Надія nhutei

Робить губи ідеальними! (Lanolin, Ланолін)

Робить губи ідеальними!  (Lanolin, Ланолін)

Нічна маска для губ Laneige у міні-форматі у мене вже роки два, що свідчить про її малоефективність у моєму випадку. За ніч вона витирається об подушку, ефект тримається менше доби, накопичувальної дії взагалі не має.

На якийсь час я змирилась з тим, що сухості на моїх губах бути вічно, бо іншим же ця маска допомагає! Але опускати руки - то не про нас, правда ж?) Отак я почала досліджувати засоби для догляду за губами у пошуках священного грааля.

Робить губи ідеальними!  (Lanolin, Ланолін)
  1. Домашній догляд. На жаль, мої губи потребують чогось додатково, ніж просто серуми і креми, якими я користуюсь щодня.
  2. Скраби для губ: натуральні покупні і саморобні. Найгірше рішення у моєму житті, бо травмували і пересушували ніжну шкіру губ.
  3. Олійки, доглядові блиски, зволожувальні помади. Це все просто маскує проблеми і ніяк не прибирає сухі кірки. Я щиро люблю тінт O`bays і бюджетну олійку Jovial, але стан шкіри губ після них не покращується, але і не погіршується (що теж непогано, але не дає ефекту, як на фото).
  4. Бальзами. Мені радили спробувати австралійські Pure Paw Paw, ще й ціна 150грн. за 25г. спокуслива. Але працював він так само посередньо, як і Laneige. А от славнозвісний Carmex я навіть не пробувала, бо відгуки про звикання відвертали від покупки. А дарма! Бо у складі кармексу якраз присутній наш герой.

А далі: відкриваю сторінку на мейкапі з найдорожчим бальзамом для губ від 3Lab. Хм, у відгуках пишуть, що крем для сосків за 200грн. справлявся краще... Що? Вперше чую, а це гарний знак.

Я не дуже парилась над вибором марки крему і взяла hebaCare Lanolin Nipple Care Ointment 10ml за 169грн. на пробу. В його складі лише один інгредієнт - це ультрачистий ланолін, без добавок і консервантів. Виробництво у Німеччині, термін придатності після відкриття 12 місяців.

На жаль, незалежних досліджень про вплив ланоліну я не знайшла, тому зазначені нижче пояснення я взяла з досліджень, які спонсорували виробники. Сподіваюсь, що вони все одно достатньо показові.

Далі багато тексту!🤓

Це тваринний віск, який добувають з шерсті овець. Його природна функція - запобігати проникненню інфекцій. Ланолін має пройти багато стадій очищення, щоб використовуватись у косметичних цілях. Це робить інгредієнт гіпоалергенним (відомі випадки алергії серед людей з алергією на шерсть на неочищений ланолін) зі слабковираженим жовтим кольором, без запаху, не слизьким (важливо для мам, що годують грудьми), не липким. Як на мене, саме такі властивості ми часто шукаємо у засобах для губ.

Ланолін добре проявив себе як препарат для загоєння тріщин на сосках і для пом'якшення ніжної шкіри ареол, хоча панельна група (обрані для дослідження жінки, що годують грудьми) не відзначила зменшення болю під час годування грудьми.

Ланолін можуть поділяти на види, найпопулярнішими є медичний і ультрачистий ланолін. Дослідження показали, що панельна група суттєво не відрізняє ефективність цих двох видів, хоча більший відсоток зазначив, що ультрачистий комфортніший у користуванні і менш жовтий. Цікаво, що псевдоланолінові суміші (рослинні олії) були відзначені панельною групою ще менш зручними у користуванні, але ефективнішими від болю. Тим не менш, через слизькість ці суміші поступалися місцем зразкам ланоліну.

Ідея показати на відео різницю консистенцій ланоліну і нелонолінової суміші (Laneige) провалилася, але не видаляти ж)

Перейдемо до практики! На сухі чисті губи я нанесла Laneige (нижня) і героя цього допису (верхня). Кількість продуктів майже не відрізнялась, при цьому ланолін покрив губу рівномірніше, у той час Laneige стекла вниз по губі.

За відчуттями різниця є, а саме:

  1. Ланолін твердіший, відчувається більший тиск при нанесенні.
  2. Laneige легше розтікається і створює відчуття невагомості, а ланолін має яскраво виражений восковий характер, тому залишає більше шару, який здається важким.
  3. Ланолін менш липкий і відчувається жирніше, ніж Laneige.

Через 40хв. я прибрала серветкою засоби. Суттєвих покращень я не побачила від жодного з них, хоча кірочка на верхній губі стала триматися невпевнено і з'явилося бажання її відгризти.🙈

Одразу після попередніх маніпуляцій я нанесла ланолін повністю на вуста. Оскільки це був початок дня, то горошина засобу мужньо витримала обід, перекус, численні склянки води. Впродовж дня кірочки стали відшаровуватися, що приносило дискомфорт, та і хотілось їх повідгризати. Під час вечері я остаточно доїла залишки засобу разом з усім, що він відлущив.😄 Отак кірки пішли від мене безболісно і без наслідків.

Результатом за 9 годин стало пом'якшення губ і відчуття наповненості. Я повторила процедуру на ніч і на ранок засіб все ще був на губах, а від сухості не залишилось і сліду! Наступної ночі я не робила маску, а ефект зберігався ще кілька днів.

Маючи такі доглянуті губки, одразу захотілось їх нафарбувати, а заодно і перевірити шалену теорію про сумісність ланоліну з олівцями для губ. Теорію я вигадала сама і відштовхувалась від того, що будь-які блиски/бальзами мають у складі олії, що розчиняють косметику, а тут же олій немає, тому має вийти ідеальне комбо!😇

На темний нестійкий сатиновий олівець (O`bays, 5 відтінок) я нанесла розігрітий у гарячій воді ланолін, щоб він став рідким і не тягнув своєю консистенцією пігмент олівця. Якщо коротко, то це працює, але не так, як гадалося. Олівець стійкішим не став, а блиск вийшов не лаковим, а легким доглядовим. Заморочитися можна, але нащо, якщо то виглядає гірше за оригінал?)

Ще раз погляньте на різницю: до і після двох 9-годинних масок. 👆🏻

Звісно ж, мастити ланоліном можна не лише соски і губи, але й інші сухі ділянки шкіри: п'яти, кутикулу, подряпини тощо.

Коротко про мій hebaCare Lanolin Nipple Care Ointment.

Плюси:

  • дуже ефективний від сухості;
  • невисока ціна;
  • економне використання;
  • зручний формат тюбика;
  • без виражених кольору, запаху і смаку;
  • не липкий;
  • стійкий;
  • не розчиняє олівці для губ.

Мінуси:

  • дуже щільний;
  • вдень неприємно використовувати, якщо є кірки на губах;
  • не годиться у якості швидкої підготовки губ до макіяжу.

На мою думку, ультрачистий ланолін у всіх виробників має однакові властивості, тому сенсу переплачувати за гарні баночки немає.

Запитання?)