Мастхеви моєї косметички
Я, як бьюті-голік, дуууже люблю нишпорити по чужим косметичкам. Сьогодні позаглядаємо в мою особисту👀
Для початку нагадаю свої вхідні дані: вік 35+, дуже світла нормальна шкіра, схильна до сухості, яскраво виражені сині кола під очима, масна шкіра повік, повіка нависаючі.
Які вподобання по мейкапу?
Не використовую бази під макіяж, бо вважаю найгарнішою базою - гарно зволожену шкіру! Полюбляю легке тонування шкіри, не люблю яскраве контурування обличчя, не уявляю свій мейкап без рум'ян , не роблю графічний мейк очей, якщо потрібен акцент - віддам перевагу яскравим губам (зазвичай червоним) ❤️😍💋
📌 Тонування
Останнім часом, моїм фаровиром є тональний середньої щільносіт від Clinique Even Better у відтінку WN01 - Flax. Лягає легко,без ефекту маски, має легкий сяючий фініш, розтушовується як боженька - хоч пальцями, хоч спонжем, хоч пензлем. Я найчастіше наношу пальчиками, бо не люблю багато пензлів та зайвого інструменту у косметичці. Не підкреслює шелущіння, працює як легкий фотошопчик для шкіри, гарно працює з почервоніннями шкіри. Класний, рекомендую)
📌 Консилер
Як розумієте, без консилера я не живу, цей абсолютний мастхев моєї косметички!
В мене є два фаворита:
1. Nars Radiant Creamy Concealer у відтінку Light 1 vanilla - моя давня любов, не знаю який за рахунком і в робочому і в особистому кейсі. Він середньої щільності, дуже кремовий та не висушує тендітну шкіру під очима. Відтінок з рожевим підтоном, робить шкіру під очима дуже свіжою!
2. Bobbi Brown Corrector у відтінку LIGHT TO MEDIUM BISQUE - дуже цікава текстура: на перший погляд щільна, але тане при дотику зі шкірою та розподіляється тонко. Наносити тільки пальчиком, "вкладаючими" рухами, без будь-яких розмазувань та розтягувань. Працює з синцями за рахунок правильного кольору, а не за рахунок щільності продукту. Є і в кейсі і в особистій косметичці.
Частіше використовую Nars, особливо коли поспішаю і треба швиденько освіжити погляд. АЛЕ! Коли ти "безсмертний поні", який впахує і нормально не спить, або коли проклятий сусід не дає жадані 8 годин сну, то єдиний рецепт як перекрити синці під очима - це спочатку нанести Bobbi Brown, тоненько та гарно вкласти його та трошки почекати поки розподілиться, а потім тонкий шар консилеру від Nars. Перфектно👌👌👌 Ще в кінці закріпити прозорою пудрою з сяянням🤩
📌 Корекція обличчя
Скажу так - мастхевним для мене продуктом є рум'яна! Наношу їх завжди, навіть коли дуже поспішаю! Бо без рум'ян - я бліда стіна.
Останнім фаворитом для мене стали рум'яна від Sinart Blushpro у відтінку В2 . Вони легко розтушовуються, не залишаючи плями та видимі межі та мають м'який сатиновий фініш. Колір потребує окремої уваги - це така правильна суміш рожевого та помаранчевого, на виході маємо красивезні рум'яна персикового відтянку, які підійдуть як білошкірим так і смаглявим дівчатам.
Якщо мені хочеться зробити мейкап виразніше та трохи скорегувати обличчя, я проходжуся по періферії бронзером від Physicians Formula Butter Bronzer Murumuru у найсвітілішому відтінку та трохи додаю на носик та шию.
Коли хочеться сяяти, додаю хайлайтер. Найбожественніший у моєму житті від Dior Diorskin Mineral Nude Luminizer Powder у відтінку 01. Але зовсім не бачу його у продажі, мабуть його зняли з продажу 😩😩😩
📌 Макіяж очей
Мастхевними продуктами особисто для мене є база для повік та кремові тіні. Так, в мене дуже масна шкіра повік і я абсолютно ВСЕ, навіть найстійкіші продукти наношу через базу.
Фаворитами серед кремових тіней для мене зараз є тінт від українського бренду Alena Tofil.
STARTINT - це водостійкі кремово-пудрові тіні у тубі , в мене у відтінку FIESTA 3 (але там дуже багато гарних відітнків)
Люблю за текстуру: стійка, але дає час на розтушовку, можна нашаровувати, або розтягнути у напівпрозорий відтінок. Наносити можна і пальцем і пензлем зі штучним ворсом. Рекомендую придивитись, це дуже швидко та зручно.
Також в моїй косметичці присутні стійкі олівці для очей гелевої текстури, але ті, які можна встигнути і розтушувати.
Зараз мене повністю влаштовує олівець від бренду LAMEL Make Up Kajal Eye Liner у коричневому відтінку 402.
Також люблю не можу тіні - однушку від MAC Extra Dimension Eye Shadow у відтінку Sweet Heat. Колір вважаю універсальним, який підійде практично всім: нейтральний світло-коричнево-бежевий)))
Дуже люблю наносити саме пальчиком, дають ефект сяючого, ніби вологого повіка 🤩🤩🤩
Вії люблю профарбовувати термо-тушшю від Hedonic Mascara Perfect. Бо ношу лінзи та не люблю морочитись з вимиванням. Тому термо, яка змивається теплою водою та злазить з вій "чулочками". Гарна щіточка, добре наносить та профарбовує, можна підкрастися до коренів вій. Дає довжину та трохи об'єму! Мене задовольняє повністю!
📌 Брови
Для брів в мене все максимально просто: це або прозорий гель для брів. Або гель для брів з кольором. Все))
Останнім часом люблю від Lumene Brow Care Shaping Wax у відтінку 02. Трохи тонована формула додає товщини волоску, а маленька щіточка допомагає легко надати форму бровам. Не дуже фіксує, але мені цього і не треба, в мене брови слухняні та гарно тримають форму.
Коли мейкап зовсім нюд, то використовую прозорий гель від Hedonic Clear Brow Gel. Оцей чувак фіксує дуже добре! Наніс та забув на весь день. А ще він не залишає білої плівки. Для мене мастхев і в кейсі і в особистій косметичці.
📌 Губи
Що стосується макіяжу губ - я не люблю олівці для губ та вмію, якщо треба, наносити помаду без попереднього профарбовування контуру.
На кожен день люблю блиски та схожі зволожуючі текстури типу бальзамів.
Ті, що на мене справили гарне враження, це:
Clarins Natural Lip Perfector у 07 та 06 відтінку - люблю давно та ніжно. Але щось зникли з продажу, маю надію, що їх перевипустять у новому пакуванні, а не тупо знімуть з продажу!😈
Також люблю носити Laneige Lip Sleeping Mask Berry, дуже комфортна текстура + трошечки кольору
Ще одна чудова знахідка tinted lip oil від Rare beauty у відтінку wonder або hope. Тоноване масло для губ, яке дарує губам найкомфортніше поєднання кольору та блиску. Губи залишаються гладкими та живими, виглядаючи більш повними та здоровими. Не липне, можна наносити шарами – нанесіть один шар, отримаєте легкий відтінок, або ще один, щоб отримати сміливий, соковитий ефект.