Oskia Renaissance Mask

Oskia Renaissance Mask

Всім привіт! Сьогодні хочу розповісти про мої враження від мініатюри дуже небюджетної маски для обличчя Oskia Renaissance Mask.

Oskia Renaissance Mask

Oskia - це британський люксовий бренд доглядової косметики, що існує з 2009 року і спеціалізується на мікроінкапсуляції, використанні рослинних стовбурових клітин та ліпосомній технології, які покликані забезпечити живлення шкіри на клітинному рівні. Продукція бренду містить практично всі модні компоненти: пептиди, ензими, пребіотики, антиоксиданти тощо. Над розробкою формул працює команда нутриціологів, дерматологів та інших фахівців, а продукцію виробляють на власній фабриці в Уельсі, але за стандартами ЄС. Акцент роблять на біотехнологіях і використанні природних компонентів, зокрема, продукція бренду не містить нафтопродуктів, пропілен гліколю, силіконів, штучних барвників тощо. Також Оскія переймається переробкою пакування (у планах бренду повністю перейти від пластикових туб до туб, виготовлених із цукрового буряка) і безпечністю своїх виробничих процесів, які здебільшого відбуваються за рахунок сонячної енергії.
Бренд пишається своїми нагородами, кількість яких перевищує 220, включаючи Best British Brand & Best Global Natural Brand.
Філософія Оскії - це універсальні формули, що підходять для всіх типів шкіри, незалежно від статі чи раси. Також, щоби підкреслити цю універсальність, бренд відмовився від залучення моделей у своїх рекламних кампаніях. Окрім цього, компанія віддає 100% прибутку від розпродажів у Чорну п'ятницю на благодійність.
Ох, як усе красиво… І тут ложечка дьогтю: ЦІНИ. Вони просто непідйомні для українського гаманця… Зізнаюся: десь із півтора року тому, ще до повномасштабного вторгнення, я розкошелилася на їхній нічний крем (мені тоді вдалося його урвати за 45 фунтів замість звичайних 90), і він, поганець, виявився таким класним… Окрім цього, мені ще перепав щедрий семпл їхньої олійки для обличчя, і моє серце було розбито вдруге… Словом, коли подруга подарувала мені міні-версію їхньої маски, я була у приємному передчутті. Але, як виявилося, якраз цей продукт мене в себе не закохав. Отже…

Насправді один із культових продуктів бренду, що здобув величезну кількість нагород:
Beauty Bible Awards 2023 - Best Face Mask for All Skin Types - Gold
Beauty Bible Awards 2022 - Best Face Mask for All Skin Types - Gold
Beauty Bible Awards 2021 - Best Face Mask Brightening - Gold
The Natural Health Beauty Awards 2021 - Best Face Mask
Beauty Shortlist Awards 2020 - Best Face Mask
Beauty Bible Awards 2020 - Best Face Mask Brightening and Best Natural Face Mask - Silver
Beauty Shortlist Awards 2019 - Best Face Mask - Deep Hydration
Beauty Shortlist Awards 2016 - Best Facial Mask
The Natural Health Beauty Awards 2015 - Best Face Mask
The Ultimate Natural Beauty Bible 2014 - Best Face Mask
Anti-Ageing Beauty Bible 2013 - Best Face Mask
Beauty Shortlist Awards 2013 - Best Face Mask
Anti-Ageing Beauty Bible 2012 – Best Mask
Celebs on Sunday Beauty Awards 2011 – Best Anti-Ageing Mask
UK Beauty Awards 2011 – Best New Product
Red Magazine – Best Mask
The Beauty Shortlist – Top Find of 2010 Beauty Shortlist Awards 2020 - Best Face Mask
Звучить солідно. А що ж на ділі?

Скляна бачочка. Моя міні-версія була об'ємом 15 мл, повнорозмір - 50 мл.

Тягуча рожева субстанція, нагадує густий мед. Під час використання на шкірі змінює свій колір із рожевого на білий. Щодо аромату, то на офіційному сайті він зазначений як "the most delicious, fresh, natural perfume of rose, passion fruit and chamomile, all organically certified. Our testers thought it was so good that they wanted to eat it". Нєєєєєє… Звісно, сприйняття ароматів дуже індивідуальне, але мені особисто смерділо блювотинням, запшиканим зверху фруктовим освіжувачем повітря, щоб не так тхнуло. Аромат мерзенний. Хто користувався гліколевою маскою від Ren, то запах дуже схожий.

Перевіримо, що ж там усередині:
Glycerin - зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Aqua (Water) - вода;
Cetearyl Olivate - емульгатор, похідна жирного спирту і жирних кислот оливкової олії;
Sorbitan Olivate - емульгатор, похідна сорбітолу і жирних кислот оливкової олії. Разом із попереднім інгредієнтом утворюють натуральний емульгатор Olivem 1000, який має зволожувальні, відновлювальні та заспокійливі властивості;
Lactic Acid - молочна кислота, хороший ніжний ексфоліатор;
Sodium Lactate - натрієва сіль молочної кислоти, вирівнювач рівня pH і зволожувач;
Dimethyl Sulfone (MSM) - розчинник;
Ribose - зволожувач;
Citrus Medica Limonum (Lemon) Fruit Extract - екстракт лимона;
Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract - екстракт папаї;
Vitis Vinifera (Grape) Fruit Extract - екстракт винограду;
Passiflora Quadrangularis (Passionfruit) Fruit Extract - екстракт пасіфлори (родички маракуї);
Ananas Sativus (Pineapple) Fruit Extract - екстракт ананасу;
Petasites Japonicus (Butterbur) Root Extract - екстракт кореня кремени японської (різновид айстри);
Lepidium Sativum (Swiss Cress) Sprout Extract - екстракт паростків крес-салату;
Rhodinols - ароматизатор;
Alpha-Glucan Oligosaccharide - похідна цукрів, захищає шкіру і стимулює розмноження корисної мікрофлори;
Inulin - полісахарид фруктози, пребіотик;
Dehydroacetic Acid - консервант, його вводять у формулу в кількості 0.1-0.6%, отже, віх наступних компонентів дуже-дуже мало;
Lecithin - ідентичний шкірі компонент, емолент, емульгатор;
Juniperus Mexicana (Cedarwood) Wood Oil - олія ялівця;
Cymbopogon (Palmarosa) Martini Oil - пальмароза, ефірна олія;
Alcohol Denat. - спирт;
Xanthan Gum - загущувач, стабілізатор;
Cinnamomum Camphora Linalooliferum (Ho) Wood Oil - камфорова ефірна олія;
Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil - олія пеларгонії ароматної (вид герані);
Eugenia Caryophyllus (Clove) Bud Oil - олія бруньок гвоздичного дерева;
Anthemis Nobilis (Camomile) Flower Oil - ромашкова олія;
Potassium Sorbate - консервант;
Rosa Damascena (Rose) Flower Oil - трояндова олія;
Maltodextrin - похідна крохмалю, абсортент і стабілізатор;
Phenoxyethanol - консервант;
Benzyl Alcohol - консервант;
Citronellol - ароматизатор;
Geraniol - ароматизатор;
Linalool - ароматизатор;
Eugenol - ароматизатор;
CI 77491 (Iron Oxide) - оксид цинку, мінеральний барвник.
Отже, перше, що впадає в око - це величезна кількість ароматизаторів 🤦 Бренд, звісно, гордо заявляє, що всі його ароматизатори природного походження, з ефірних олій, але ми-то знаємо, що такі ароматизатори ще гірші, ніж синтетичні, бо є доведеними алергенами і подразниками. І для чого їх стільки пхати у продукт, який у результаті все одно має неприємний запах - для мене загадка. До речі, саме через надлишок ефірних олій ця маска мені кожен раз подразнювала очі, тож вона явно підійде не всім (що там бренд казав про універсальність своїх продуктів?).
Загалом список інгредієнтів свідчить про те, що функцією маски є одночасне зволоження (гліцерин) та ексфоліація за рахунок AHA. У принципі чогось прямо супер унікального тут не бачу, є велика кількість хороших продуктів із молочною кислотою, що в рази дешевші.

На офіційному сайті вказано, що маску треба використовувати на суху чисту шкіру, помасажувати кілька секунд, поки вона не побіліє, і тримати 10-20 хвилин. Змивати теплою водою, але спершу додати зовсім невелику кількість води ("This allows the mask to turn into a milk activating the second phase." - яка така активація другої фази? Схоже на маркетингову маячню). Після цього виробник обіцяє чисту і сяючу шкіру.
Я робила все за інструкцією, але якоїсь особливо чистої і сяючої шкіри не помітила. Взагалі (тільки не бийте) я нещодавно зрозуміла, що не розумію прикол масок. Ні зволожувальних/поживних, ні очищувальних. По-перше, чи багато корисних речовин зі зволожувальної маски встигне поглинути шкіра за ці умовні 10-20 хвилин? По-друге, якщо це якась дуже активна маска, то треба ж уникати зони навколо очей, правильно? Тоді виходить, що після очищення тоненька шкіра навколо очей 20 лишається без зволоження, сохне і страждає. По-третє, якщо щоденне очищення достатнє, то додатково підключати ще й очищувальну маску непотрібно. Те саме і тут: у мене нормальне очищення і легкий кислотний серум у рутині, тому жодного ефекту від цієї маски я не побачила. Ну, і last but not least: мені банально ліньки витрачати зайві 20 хвилин на вечірню рутину. Багато зайвих рухів без видимого результату. Тому, використавши цю маску десь за 5-6 разів, я зітхнула з полегшенням. Ледачим, як я, не рекомендую взагалі, а любителькам спа-медитації з масками не рекомендую з огляду на ціну і геть не медитативний запах.
Дякую всім за увагу! У коментарях пропоную переконати мене у необхідності масок 😉 До речі, знаю, що принаймні одна однодумиця щодо масок у мене є 😁