Євгенія 👩

Мій рятівник протягом кількох років

Мій рятівник протягом кількох років
Мій рятівник протягом кількох років
Мій рятівник протягом кількох років

Всім привіт ✌️

У своїх дописах я нещодавно згадувала La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel та розповідала, що знайшла йому заміну). Однак, все одно, незважаючи на якісну альтернативу від Q+A я вважаю, що effaclar ну дуже класний продукт і не виключаю, що знову повернусь до нього.

Я настільки закохана в цей гель, що у мене є як повнорозмірний, так і тревел варіанти). Розповідаю докладніше про свої враження👇

Гель представлений у тубі з м'якого пластику, виділяється добре, навіть коли засобу залишається трохи менше половини.

Кришка відкидається, флакон закриває міцно, сама по собі не розкривається. Дозатор у вигляді отвору, гель виділяє економічно, не плюється і не забивається.

Об'єм: у мене 200 та 50 мл. Також є об'єм в 400 мл, там баночка вже йде з дозатором-помпою.

У складі La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel є кілька активних компонентів, які мають специфічні властивості і призначення:

  1. Salicylic Acid (саліцилова кислота): Цей активний інгредієнт має ексфоліаційні властивості, допомагає видалити забруднення та відмерлі шкірні клітини. Саліцилова кислота також відома своїми протизапальними властивостями і може допомогти зменшити запалення, пов'язане з акне.
  2. Capryloyl Salicylic Acid (каприлоїл саліцилова кислота): Це похідна саліцилової кислоти, яка також має ексфоліюючі та протизапальні властивості. Вона може бути менш подразливою для шкіри, але все ж забезпечувати ефективну ексфоліацію і очищення пор.
  3. Zinc Gluconate (глюконат цинку): Цей компонент використовується для регулювання вироблення себуму і зменшення бактеріального росту, що може сприяти розвитку акне. Глюконат цинку також має протизапальні властивості.

Також у складі є регулятори РН, заспокійливі та зволожуючі компоненти.

Всі ці активні компоненти співпрацюють для ефективного очищення, ексфоліації, зменшення жирності шкіри та боротьби з акне.

Консистенція гелева, в'язка, середньої густини. Гель не тече, а ліниво сповзає по долоні. Текстура однорідна та прозора. При зіткненні з водою дає не дуже густу, але м'яку пінку.

Аромат яскраво-виражений, пахне морською свіжістю і я відчуваю в ньому нотку хвойного лісу). Запах близько години залишається на шкірі, але дискомфорту не викликає.

Гель можна використовувати як для обличчя, так тіла. До речі, саме цей факт мене зупиняв від його первісної покупки. Однак, зараз можу сміливо заявити, що гель дійсно чудово працює не тільки на обличчі, але й на плечах/спині (саме там у мене найбільше висипів).

У плані використання все дуже індивідуально, потрібно дивитися за своїми відчуттями та станом шкіри.

При щоденному використанні ранок/вечір, гель все ж таки може досить сильно висушити і зневоднити шкіру.

Наприклад, на обличчі я його використовую щодня, але тільки у вечірньому догляді та моїй шкірі ок. А ось на тілі, з'явилася сильна сухість та лущення при щоденному використанні, тому я наношу гель не більше 1 разу на тиждень.

Гель очищає досить м'яко, але до скрипу. У процесі вмивання відчувається легке охолодження та поколювання, за це відповідають кислоти та ментол). Причому, якщо погано видалити макіяж - поколювання буде більш вираженим.

При попаданні в очі теж поколювання, але цілком терпиме і швидко минає, після промивання чистою водою.

Змивається гель швидко, теплою водою. Після вмивання ще 3-5 хвилин може відчуватися поколювання.

Гель зовсім трохи стягує шкіру і очищає справді до скрипу. Після нього обов'язково наношу заспокійливий тонер, легку зволожуючу сироватку та крем.

Цей гель я використовую десь 4-4.5 років на постійній основі. У тендемі з коректуючим засобом La Roche-Posay Effaclar Duo, про який я розповідала тут: https://club.makeup.com.ua/post/8992/

Мій запит до цього засобу: подолати постакне і попереджувати нові висипанням, регулювання роботи сальних залоз, так як шкіра у мене комбінована.

Перші значущі результати від використання гелю я побачила десь на 5 місяці регулярного використання. Відповідно, ефект накопичувальни і його потрібно почекати).

  • Гель відмінно матує шкіру і цей результат вже помітний після першого використання. При цьому ефект зберігається на тривалий період. Згодом, ефект матування стає дедалі краще. Зараз, моя Т-зона жирніє набагато рідше.
  • Глибоко та добре очищає, як я вже казала – до скрипу. Згодом я помітила, що поменшало чорних цяток, особливо на носі, а також вирівнявся тон шкіри.
  • Найкласніше в цьому гелі, що він дійсно допоміг мені позбутися слідів постакне. Так, не відразу, так в комплексі з іншими засобами, але головне, що зараз шкіра абсолютно чиста та гладка.
  • Однозначно мінімізує кількість висипів. А якщо все ж таки з'явився прищ, то миттєво його підсушує. Особливо сильно результат був помітний на плечах, де в мене місця чистого не було. Нині залишилися поодинокі, зовсім дрібні прищі, які викликають сильного дискомфорту.
  • Після гелю завжди відчувається чистота та свіжість. Шкіра завжди в тонусі і виглядає сяючою).

З негативного можу відзначити, що гель все ж таки може пересушити і зневоднити шкіру, тому потрібно акуратно підібрати спосіб його використання, які не зашкодить)

La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel - це справді класний та ефективний продукт, який для моєї шкіри став порятунком. Розлучатися мені з ним дуже сумно, але не кривитиму душею, якщо з Q+A у мене все ж таки не зростеться, то я обов'язково повернуся до Effaclar).

Дякую за увагу 💕