Більш бюджетна альтернатива саліциловому тоніку від Paula's Choice?
Її знайдено!
Хочу сьогодні поговорити про саліцилову кислоту. Цей компонент вперше потрапив мені до рук ще коли я була підлітком, адже аптечна пляшечка із так званою «саліцилкою» була дуже популярним засобом для боротьби з першими висипами та іншими недолікам на шкірі. Дешево, сердито, але дуже агресивно. Тільки нещодавно я дізналася про те, що «саліцилка» є фактично саліциловим спиртом, і концентрація кислоти там настільки мізерна, що її вистачить тільки на обробку поверхневих пошкоджень.
Насправді саліцилова кислота це дуже крутий компонент для роботи з моїми улюбленими чорними цятками та сальними нитками, тому, як ви бачите, я не здаюсь.
Саме ця кислота, на відміну від всіх інших, поступово розчиняє себум і регулює роботу сальних залоз. Вона не зробить вам глянцевий рельєф шкіри та не буде працювати із віковими змінами, але позбавить вас забитих пор (або, як мінімум, зробить їх менш помітними).
Cos De BAHA - S2 Salicylic Acid BHA 2% Liquid - Відлущувальна есенція із саліциловою кислотою 2%
І тонік Paula's Choice, і тонік Cos De BAHA — містять саліцилову кислоту у концентрації 2%, а для нас саме цей аспект є найважливішим.
Дослідивши склад обох продуктів, можу сказати, що Cos De BAHA містить навіть більше корисних активів (що логічно, адже тонік та есенція — це різні речі), але це всеодно win-win situation, адже його ціна в половину менша, ніж тонік Paula's Choice.
Що ще він містить, окрім саліцилової кислоти?
- Бетаїн саліцилат є похідною саліцилової кислоти, яка попереджає появу недоліків, відлущує і регулює роботу сальних залоз;
- Ніацинамід майстерно освітлює пігментні плями, а також звужує розширені пори,
- Екстракт алое запобігає появі подразнень, зволожує, тонізує, а також посилює регенерацію (він, до речі, є пешим компонентом в складі, його дуже багато і це приємно дивує).
Щодо текстури:
Не водичка, але і не тонер. Я не використовую ватні диски при аплікації, адже це значно економить розхід продукту. Єдине, при нанесенні може трошки пінитися. Це розповсюджена проблема всіх есенцій та сироваток, тому їх не потрібно втирати, краще використовувати ковзаючі та похлопуючі рухи, тоді все буде добре.
Про ефект:
Казати рано, адже ще не пройшло і двох тижнів з початку застосування. Поки я помічаю зменшення жирності, певну стягненість пор і поступове зменшення висипань.
Дуже не рекомендую міксувати цей засіб з іншими кислотами, адже одного разу я порушила це святе правило і отримала сильне подразнення. Саме тому я використовую його зранку, а гліколевий тонік (наприклад) ввечері, адже він дуже посилює вплив ультрафіолетових променів на шкіру.
Коментарі (0)