Фейсбілдінг: "за" чи "проти"?
Пропоную обговорити
Всім привіт! Кілька років тому тема фейсбілдінгу (фейсфітнесу) була доволі популярна: в Інтернеті можна було купити різні "авторські" курси й методики, а на б'юті-форумах точилися справжні дебати щодо його дієвості. Я (тоді ще юна і зелена, але вже озадачена збереженням свого юного вигляду), звісно, спершу загорілася цією темою, думала, о, зарядка для обличчя щодня - ось він, шлях до молодості! Як усе просто і, головне, безкоштовно! Жодних ін'єкцій чи апаратних б'юті-процедур! І вже думала почати й собі займатися фейсбілдінгом, але вирішила спершу все-таки глибше дослідити цю тему. І все виявилося не так однозначно, оскільки м'язи обличчя в м'язи тіла - це, як кажуть, дві великі різниці, і, якщо накачані м'язи тіла - це гарно, то з обличчям такий фокус не спрацьовує. Дійсно, жінки ставлять собі ботокс для розслаблення м'язів обличчя, роблять у салонах масажі обличчя теж для розслаблення і зняття спазмів… Напружені м'язи тягнуть за собою шкіру і призводять до зморшок, хіба ні? Накачані за рахунок фейсфітнесу м'язи обличчя перебувають у постійному гіпертонусі, отже, шкіра зверху зазнає постійних деформацій. Якщо ж подивитися на стандартні вправи з фейсбілдінгу, то видно, як під час їхнього виконання розтягується шкіра і провокуються зморшки. Наприклад, вправа для лоба, коли його треба морщити, здійснюючи спротив притиснутими до лоба долонями. Я навпаки намагаюся тримати свій лоб у максимально розслабленому стані, не показувати свої емоції на ньому, щоб не обзавестися зморшками. Отже, щось із цими вправами явно не те. Звісно, адепти фейсбілдінгу заявляють, що всі ці безкоштовні загальнодоступні вправи з ютубу - це не те, за справжній фейсбілдінг, який підберуть саме під вас, треба платити і займатися під наглядом тренера, тоді й результат буде дійсно вау. Але. Але погляньмо на обличчя цих тренерів (багато з них рекламують себе в інтернеті, тож знайти фото не проблема). Хтось із них має вигляд на 10 років молодше? Ок, на 5 років? Чи, може, вони на собі не використовують свої ж диво-методики омолодження? Словом, не вірю я у цей фейсбілдінг.
А що з цього приводу думаєте ви?
Може, я дійсно помиляюся?
Коментарі (0)