Євгенія 👩

Дуже непогана альтернатива ексфоліанту від La Roche-Posay👌

Дуже непогана альтернатива ексфоліанту від La Roche-Posay👌

Всім привіт ✌️

Вже кілька років поспіль я користуюсь знаменитим ексфоліантом La Roche-Posay Effaclar і не кривитиму душею - я його обожнюю). Однак після цього допису: https://club.makeup.com.ua/post/8033/ від Тамари Комарницької, вирішила пошукати заміну Posay. Почала свої пошуки з не менш популярного ексфоліанту з ніацинамідом - Q+A Niacinamide Gentle Exfoliating Cleanser. Ділюсь враженнями👇

Гель представлений у тубі із м'якого пластику. У подібних упаковках завжди одна і та сама проблема - коли засобу залишається трохи менше половини, його досить проблематично видавити).

Кришка відкидається, під нею дозатор оптимального розміру. При використанні він не забивається і досить економічно виділяє продукт.

Об `єм: 125 мл. Витрата супер-економічна, мені здається, що гелю вистачить на 5-6 місяців, навіть за умови щоденного використання.

Консистенція гелева, середньої густини. Вона не тече, а ліниво сповзає по долоні. Текстура густо усіяна відлущуючими частинками, які зовні нагадують невеликі кульки. Частинки м'які та приємні на дотик, зовсім не травмують шкіру. При зіткненні з водою, гель дає ніжну, повітряну пінку.

Аромат не дуже активний, тому не викликає дискомфорту. Гель має косметичний запах із приємною ноткою свіжості.

Хотілося б відразу відзначити, що активним компонентом складу є ніацинамід (вітамін В3). Він вважається відносно безпечним і добре переносимим компонентом, але в кожної людини може бути різна реакція, особливо якщо компонент у високій концентрації (на жаль, виробник не зазначає на упаковці концентрацію ніацинаміду). Це все я до того, що перед використанням гелю, дуже раджу протестувати його на невеликій ділянці шкіри, щоб уникнути негативних реакцій).

Моя комбінована шкіра любить ніацинамід, тому гель мені підійшов і не викликав жодних алергічних реакцій.

Гель я використовую 1 раз на день – у ранковому догляді. Наношу невелику горошинку на вологу шкіру і масажую до утворення пінки. Після цього, масажую ще 2-3 хвилини і змиваю теплою водою.

У процесі вмивання я відчуваю легке поколювання, але воно практично непомітне, болючих відчуттів не викликає. Відлущувальні частинки працюють м'яко, не дряпають і не травмують шкіру.

Гель добре вимивається, з першого разу. Не залишає на шкірі відчуття липкості, стягнутості та маслянистості.

Я використовую гель протягом місяця, щодня. Проте, ефект був помітним вже після першого використання.

  • Гель дає досить глибоке очищення. З ним стали менш помітні чорні цятки. Та й загалом, після вмивання відчувається абсолютна чистота та свіжість.
  • Регулює роботу сальних залоз, добре матує. При цьому, утримує цей ефект протягом усього дня.
  • Заспокоює почервоніння та злегка підсушує висипання. За місяць використання, я помітила, що висипів поменшало.
  • Вирівнює тон шкіри. Візуально здається, що шкіра стає більш підтягнутою та тонізованою.
  • Пом'якшує і робить шкіру більш гладкою, приємною на дотик.
  • Не викликав жодних алергічних реакцій

Гель цілком гідний, мені сподобався, став цілком непоганою альтернативою Posay, навіть незважаючи на зовсім інший склад).

Однозначно, користуватимуся ним і далі, тому рекомендуватиму).

Дякую за увагу💕