Євгенія 👩

Магнієва олія: куди і навіщо?😏

Магнієва олія: куди і навіщо?😏
Магнієва олія: куди і навіщо?😏
Магнієва олія: куди і навіщо?😏

Всім привіт✌️

Десь рік тому в моїй косметичці з'явився дуже цікавий і досить нестандартний косметичний продукт – магнієва олія Bisheffect, про існування якої я раніше нічого не чула. Ділюсь досвідом використання та своїми враженнями👇

Флакон виконаний з міцного пластику, в міру компактний і його зручно брати з собою у подорож.

Навколо флакона був картонний вкладиш (який в мене не зберігся) та додаткова інструкція, на яких вказана вся необхідна інформація щодо властивостей масла та способу його застосування.

В якості дозатору - розпилювач, який справно працює і добре розпорошує засіб, у необхідній для використання кількості, не плюється і не тече.

Об'єм - 250 мл, витрата засобу дуже економічна, вистачить на довго.

Такий натуральний склад зустрінеш дійсно рідко, він складається всього з 2-х компонентів:

  • Aqua - звичайна вода.
  • Magnesium Chloride (магнієвий хлорид)- основний компонент складу. Це мінеральна сіль, що складається з магнію та хлору. У косметиці магнієвий хлорид може використовуватись у різних формах та цілях. Ось кілька аспектів, пов'язаних із його застосуванням:
  1. Магній може допомогти покращити загальний стан шкіри, підтримувати її зволоження та стимулювати природні процеси відновлення.
  2. Магній є важливим мінералом для здоров'я волосся і може допомогти зміцнити його структуру, зволожити, пом'якшити і навіть позбавити лупи (але може і спровокувати лупу, як у мене).
  3. Можна використовувати як природний дезодорант. Він має здатність зменшувати запах поту та контролювати бактеріальну активність.
  4. Має заспокійливі властивості і відмінно знімає напругу.

По консистнції - це рідка, навіть водяниста олія. На дотик відчувається маслянистість, але вона дуже легка. Розчин практично миттєво вбирається у шкіру, тому він не встигає текти, але й наносити його потрібно досить швидко.

* Згодом у текстурі з'явилися чорні порошинки, наче осад. Не знаю, з чим це пов'язано, але думаю, що це означає, що продукт зіпсувався.

Засіб не має аромату, навіть якщо сильно принюхуватися).

Спектр застосування магнієвої олії дуже великий, я вибрала для себе такі напрямки:

  • Для обличчя (від висипань).

Олію я використовувала протягом 1-го місяця, щодня. Наносила вранці після всіх етапів очищення шкіри (умивалка, тонік, олія).

Розчин наносила не на всю шкіру, а точково, де є висипання, мої супер-проблемні зони – підборіддя, вилиці та щелепа.

Невелику кількість розчину наносила на проблемні ділянки і масажувала до повного вбирання, він швидко вбирається.

Олія не залишає на обличчі жирного сліду, шкіра не блищить, а навпаки трохи матується.

Через хвилин 10 після нанесення, починається легке поколювання (цілком терпиме) і з'являється білий наліт або як каже виробник "сольовий" наліт. Дискомфорту він не викликає, шкіра не свербить і не стягується, наліт не обсипається.

* Легке поколювання вважається нормальною реакцією організму на олію.

Ходжу з маслом на обличчі близько 5-6 годин, потім змиваю теплою водою і наношу зволожуючий крем, так як масло все ж таки трохи підсушує шкіру, але не критично.

  • Для волосся:

Олію для волосся використовувала трохи більше місяця, але не щодня, 1-2 рази на тиждень.

Масло наносила на коріння і кінчики волосся, потім почала наносити тільки на кінчики, тому що шкіра моєї голови не була рада новому косметичному засобу і відповіла лупою.

Олію наношу на вологе волосся, а саме на кінчики, за хвилин 15 до сушіння волосся феном.

* Якщо наносити масло тільки на кінчики, то воно не вимагає змивання, якщо ж, на коріння, масло потрібно змити звичайною водою.

Олія відмінно вбирається у волосся, "сольового" нальоту не з'являється, ніяких неприємних відчуттів також.

  • В якості дезодоранту

Взагалі, я не планувала використовувати масло як дезодорант, але відсутність дезиків на полицях магазинів (на початку війни) змусила мене це зробити.

Масло використовувала як дезодорант близько 2-х тижнів.

Розчин розпорошувала на пахву і масажними рухами розподіляла. Через час з'являлося легке поколювання і той самий "сольовий" наліт, щоб наліт не залишив слідів на одязі, прибирала його вологою серветкою.

Поколювання з часом теж проходило, важливо відзначити, що я б не радила наносити олію після епіляції і приподразненнях - щипатиме.

  • При болю у суглобах

Знову ж таки, на початку війни доводилося спати абияк і де доведеться, тому біль у всіх суглобах - це було неминуче.

Так як в аптеках було неможливо щось купити, то теж користувалася олією Бішофіт.

Масло використовувала на проблемних зонах (1 раз на день) і вже через 1-2 години біль ставав не таким інтенсивним.

Олія наноситься також масажними рухами, наліт теж з'являється.

Зараз частенько використовую масло після тренувань, дійсно знімає напругу та крепатуру)

  • Для обличчя (від висипань)

не скажу, що висипання повністю пройшли, але олія однозначно підсушила висипання і вони з часом зникли. Розчин знімає запалення та біль, серйозніші висипання не пройшли повністю, але стали значно меншими і перестали гноїтися.

  • Для волосся

Як я вже писала раніше, масло у мене викликало лупу. Тому судити про його вплив на ріст волосся я не можу.

Що стосується кінчиків, воно цілком непогано їх зволожує і розгладжує, вони стають більш живими. Найголовніше, що кінчики не висять як жирна бурулька, навіть у кінця дня.

  • В якості дезодоранту

Зараз я вже не використовую масло як дезодорант, але тоді воно дуже мене виручало. Олія гарно бореться з потом, пахви практично іделально сухі протягом 4-5 годин, навіть коли на вулиці дуже жарко. Також розчин бореться із запахом поту, я так розумію поглинаючи його, а не просто маскуючи. Єдиний мінус у тому, що після нанесення олії як дезодоранту, потрібно чекати близько 20 хвилин перед тим як одягати футболку, інакше можуть залишитися білі сліди від нальоту.

  • При болю у суглобах

Для цих цілей я використовую розчин найчастіше). Він дійсно відмінно знімає напругу та болючі відчуття. Мені іноді навіть здається, що краще за будь-яку аптечну мазь. Звичайно, йдеться про легкі болі, які не потребують медичного втручання.

В цілому, штука дуже цікава та багатофункціональна. На мій подив - вона дійсно працює). Цей розчин мене дуже рятував на початку війни і продовжує рятувати зараз).

Однозначно раджу спробувати, тому що спектр дії цієї олії дуже великий. Мені здається, що я не вказала і половини з того, що вона може зробити).

Дякую за увагу💕