О'L

Дезодоранти с пробіотиком

Дезодоранти с пробіотиком

До вітчизняних виробників взагалі ставлюсь із повагою. Навіть якщо якість деяких продуктів бажає бути кращою, все рівно пишаюсь тим, що у цей складний час виробники вітчизняної косметики намагаються радувати нас своїми продуктами.

З продукцією Mermade мене познайомила донька-підліток. Їх бальзами для губ були «розпіарені» у Тік Тоці, тож ми одразу придбали два. Жодній з нас вони, до речі, не сподобались – якась рідка вода, що швидко розтікається, не тримається на губах та зовсім не зволожує. Так і валяються вони десь, якщо знайду, то може напишу про них допис. При цьому хочу зазначити, що багато дівчат останнім часом пишуть в дописах, що виробник скоріш за все змінив щось у формулі та зараз якість бальзамів стала краще, тож, може якось куплю «новий зразок» та зміню своє ставлення до них.

Після цих бальзам інтерес моєї дитини до Mermade згас, але я, під впливом цієї спільноти, вирішила спробувати ще щось. Наступним моїм придбанням став оцей Парфумований дезодорант Bubble Unicorn з пробіотиком. При цьому хочу зазначити, що відгуки на офіційному сайті на цей продукт виключно позитивні, на відміну від відгуків на MakeUp ) Звичайно, мене це засмутило, але цікавість взяла угору, тож засіб поповнив ряди моїх й без того вже забитих поличок з косметикою )

Дезодоранти с пробіотиком

Дизайн, пакування та представлення бренду дуже класне! Й завдяки цьому продукція, якість якої, в мене все ж таки під великим сумнівом, така популярна. Якби не віддушки та дизайн, то не знаю, чи придбала би я ще щось.

Жодних сертифікатів чи висновків на сайті не знайшла, хоча є одна з моїх улюблених фраз «Кожен продукт Mermade сертифікований та протестований без залучення тваринок». Такі гучні вимови, на кшталт «eco friendly» зараз дуже добре «продаються». Але означають лише, те, що у складі містяться вже давним давно відомі інгредієнти, безпека яких вже доведена іншими виробниками, які як раз й проводили токсикологічні дослідження за участю тварин, щоб її довести. Бо без цього, на жаль, ніяк ( Ну, інноваційних продуктів мало, а в Україні тим паче, тож є як є.

Пакування, як вже я зазначила, прикольне. Запах чи то бабл гаму, чи то дюшесу – щось дуже смачне та солодке.

На цьому, здається, всі плюси в мене скінчились (

Щодо складу, згідно з інформації на сайті, продукт містить Propylene Glycol, Glycerin, Aqua (Water), Sodium Stearate, Lactobacillus Ferment, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Limonene, Linalool, Geraniol, Colorant.

Етикетка зазначає трошки інший - Propylene Glycol, Glycerin, Aqua (Water), Sodium Stearate, Lactobacillus Ferment, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butylphenyl methylpropional, Alpha-iso-methyl ionone, Hydroxycitronellal, Linalool, Geraniol, Citronellol.

Складом я не дуже задоволена, оскільки Hydroxycitronellal, Linalool, Geraniol, Citronellol є досить потужними алергенами. При контакті з повітрям ці інгредієнти окислюються та можуть привезти до алергічних реакцій на шкірі, або навіть до екземи. Я розумію, що їх кількість в продукті доволі мала, та вони входять до складу Parfum (Fragrance), який скоріш за все купуються вже у третьої особи як сформована парфумерна композиція, але все ж таки. Маркетинг налаштований таким чином, що засоби привертають увагу дітей та підлітків, а на мій погляд, не можна рекомендувати цей дезодорант підліткам, хоча виробник зазначає зворотне. Ну, тут вже кожному своє.

Йдемо далі, Butylphenyl methylpropional. Це також ароматичний інгредієнт.

Тут European Scientific Committee on Consumer Safety опублікував кілька років назад цілий звіт стосовно мутагенності, канцерогенності та токсичності цієї речовини. Дослідження на гризунах виявили, що дана речовина може впливати на фертильність та ймовірне безпліддя. З минулого року речовина наче заборонена до використання в ЄС.

Знову ж таки, розумію, що кількість речовини в засобі доволі мала, але ароматизатор для мене не настільки важливий компонент та я б однозначно його б замінила, особливо враховуюче те, що він призначений для молодих дівчат.

Наступним йде основна «фішка» - пробіотик.

Дезодоранти з пробіотиками останнім часом дійсно становляться доволі популярними.

Й тут трішечки передумови.

Піт сам по собі запаху немає, але під пахвами знаходиться велика кількість бактерій та мікроорганізмів, які й сприяють утворенню запаху тіла.

Звичайні дезодоранти та антиперспіранти можуть порушити мікробіомний баланс пахвової області й тому виробники косметичних засобів почали додавати пребіотики або пробіотики, щоб підтримувати здоровий баланс мікробіома шкіри шляхом пригнічення бактерій, що спричиняють запах, зберігаючи та сприяючи росту корисних бактерій.

Тож виробник заявляє, що Lactobacillus Ferment у складі дезодоранту регулює бактеріальну мікрофлору шкіри, перешкоджаючи розвитку шкідливих бактерій. Також він нормалізує роботу сальних і потових залоз.

Lactobacillus Ferment наче дійсно доволі непоганий компонент, хоч й не дуже вивчений. Згідно з досліджень має антибактеріальні властивості та може використовуватися для лікування акне.

Проте, якихось публікацій або досліджень щодо доцільності використання саме цього пробіотика в дезодорантах я не знайшла. Більш того, навпаки поширена думка, що на патогенну мікрофлору, що є причиною неприємного запаху поту, він взагалі не діє, а виробники використовують його у дезодорантах лише тому, що він один з найдоступніших пробіотиків. Тож, тут знову маркетинг взяв угору.

Виробник виклав допис щодо правильного користування дезодорантами з пробіотиками, та я й так наче робила все вірно.

Ну те, що я мало пітнію, то вже зазначала в інших дописах. Але душ все рівно приймаю двічі на день (вранці та ввечері), після душу насухо витерши пахви, використовую дезодорант. Також зазначу, що я великий прихильник лазерної епіляції та не маю жодної волосини під пахвами вже кілька років, тож, пов’язаний з цим рост бактерій мінімальний. Натуральні дезодоранти полюбляю та зазвичай більшість з них мене влаштовує.

Щодо Bubble Unicorn з пробіотиком, то тут, як на мене, повний провал ( після контакту навіть з чистою сухою шкірою аромат становиться кислуватим, дезодорант тече та стає липкуватим. Жодного плюсу для себе не відмітила ( Користувалась майже два місяці, сподіваючись на якійсь накопичувальний ефект, але жодних змін.

Спробувала протестувати на доньці - вона постійно почала жалітися на мокрі плями на одязі та неприємний запах. Про чоловіка взагалі мовчу – але й дезодорант не позиціонується як чоловічий, тож тут жодних претензій.

Тож, мої враження більш негативні, ніж позитивні. Поки що залишаюсь з Lekker, але Mermade можливо дам ще один шанс, оскільки усе навколо вдосконалюється і змінюється, то ж сподіваюсь, й тут також щось буде доопрацьовано у складі.