The Ordinary Multi-Peptide + Hyaluronic Acid Serum

The Ordinary Multi-Peptide + Hyaluronic Acid Serum

Привіт усім любителям skincare! Сьогодні хочу поділитися своїми враженнями про відносно новий продукт The Ordinary - серум (сироватку) з пептидами і гіалуроновою кислотою Multi-Peptide + Hyaluronic Acid Serum. Вперше я його побачила близько року тому на одному з закордонних сайтів, а на Мейкапі він з'явився, якщо не помиляюся, десь у лютому. Чим він зацікавив особисто мене? Ну, тут усе просто, як завжди. Складом. Тут і база ніжна, і багато зволожувальних компонентів, і, звісно, пептиди. За складом це фактично комбінація гіалуронового серуму + Buffet + Marine Hyaluronics. Але про все по черзі.

Тут нічого нового і несподіваного. Класична для Ордінарі скляна баночка на 30 мл із піпеткою. Відразу полетіла в мене у смітник, а сам серум переїхав у баночку з дозатором. Увага: пептиди чутливі до повітря і сонця, дуже не раджу тримати їх у піпетках.

Загалом така сама, як в усіх гіалуронових серумів. Легкий водянистий гель, трохи тягучий. Від звичайної гіалуронки відрізняється хіба що мутнуватим кольором. Запаху нема. По шкірі розподіляється, як звичайна гіалуронка.

Aqua (Water) - вода (водний розчин пептидів нестабільний, тому краще пошвидше використовувати);
Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
Lactococcus Ferment Lysate - пробіотик, допомагає відновити бар'єрну функцію;
Acetyl Hexapeptide-8, Pentapeptide-18, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Palmitoyl Tripeptide-38, Dipeptide Diaminobutyroyl Benzylamide Diacetate, Acetylarginyltryptophyl Diphenylglycine - пептиди (ланки амінокислот, що допомагають боротися з ознаками старіння шкіри), детальніше про кожен із них я писала ось тут https://club.makeup.com.ua/post/3327/;
Sodium Hyaluronate Crosspolymer - кросполімер солі гіалуронової кислоти, що здатен притягувати ще більше води, ніж проста гіалуронка;
Sodium Hyaluronate - сіль гіалуронової кислоти;
Allantoin - заспокійливий і протизапальний компонент;
Glycine, Alanine, Serine, Valine, Isoleucine, Proline, Threonine, Histidine, Phenylalanine, Arginine, Aspartic Acid, Trehalose, Fructose, Glucose, Maltose, Urea, Sodium PCA, PCA - елементи натурального зволожувального фактору, дуже класні компоненти;
Sodium Lactate - сіль молочної кислоти, зволожувач і вирівнювач pH;
Citric Acid - лимонна кислота, вирівнювач pH;
Hydroxypropyl Cyclodextrin - зволожувач і пом'якшувач;
Sodium Chloride - сіль харчова;
Sodium Hydroxide - луг, вирівнювач рівня pH;
Butylene Glycol - розчинник, зволожувач;
Pentylene Glycol - стабілізатор, розчинник;
Acacia Senegal Gum - акацієва камедь, загущувач, зв'язувач;
Xanthan Gum - ксантанова камедь, полісахарид, загущувач, гелеутворювач;
Carbomer - загущувач, гелеутворювач;
Polysorbate 20 - емульгатор;
PPG-26-Buteth-26 - розчинник, ПАР;
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil - емульгатор, ПАР;
Trisodium Ethylenediamine Disuccinate - нейтралізатор металевих іонів;
Ethoxydiglycol - розчинник, стабілізатор;
Sodium Benzoate - консервант;
Caprylyl Glycol - підсилювач дії консервантів;
Ethylhexylglycerin - підсилювач дії консервантів;
Phenoxyethanol - консервант;
Chlorphenesin - консервант.
Отже, базою серуму виступають вода, гліцерин і пробіотик. Оскільки наступними у списку інгредієнтів уже йдуть пептиди, робоча концентрація яких може бути менша 1%, то розуміємо, що серум - це здебільшого ці три компоненти. Гелеподібна текстура досягається за рахунок гелеутворювачів і гіалуронової кислоти. Серум без ароматизаторів, але з багатьма консервантами (втім, це і непогано - кому треба тухлятина 😅), націлений на зволоження й анти-ейдж.

Для мене це насамперед зволожувальний засіб, бо пептиди на мені ніяк особливо не діють (моя люба Anna_feerie висунула гіпотезу, що це через те, що я дуже молода і гарна 🤣). І як зволожувач вона діє прекрасно, шкіра почувається наповненою і зволоженню протягом усього дня. На відміну від класичної гіалуронки Ордінарі Multi-Peptide + Hyaluronic Acid Serum на мені не скочується, не стягує, не лежить плівкою (але і класична їхня гіалуронка має поціновувачів, тож усе це дуже індивідуально). Щоби "заактивити" цей серум, я розчиняю в ньому трохи ніацинамідного порошку (теж від Ордінарі), розчиняється добре, шкірі такий коктейль подобається.


Що краще: The Ordinary Multi-Peptide + Hyaluronic Acid Serum чи The Ordinary Buffet + Copper Peptides? За великим рахунком вони відрізняються лише тим, що у другому окремо додано ще й мідні пептиди; гіалуронка плюс елементи натурального зволожувального фактору є і там, і там; навіть база обох продуктів однакова. Тому можна сказати, що Buffet + Copper Peptides потужніший у плані анти-ейджу, але особисто я жодної різниці на собі не помітила. А, ну, хіба що Buffet + Copper Peptides синього кольору, що трохи незвично як для доглядового засобу, але загалом не дивина для засобів із мідними пептидами.


Дякую всім, що прочитали! І вибачте за багатослівність.