saybeautyk

Кислотний очисник не за всі гроші світу

Кислотний очисник не за всі гроші світу

Я придбала цей пілінг минулого літа випадково - поїхали до родичів коханого, а я забула свою вмивачку, тож довелося екстрено купувати нову.

Минув рік, я люблю її по цей день - вже друга упаковка і точно не остання (як бачите, мій екземпляр на фото вже трохи побитий життям).

Тут основа зі змішаних ПАР (є одна жорстка - SLS і мʼяка - коко-бетаїн). Основною діючою речовиною цього гелю є гліколева кислота у концентрації 3,5% (по відчуттям я сумніваюсь, що тут є прям 3,5… але напевно стверджувати не можу). Я вже писала про її властивості у своєму дописі про кислоти 👉🏻, повторюватись не буду.

Також тут є і BHA - саліцилова кислота (про неї також можна почитати у тому ж дописі про кислоти) у поєднанні з каприлоїлсаліциловою кислотою - це похідна саліцилової, яка розроблена концерном L’Oreal і являється LHA (ліпогідроксікислотою, по суті має ті ж самі властивості, як і звичайна саліцилка, але вона трохи менш ефективна).

Також є ментол, завдяки якому під час вмивання відчувається холодок по шкірі.

За те, що цей засіб класно очищує. Після цієї вмивалки знаєш напевно - тут чисто ВСЕ, але не до скрипу👌🏻 Треба розуміти, що це більш агресивне очищення, яке легко може пересушити шкіру - тому я користуюся один раз на день, іноді навіть не щодня (бо в мене вже була історія, коли я взимку заробила собі дерматит, користуючись цим продуктом 2 р/день). Тому будьте обережні! Все ж таки я б рекомендувала цей очисник для жирної, комбінованої шкіри, яка має досвід у кислотах.

Не можу сказати, що прям чистить пори - звичайно, гель для вмивання такого не робить ну ніяк, інакше б для корекції акне було достатньо лише такого продукту 😉 але він справді допомагає при наявності запальних елементів - трошки «гасить» їх, підчищує чорні цятки і при регулярному використанні дає ефект наполірованої шкіри. Піниться так собі, але приємний холодок у процесі - це моє улюблене 💔

До речі, раніше я сиділа на голці саме гелю Effaclar - мені було ок для щоденного користування, але замінила його на цей. Рекомендую ❤️‍🔥