Anna_feerie

Скільки коштує мій догляд в місяць?

Скільки коштує мій догляд в місяць?

Тут підняли таке цікаве питання (дякую, Pilirina! 😍), що я вирішила свої міркування викласти окремим дописом. Пам'ятаєте пост нашої Тамари про те, як зекономити на догляді? Так ось, я теж вирішила підрахувати, скільки коштів в місяць я витрачаю на обличчя).

Одразу скажу, що оскільки шкіра в мене з характером, то я не можу обійтись мінімумом засобів)). Плюс вже скоро виповниться 37, тому потрібні деякі активи та більш дієві формули 😁.

На своє виправдання також маю сказати, що в мене немає статті витрат на відвідування салонів або майстрів. Взагалі )). Я нічого особливого не роблю з віями/бровами, манікюр оновлюю сама, стрижку також. Навіть у косметолога не була 2 роки як мінімум (хоч мені подобались мікротоки та пілінги).

Для розрахунку я взяла виключно рутину для обличчя: зняття макіяжу, вмивання, тонізування та подальший догляд. Ціну брала актуальну на Мейкап, потім ділила на кількість місяців, на які мені вистачає продукту. (Подарунки і т.д. не брала до уваги, лише все, що купую сама).

Скільки коштує мій догляд в місяць?

Зараз коштує 460 грн., в мене він вже більше 4х місяців, ще, мабуть вистачить на місяць (до речі, класична версія в цьому плані набагато економніша за мандаринову 😉): 460:5=92.

Оскільки я фанат очищення, то в мене завжди кілька таких засобів, зараз це корейські, а вони дууже економно використовуються - однієї туби вистачає на 3 місяці мінімум. Пінка Heimish All Clean коштує 350, розділимо на 3 - маємо 117 грн. на місяць.

Я не можу без нього, бо обожнюю тонери (та й класичні тоніки також). Зараз в мене їх кілька, але саліциловий Cos de Baha - наношу максимум 2 рази на тиждень, кислотний Bielendo Mezo використовую частіше, але поки літо і т.д. Тому мій набір буде ще довго радувати мене)). Приблизно на місяць це 150 грн.

Так-так, це мені теж дуже потрібно)). Бо такого зволоження як дають есенції, ще треба пошукати. Наразі користуюсь Medi-Peel Lacto Collagen Essence, на 3 місяці її має вистачити (минула есенція від Tiam служила мені більше 5)). Рахуємо: 655:3=218.

Якраз нещодавно купила нову баночку улюбленої азелаїнової кислоти 10 % від Cos de Baha. Ще хотілося взяти їхній пептидний серум, та я вирішила зекономити та взяти у мами трошки пептидного тонеру натомість). Тому цифри такі: 560:2=280.

Наразі в мене величезна туба крем-гелю Atopalm для чутливої шкіри. Він на основі MLE емульсії, створений для відновлення бар'єру на заспокоєння почервонінь. Також підходить для тіла та навіть для зони навколо очей: 545:3=182.

Тут я все ніяк не закінчу свій мінеральний санскрін від Skin1004. 700 грн. ділимо на 2=350. Відмічу, що маю ще базу під макіяж з spf, мінеральну пудру для оновлення протягом дня, тому розхід санскріна в мене досить помірний.

Маски, гель алое та інші необов'язкові штуки: приблизно 120 грн. на місяць.

*Я не включила крем для зони навколо очей, адже свій ідеальний придбала на знижках за пару доларів, а користуюсь вже кілька місяців 😎.

Чесно, думала, вийде більше)). Боли коли щось купуєш, то це одразу кілька позицій (обов'язково про запас), плюс я обираю догляд для мами та свекрові, тому цифри не завжди виглядають гуманними)). Але в розрізі місяця вважаю це адекватним цінником, адже моя рутина непроста, містить багато етапів та класні перевірені засоби.

Моя економія також в умінні читати інгредієнти та обирати продукти, що підійдуть саме моїй шкірі (хоч, звісно, не без помилок - нещодавно все ж закортіло мені спробувати крем з вітаміном С, і так, я все ще червонію від нього)). Але тут на допомогу приходять мої близькі, а мамам зайва доза косметичних антиоксидантів точно не зашкодить 😉.

Якщо б переді мною стояла ціль максимально зекономити та при цьому не втратити в ефективності, то я б взяла міцелярку замість гідрофільного бальзаму, замінила б пінку для вмивання на дерматологічну Емульсію Bielenda (вона містить азелаїнову кислоту, має невеликий розхід та дуууже приємна на шкірі). Можна було б залишити менше тоніків (тут моя внутрішня жабка голосно квакає, але все ж можна 🤣). Єдине, що не віддам - це Cos de Baha🤗🤗🤗, бо це моє все (ось почитала, яка я економна, тепер куплю таки ту пептидну сироватку))).

В принципі, якщо ви не маєте якихось серйозних проблем зі шкірою, можна легко вкластися в меншу суму. Окрім корейських є класні польські та українські бренди, про які я також неодноразово писала і обов'язково напишу ще, бо вони того варті!))