Як заощадити на д оглядовій косметиці
Намагаюся оптимізувати свої витрати
Привіт усім! Кілька місяців тому у своєму, як завжди, крутому пості А. зачепила тему витрат на косметику: https://club.makeup.com.ua/post/4574/, і сьогодні в розвиток цієї теми хочу поговорити про мій досвід підганяння своїх б'юті-вподобань під фінансові спроможності. Знаю по собі (думаю, що і ви теж знаєте), як це боляче, коли нестримні б'юті-пориви розбиваються об обмеженість бюджету. Ех, а як же ж хочеться мати у своїй косметичці крем й олійку Oskia, санскрін De Mamiel, крем і серум Votary, олійку Augustinus Bader, гіалуронку і заспокійливий серум Dr. Barbara Sturm, масажер для обличчя Dr. Arrivo Zeus II… Спробувати серію R-Retinoate від Medik8… Ну, от, хоч озвучила свої мрії, про які соромлюся говорити. Зрозуміло, що в наших реаліях, та ще й із моєю зарплатнею бюджетника лишається тільки мріяти. І, якщо раніше я ще могла накопичити бонуси і підгадати під знижки в закордонних інтернет-магазинах, щоби три-чотири рази на рік усе-таки придбати собі щось таке богемне, то зараз, ясна річ, доводиться ламати собі голову над тим, як урізати косметичний бюджет без зниження якості догляду. І за півтора року мені це все-таки вдалося, тож хочу поділитися з вами моїм досвідом, а що як він виявиться для когось корисним. Отже, на чому можемо заощадити:
🌼 Мінімізувати витрати на вмивки. Ці засоби не лишаються на нашій шкірі, отже, немає особливого сенсу купувати люкс. Чи шукати вмивку з пробіотиками/вітаміном С. Навіть із кислотами. Ну, от не впевнена я, що ті кислоти встигнуть подіяти за 30 секунд, що ми вмиваємося. Головне - це ПАР. Кількість флакончиків теж можна обмежити до двох: міцелярка/гідрофілка і пінка/гель.
🌼 Відмовитися від масок. Звучить страшно, але насправді без них спокійно можна обійтися, якщо маємо достатнє очищення і живлення. Я без масок уже півтора року (якщо не враховувати подаровану міньку Oskia, про яку я нещодавно писала), і вигляд моєї шкіри навіть покращився, особливо коло очей.
🌼 Відмовитися від патчів і листкових масок. Це - пустощі, які до всього ще й продукують зайве сміття. Від набряків під очима допоможуть дві холодні ложки, що полежали у холодильнику. Від зморшок не допоможе нічого, крім інвазивних методів.
🌼 У відмовах від продуктів я пішла ще далі й відмовилася від тоніків/тонерів/есенцій/лосьйонів (які там назви ще повигадували). Не наполягаю на цьому і не закликаю ні до чого, але я нормально обходжуся без цього етапу догляду, тож зі свого досвіду кажу, що на цьому теж можна заощадити.
🌼 Надавати перевагу багатофункціональним продуктам. Серуми - найкорисніші для шкіри штуки, але і найдорожчі. Тому я шукаю, щоби в одному серумі було відразу кілька різних активів. Наприклад, зараз користуюся The Ordinary з гіалуронкою, натуральним зволожувальним фактором і пептидами, отже, маю водночас і зволоження, й активні компоненти. Також зараз багато брендів випускають серуми з вітаміном С плюс ніацинамідом, ретиноїдом плюс пептидами тощо. Ще раджу звернути увагу на сучасні санскріни, які поєднують у собі функцію зволожувального і тонального кремів - виходить три продукти в одному.
🌼 Купувати тільки перевірені активи з доведеною ефективністю. Я вже колись цитувала хіміка Perry Romanowski, який писав, що переконливу доказову базу у плані анти-ейджу мають лише ретиноїди, AHA кислоти і ніацинамід. Отже, для вікової шкіри цих трьох активів буде достатньо; на маркетинг не ведемося. Для шкіри з акне доведено ефективними активами є ретиноїди і бензоїл пероксид, усе інше теж можна спокійно відкинути. Екстракт отрути кобри, стовбурові клітини ячменю, плацента вівці - все мимо. Недієво, непотрібно.
🌼 Раджу звернути увагу на сухі активи у порошках. Їх випускає, зокрема, The Ordinary. Якщо рідкого серуму в мене вистачає максимум на два місяці, то такого порошку - на півроку. Чудова економія.
🌼 Один крем для всього. Я вже давно не купую собі окремий нічний крем, крем для очей чи крем для шиї. Крем - це всього лише крем, ним ми лише закриваємо отримані з серумом активи. Отже, достатньо просто базового зволожувального крема без активів. У крайньому разі навіть хороший крем для тіла можна використовувати на обличчя. Звідси і наступний пункт:
🌼 Не купувати дорогі креми, напхані активами. Активи ми отримуємо на попередньому етапі. Крем усе одно не містить стільки активів, скільки серум, і вони не проникнуть у шкіру так добре, як із серумом.
🌼 Поменше заглядати на сайти косметики, не гортати знижки, не стежити за косметичними новинами, відписатися від розсилок. Це, мабуть, найскладніший пункт. Рука так і тягнеться перевірити, що там у тренді, чи з'явилося в наявності щось із віш-ліста, які там відгуки на той крем, що радила подружка. Мені воно теж постійно свербить. Що в таких випадках роблю я: сідаю писати черговий пост. Так почуваюся нібито і в темі, але піддаватися спокусам уже ніколи, бо всю енергію треба спрямувати на допис.
Отже, на сьогодні мої витрати на доглядову косметику (без урахування санскрінів, бо тут я неадекватна маніячка, похвалитися нема чим) становлять приблизно:
500 грн на очищення;
800 грн на серуми й активи;
300 грн на крем.
Урізати ще більше я вже не в змозі. Зате в мене неабияка економія на декоративці 🤪 Тут по нулях 🤪
Ось такі мої поради. Буду рада, якщо поділитеся своїми 🤗 Заощаджуймо разом! 🤗
Коментарі (0)