки під очі в тому числі, потім обов’язково закриваю кремом (теж пептидним, писала про нього ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/2814/).

Наостанок додам, що пептиди в мене навіть в тональному кремі)). Про нього писала нещодавно, якщо пропустили, переходьте за посиланням: https://club.makeup.com.ua/post/8857/. Тож, бажаю всім пружної шкіри та щасливих посмішок!)))