Чистикова Дар'я

Сиворотка ретінол від Aromatika

Сьогодні хочу поділитися своїми враженнями від сироватки ретінол від Aromatika.

Трохи фактів о продукті:

Активні інгредієнти: ретинол (вітамін А), екстракт крижаного гриба, вітамін В9, екстракт портулаку, вітамін Е, гідролізований шовк, екстракт грейпфрута, пантенол.

Дія: омолодження, зволоження, живлення, відновлення, регенерація.

Сиворотка була упакована в картону коробку білого кольору (якої в мене вже не залишилось😊 ), всередені флакон із темного скла з піпеткою.

Користуюсь їй приблизно місяці два. Сама сиворотка сохне швидко, не липне, наносила з кремом і без. Доволі зручна у користуванні, запаху особливо немає, липкості теж, швидко вбирається. Перші враження були такі, що вона не працює, адже ефект я помітила тільки через місяць. Хоча реакцій на ретинол поганих ніяких не було.

Моя основна проблема – міліуми. Це білі маленькі точки, вони не проходять – їх слід видаляти. Що я зазвичай і роблю у косметолога.

Ретинол допомагає запобігти виникненню нових міліумів, а також обіцяє впоратися з прищиками та старінням шкіри (сподіваюсь до цього ще далеко 😄). Він відлущує верхні шари шкіри, завдяки чому вона стає м'якою та чистою.

Впродовж всього терміну користування сироваткою нових міліумів дійсно стало меньше, відсотків на 40-50 так точно. Поміж іншого трохи вирівнився тон мого обличчя.

Але багато і протипоказань до застосування ретинолу: вагітність або її планування; не можна ретинол і тим, хто страждає на серйозні хвороби печінки та жовчного міхура. Також не варто використовувати одночасно ретинол та АНА/ВНА кислоти. Ця комбінація може спровокувати запалення на шкірі.

Краще проконсультуйтесь у косметолога, можливо і вам потрібен ретінол 👍

P.S. Користуватися засобами з ретинолом влітку небажано, але можливо за показаннями. Тимбаче я з тих "вампірів", що шарахаються від сонця 🤣 Тож вам рекомендую придивитися в бік ретинолу в осінньо-зимовий період.