Моє комбо у боротьбі з пігментацією

Привіт усім! Насамперед хочу перепросити за довгу мовчанку - у зв'язку зі змінами на роботі тепер маю купу комп'ютерної писанини, тож писати задля задоволення просто не встигаю… Але сьогодні вирішила все-таки швиденько поділитися з вами результатами мого кількамісячного експерименту боротьби з пігментацією.

😢 Пляма від постакне, яку не брало нічого - ні вітамін С, ні ретиноїди, ні ніацинамід. Сиділа на моїй щоці два роки.
😢 Пігментна пляма від сонця, що з'явилася в мене влітку 2020 року. Теж нічого з перерахованого вище не допомагало її освітлити.
Мій постійний трітмент складався з порошку ніацинаміду зранку і порошку вітаміну С ввечері, з плямами жодних змін не було.
Фото початку березня: більша пляма - сонячна, менша - постакне.

З березня я почала щоденно використовувати Paula's Choice Clinical Discoloration Repair Serum із ніацинамідом і транексамовою кислотою (детально про неї писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/10888/), відповідно, відклала свій порошок ніацинаміду. Користувалася нею три місяці поспіль і побачила результат на плямі постакне. Але сонячна пляма лишалася на місці, й від цього мені зривало дах. Тоді я вирішила, що цей серум Paula's Choice на неї не діє і не подіє. Але логіка - моє друге "я", і я купую Полу вдруге. Що мене мотивувало - не знаю. Але, як виявилося, цей мій безглуздий порив - це було прямо провидіння якесь 😅
Фото кінця травня: пляма постакне практично зникла, сонячна - на місці

І тут я подумала: а що як ніацинаміду в Paula's Choice недостатньо для ефективної роботи з сонячною плямою? І вирішила дістати з шухляди свій порошок ніацинаміду. Отримавши замовлення з новою баночкою Поли, з середини червня почала свій остаточний експеримент: Paula's Choice із транексамовою кислотою і ніацинамідом + порошок ніацинаміду щодня. Пола в мене йде першим етапом ранкової рутини, далі замішую ніацинамід із пептидами The Ordinary і кладу все це добро зверху. Потім - сквалан і санскрін. І ці активи спрацювали! Я вже не вірила, що зможу позбутися цієї плями, але результат є. Її вже майже не видно.
Фото 26 липня і 6 серпня: плями немає!
Отже, можу сміливо радити комбінацію транексамової кислоти і ніацинаміду для боротьби з сонячною пігментацією та постакне. Щодо інших видів пігментації, як, наприклад, мелазми, не можу нічого стверджувати, але, можливо, спробувати теж варто. Втім, у кожному разі, треба бути дуже терплячими, адже топічний трітмент дає результати доволі повільно.
Дякую всім за увагу до мого допису! Бажаю всім знайти свої вдалі й дієві засоби для краси та здоров'я шкіри 🤗