Скочується крем 🙄
Що робити?
Всім привіт! Сьогодні хочу поговорити про найбільший біль і пекельне пекло всіх любителів догляду - про скочування/стружку/pilling. Думаю, кожен із нас зіштовхувався з цією бідою… То як же цьому зарадити? І чи можливо взагалі?
Отже, по-перше, з власного досвіду скажу, що наперед неможливо зрозуміти, чи буде засіб на вас скочуватися, чи ні. У списку інгредієнтів це не читається абсолютно, текстура засобу теж нам цього не підкаже. Як пишуть у Beauty Advisor, передбачити таку поведінку засобу неможливо, і причини скочування невідомі - це все індивідуальна взаємодія засобу з конкретною шкірою (Caroline Hirons можливими причинами називає використання в один і той самий час несумісних засобів або ж використання занадто великої кількості засобу за один раз, але це дуже приблизні причини). У когось один і той самий засіб, використаний у невеликій кількості, нормально лягає, а в іншого береться стружкою. Наприклад, моя найкраща подруга була в захваті від Allies of Skin Mandelic Serum, і я, поборовши свою внутрішню жабу, купила і собі таку (ну, як же це, у подруги є, а в мене нема - не годиться 😅), але на мені вона кожен раз злазила стружкою, причому їй було абсолютно байдуже на всі мої танці з бубнами - використання на суху/вологу шкіру, на тонер/без тонера, під крем/без крему, за 2, 3, 4 години до сну - все одно на ранок я прокидалася вся в цих маленьких грудочках, половина з яких лишалася на подушці. Це я до чого: що і цінник теж абсолютно не впливає на здатність засобу підкласти вам таку свиню.
То чи можна якось цій біді зарадити? На жаль, як показує мій досвід, далеко не завжди, втім поборотися можна. Деякі поради дає Caroline Hirons. Не факт, звісно, що вони допоможуть, але в кожному разі спробувати варто. Отже, що можна зробити:
Спробувати використовувати менше засобу за раз. Узагалі мікродозинг - це популярна тенденція останніх років. До нього, зокрема, закликали авторитетні спікери організованого командою Cult Beauty циклу вебінарів Skin Sessions, що проходив минулої зими. Отже, нашим основним принципом тут має бути less is more. Реалізувати його на практиці, на жаль, не так просто (принаймні мені), бо ж воно якось інтуїтивно здається, що більше засобу означає більшу ефективність. Але спробувати варто.
У скочуванні може бути винним нашарування різних доглядових засобів. У такому разі слід по черзі виключати з рутини кожен із них, щоб відшукати поганця. З'ясувавши, котрий із засобів винен, можна знову-таки спробувати мікродозинг або комбінацію цього засобу вже з якимись іншими.
Caroline Hirons також радить спробувати безсиліконові засоби замість силіконових, оскільки силіконові засоби повністю не абсорбуються і лишаються на поверхні шкіри, що може спровокувати скочування.
Ще одна порада - почекати між етапами доглядової рутини, дати засобам увібратися. Це особливо актуально для санскрінів.
Але, як я вже сказала, ці поради не є універсальними і можуть не спрацювати. Коли я намагалася "приручити" Allies of Skin Mandelic Serum (безсиліконову, до речі), то пробувала і мікродозинг, і чекати, і взагалі нічим не закривати, але ніщо не допомогло. Така сама історія в моєї подруги з усіма мінеральними санскрінами - напевне, її шкіра чомусь не дружить з оксидом цинку 🤷 У мене, до речі, подібна проблема з легкими корейськими санскрінами. Тому, хоч як це прикро, але все абсолютно індивідуально…
Чи маєте ви якісь лайфхаки, щоб запобігти скочуванню? Запрошую поділитися в коментарях 🤗
Коментарі (0)