Бальзам для губ Biossance Squalane and Rose Vegan Lip Balm

Бальзам для губ Biossance Squalane and Rose Vegan Lip Balm

Привіт усім! Насамперед хочу висловити своє захоплення розкішними образами дівчат (і одного хлопця), що беруть участь у челенджі, хештег якого Мейкап чомусь вирішив написати з помилкою. Ви просто неймовірні! Залипаю подовгу на кожне фото і вболіваю за всіх вас! У самої руки трохи не з того місця, тож від мене знову пост, а не лук, і знову про доглядову косметику, а не мейкап.
Отже, сьогодні ділюся своїм найсокровеннішим. Бальзам для губ, після якого пробувати інші бальзами немає жодного бажання. Але про все по черзі.

Бренд Biossance офіційно в Україні не представлений (як, на жаль, і багато інших класних брендів), тому особливо й невідомий, однак у світі він доволі знаний і представлений на найбільших б'юті онлайн-майданчиках. Раніше я його замовляла в одному з британських магазинів косметики, а тепер, коли доставку в Україну закрили, нарешті наважилася на замовлення через форвардера. Чим же мене зацікавив цей бренд?
Biossance - це американський бренд доглядової косметики з еко-філософією, що має власну лабораторію та виробничі потужності, які працюють на паливі, виготовленому з відходів. Пакування продукції виготовляють із перероблених матеріалів, а також природної біорозкладної сировини. На своєму офіційному сайті бренд задекларував мету досягти 100% біорозкладних чи перероблених матеріалів для пакування до 2030 року. Фішкою бренду є те, що вся його продукція містить сквалан рослинного походження (з цукрової тростини). Бренд пишається тим, що половина його науковців - жінки, а також тим, що регулярно вносить пожертви на захист океанів. Biossance випускає різноманітну skincare продукцію, якою можна закрити собі повну рутину: вмивки кількох видів, тонери, олійки, серуми (у тому числі кислотні; з активів є все крім ретинолу), кілька видів кремів та санскрін. І це все у супермилому дизайні. Я пробувала багато чого. Загальне враження: все дуже ніжне й делікатне, ідеально було би для чутливої шкіри (до речі, продукція без ароматизаторів). Навіть кислоти не агресивні. Ті, хто любить хардкор, не будуть вражені, а от для любителів максимально делікатного догляду - те, що треба. Цінова категорія середня (як на європейський гаманець, звісно), приблизно рівень Medik8.

Тепер власне про сам бальзам. Узагалі мій ідеальний бальзам для губ має відповідати таким вимогам:
❤️ Бути у тубі зі зручним аплікатором;
❤️ Не містити продуктів нафтохімії;
❤️ Не бути лише оклюзивним, тобто мати ще і зволожувальні компоненти;
❤️ Триматися на губах довго;
❤️ Ну, і щоби я дійсно відчувала зволоження.
І тут якраз 10/10

Туба на 15 мл (дуже навіть хороший об'єм) з дуже зручним аплікатором. Виготовлена з цукрової тростини, як вам? Молодці же ж. Іще би кришечку зробили з біорозкладної сировини... Ну, сподіватимемося, що до 2030 року щось вигадають.

Прозорий безбарвний в'язкий гель, липкуватий на дотик. Без запаху (і це прекрасно). Тримається у тубі добре, не тече (може хіба що трохи підтанути на літньому сонці). Розподіляється по губах рівномірно. На смак трохи солодкуватий і неначе з ноткою прополісу.

⚪Diisostearyl Malate - емолент, плівкоутворювач, похідна яблучної кислоти і жирного спирту;
⚪Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer - плівкоутворювач, альтернатива силіконам;
⚪Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 - емолент, рослинна альтернатива ланоліну;
⚪Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪Hydroxystearic/Linoleic/Oleic Polyglycerides - емолент;
⚪Myristic/Palmitic/Stearic/Ricinoleic/Eicosanedioic Glycerides - емолент;
⚪Ricinus Communis (Castor) Seed Oil - рицинова олія;
⚪Squalane - сквалан, ідентичний шкірі компонент;
⚪Glyceryl Caprylate - багатофункціональний компонент: і емолент, і природний консервант;
⚪Hydrolyzed Jojoba Esters - плівкоутворювач;
⚪Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil - олія виноградної кісточки;
⚪Caprylic/Capric Triglyceride - похідна гліцерину і кокосової олії;
⚪Sodium Hyaluronate - гіалуронова кислота;
⚪Jojoba Esters - зволожувач, похідна жирної кислоти і жирного спирту;
⚪Ceramide NP - зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪Glyceryl Undecylenate - емолент;
⚪Rosa Damascena Flower Wax - трояндовий віск (виявляється, є й такий 😅);
⚪Tetrahexyldecyl Ascorbate - вітамін С (стабільна форма);
⚪Tocopherol - вітамін Е;
⚪Water/Aqua/Eau - вода;
⚪Dextrin Palmitate - емульгатор.
Отже, за складом бачимо, що бальзам покликаний не лише створити плівку на губах, а і заоложити їх (що насправді веееееелика рідкість для губних бальзамів, я перелопатила весь асортимент бальзамів на Мейкапі у пошуку гідної альтернативи Biossance). База оклюзивна (емоленти і плівкоутворювачі), але є й елементи натурального зволожувального фактору, олії для пом'якшення шкіри губ і навіть вітамінки. І це все без ароматизаторів та барвників. Ну, хіба не прекрасно? Мій внутрішній косметичний сноб у захваті.

Мене задовольнити дуже важко. В усіх сенсах 😅 Але цей бальзам я повторюю вже кілька років. Він довго тримається на губах, дає легке глянцеве покриття, прекрасно зволожує і пом'якшує губи. З ним я реально забула, що таке кірочки. От уже кілька років, як у мене зникла ця проблема. Ще один дуже великий для мене плюс, що він не підсихає і не утворює цієї гидкої білої смужки між губами. Тюбика вистачає на три місяці щоденного багаторазового використання, тож загалом ціна виходить не такою вже й космічною. Протягом дня поновлюю десь три-чотири рази. Пробувала використовувати його разом із помадою, і це виявилася дуже навіть непогана ідея - нічого не розтікалося, пігмент не сповзав, просто матова помада перетворилася на глянцеву.
Словом, це найкращий бальзам для губ евер. Для мене, звісно. Все ж насправді суб'єктивно.
Дякую всім за увагу і запрошую поділитися своїми ідеальними бальзамами для губ у коментарях! Strange Love, пам'ятаю, полюбила Natura House ☺️