Літня рутина з ретинолом
А точніше, з третиноїном, який є одним із найефективніших у царстві ретиноїдів.
Почати хочу з того, що все частіше чую фразу: "На літо перестаю використовувати ретиноїди, бо боюся сонця". Моя реакція на таке: "🗿". Бо ретиноїдні гойдалки насправді значно страшніші, ніж грамотне використання цього активу влітку. Кожні 6 місяців наново проходити процес адаптації - справжнє пекло для шкіри, ресурс якої і так з кожним роком зменшується.
Сьогодні я розповім, як я користуюся ретиноїдом влітку та з якими засобами його комбіную.
Третиноїн
Наразі у мене це аптечний варіант, а саме Альтрено. Користуюся ним вже кілька місяців по рекомендації автора А. Він має стабільну формулу, шкіра швидко адаптовується до нього. Та й ціна приємна: лише 360 грн. Альтрено водянистий, легко наноситься та не залишає слідів.
Очищення
Все просто. Лише CeraVe Softening Cleansing Gel. Він ідеальний. Не сушить, проте має незначний вміст саліцилки, а значить добре бореться з забитими порами на лусочками.
Зволоження
На вологу чисту шкіру наношу ніацинамідний тонер Beauty of Joseon Ginseng Essence Water, далі CeraVe Moisturising Lotion в якості головного зволоження. Лише тоді наношу горошину Альтрено. Іноді можу перекрити його ще й Cicaplast, в спекотні дні цього не роблю.
Ретинол + ніацинамід - ідеальне комбо. Ніацинамід стимулює синтез колагену і керамідів, які забезпечують цілісність шкірного бар'єру. В результаті, ніацинамід значно знижує побічні ефекти ретинолу.
Сонцезахист та засмага
Обов'язковий крок - сонцезахист. Якщо я буду 1-2 години в місті, то беру Beauty of Joseon Relief Sun : Rice + Probiotic SPF50+ PA++++. Якщо ж їду на природу чи на будівництво дому, то беру лише сонцезахист на фізичних фільтрах. Neutrogena Sheer Zinc Oxide - ідеальний.
Невже це значить, що все літо доведеться проходити білолицею? Ні, бо ж існує автозасмага. У мене це James Read Sleep Mask Go Darker Face Overnight Tan. Ця ж маска існує у варіанті з ретинолом, планую в майбутньому придбати саме її. Автозасмага з ретинолом - звучить, як утопія, але вона існує!
Коментарі (0)