Strange Love

Гелі для вмивання Effaclar від La Roche-Posay: Думки після 6 років знайомства

Гелі для вмивання Effaclar від La Roche-Posay: Думки після 6 років знайомства
Гелі для вмивання Effaclar від La Roche-Posay: Думки після 6 років знайомства

Саме з серії Effaclar почалося моє знайомство з активами, я вперше дізналася про магічну дію саліцилової кислоти та змогла позбутися глибоких підшкірних прищів.

Зараз ця лінійка засобів заслужено отримує критику за доволі агресивний склад. Проте, хочете вірте, а хочете ні, в 2016-17 бюджетної і доступної альтернативи серії Effaclar не було. Принаймні в моєму маленькому місті. Корейські засоби ще не заполонили полиці, а аптечних серій було мало та за значно вищою ціною.


У цьому пості я покажу вам мої тогочасні результати використання серії Effaclar та поділюся думками, чим би я замінила вмивалки цієї серії, якби мала такий же широкий вибір товарів та брендів, як зараз.

La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel справді можна сварити за агресивність, проте він дуже ефективно очищує проблемну шкіру, а в дуеті з La Roche-Posay Effaclar Duo + за лічені тижні наступає період очікуваного загострення, коли всі глибокі підшкірні утворення виходять наверх. Ще за кілька тижнів такого загострення і обличчя повністю очищується, хоч і стає доволі сухим.

Чим я замінила б La Roche-Posay Effaclar Purifying Foaming Gel зараз, маючи такий великий вибір? Взяла б CeraVe Foaming Cleanser. Вмивалки CeraVe дбають не лише про якісне очищення, а й про зволоження.

La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel з'явився в моїй косметичці трішки пізніше. Його основна рушійна сила - саліцилова кислота в складі. І вона працює над вирішенням проблеми підшкірників та висипань дуже ефективно. Але знову ж таки, ціною зволоженої шкіри. CeraVe Softening Cleansing Gel також містить саліцилку у складі, але окрім неї там ще цілий набір керамідів для відновлення, а значить очищення буде ефективним, але лагідним.

На фото - результат використання саме La Roche-Posay Effaclar Micro-Peeling Purifying Gel в дуеті з Effaclar Duo +.

Хотілося, щоб La Roche-Posay удосконалили формулу гелів Effaclar. Наразі ринок пропонує більш якісні та ефективні засоби для вмивання, альтернатив багато. Проте я досі радію, що в 2017 виїхала на правильний шлях, хоч і не на ідеальному транспорті *ось така вам буті-метафора*.

В наступному пості я поділюся враженнями про засіб La Roche-Posay Effaclar Duo +. Спойлер: я досі вважаю його гідним уваги.