Сонцезахисний крем Ultra Violette Lean Screen Mineral Mattifying Sunscreen SPF 50
Хороший, але не для всіх і не завжди
Привіт усім, хто дбає про свою прекрасну шкіру! Отже, набридло мені працювати і вирішила пописати на свою улюблену тему санскрінів, тож сьогодні пропоную розібрати чергового представника цього корисного виду - санскрін для обличчя Ultra Violette Mineral Mattifying Sunscreen SPF 50.
Трохи про бренд
Ultra Violette - це дуже популярний і шанований у світі австралійський бренд сонцезахисної косметики (колись я вже писала, що австралійські санскріни найнадійніші у світі). Їхня лінійка представлена засобами як на фізичних, так і на хімічних і комбінованих фільтрах. Бренд іде в ногу з часом і постійно розроблює нові формати: у нього є і сонцезахисний серум, і міст, і бальзами для губ у різних відтінках. Їхні креми здебільшого легкі й невагомі; деякі з них випускають у різних відтінках, щоби вони підійшли будь-якому тону шкіри. Один із їхніх санскрінів - багаторічний улюбленець самої Caroline Hirons. Помітивши серед їхнього асортименту крем із двома словами "mineral" i "mattifying", я кинулася на нього, як муха на варення, бо ці дві штуки - це саме те, що я шукаю. Мінеральні фільтри - мій фетиш, а матування - недосяжна мрія.
Пакування
Туба об'ємом у 50 мл із дозатором. Додатково була запакована у коробочку. Дозатор поганий. На фото чудово видно, як крем вилазить у місці натискання. Окрім цього, коли крему в тубі лишається десь чверть, він тупо перестає вичавлюватися. Розкрутити горлечко не варіант - усе намертво припаяне, тому єдиний вихід - розрізати тубу і видобувати крем пальцем. Але погляньте на ці слова на тубі! They mean it! За ці золоті слова я згодна пробачити всі недоліки пакування.
Текстура
Крем дуже щільний, із тінтом. Запаху не має. Попри щільність розподіляється шкірою дуже легко, неначе тане на ній. Ідеально підлаштовується під тон шкіри. У мене шкіра дуже бліда, у чоловіка - смаглява з оливковим підтоном, то крем непомітний ні на мені, ні на ньому (в ті рідкісні дні, коли він мені дається намастити його санскріном - не хочу про печальне). Крем на мінеральних фільтрах, але зовсім не вибілює. На шкірі його реально непомітно взагалі, я б навіть сказала, що він як праймер, бо трохи блюрить.
Склад
⚪ AQUA - вода;
⚪ ZINC OXIDE - оксид цинку, мінеральний фільтр;
⚪ COCO-CAPRYLATE/CAPRATE - емолент, похідна кокосу, дає приємний фініш і шовковисту текстуру;
⚪ OCTYLDODECANOL - емолент, олійка;
⚪ CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE - емолент, похідна гліцерину і кокосової олії;
⚪ GLYCERIN - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪ PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE - емульгатор;
⚪ CETEARYL ALCOHOL - хороший жирний спирт, емолент;
⚪ POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE - емульгатор;
⚪ AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER - гелеутворювач, зв'язувач (його вводять у формулу в концентрації близько 1%);
⚪ DISODIUM EDTA - нейтралізатор металевих іонів, стабілізатор;
⚪ SACCHARIDE ISOMERATE - зволожувач рослинного походження (але бачимо, що його тут кіт наплакав);
⚪ SODIUM CHLORIDE - сіль харчова;
⚪ XANTHAN GUM - гелеутворювач;
⚪ GLUCONOLACTONE - PHA кислота (тут, вочевидь, суто для вирівнювання рівня pH);
⚪ CETEARYL GLUCOSIDE - емульгатор, похідна цукру;
⚪ ISOSTEARIC ACID - жирна кислота, стабілізатор пігментів;
⚪ SODIUM BENZOATE - консервант;
⚪ TERMINALIA FERDINANDIANA FRUIT EXTRACT - екстракт сливи какаду;
⚪ CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES) - оксиди заліза, пігменти.
Отже, за складом це як базовий зволожувальний крем плюс сонцезахист і тінт. Жодних "плюшок", як зараз модно в корейських санскрінах. Склад доволі примітивний, але я від крему більшого і не вимагаю, адже всі активи отримую на попередніх етапах догляду.
Враження від використання
Тут усе залежить від вашого типу шкіри. Мені з моєю жирною, на жаль, не підходить - дуже жирнить (назва "mattifying" виявилася злим жартом). Чоловікові з нормальною шкірою підходить ідеально, дає легкий сатиновий фініш. У сильну спеку, звісно, все стає печальніше - шкіра під ним сильніше пітніє. Але мені поки не трапився санскрін, який би гідно витримав сильну спеку - на мені тече все, у тому числі й шалено дорогий Revive (я його не купувала, свят-свят-свят, мала міньку з гуді).
Словом, вердикт такий: не для жирної шкіри і не для сильної спеки, а так був би ідеальним. Захист дає надійний.
Дякую всім за увагу до мого допису! Хоч літо вже закінчується (😭😭😭), але ми ж усі знаємо, що санскрін потрібний і восени, і взимку 😉
Коментарі (0)