Сонцезахисний крем Ultra Violette Lean Screen Mineral Mattifying Sunscreen SPF 50

Сонцезахисний крем Ultra Violette Lean Screen Mineral Mattifying Sunscreen SPF 50

Привіт усім, хто дбає про свою прекрасну шкіру! Отже, набридло мені працювати і вирішила пописати на свою улюблену тему санскрінів, тож сьогодні пропоную розібрати чергового представника цього корисного виду - санскрін для обличчя Ultra Violette Mineral Mattifying Sunscreen SPF 50.

Ultra Violette - це дуже популярний і шанований у світі австралійський бренд сонцезахисної косметики (колись я вже писала, що австралійські санскріни найнадійніші у світі). Їхня лінійка представлена засобами як на фізичних, так і на хімічних і комбінованих фільтрах. Бренд іде в ногу з часом і постійно розроблює нові формати: у нього є і сонцезахисний серум, і міст, і бальзами для губ у різних відтінках. Їхні креми здебільшого легкі й невагомі; деякі з них випускають у різних відтінках, щоби вони підійшли будь-якому тону шкіри. Один із їхніх санскрінів - багаторічний улюбленець самої Caroline Hirons. Помітивши серед їхнього асортименту крем із двома словами "mineral" i "mattifying", я кинулася на нього, як муха на варення, бо ці дві штуки - це саме те, що я шукаю. Мінеральні фільтри - мій фетиш, а матування - недосяжна мрія.

Туба об'ємом у 50 мл із дозатором. Додатково була запакована у коробочку. Дозатор поганий. На фото чудово видно, як крем вилазить у місці натискання. Окрім цього, коли крему в тубі лишається десь чверть, він тупо перестає вичавлюватися. Розкрутити горлечко не варіант - усе намертво припаяне, тому єдиний вихід - розрізати тубу і видобувати крем пальцем. Але погляньте на ці слова на тубі! They mean it! За ці золоті слова я згодна пробачити всі недоліки пакування.

Крем дуже щільний, із тінтом. Запаху не має. Попри щільність розподіляється шкірою дуже легко, неначе тане на ній. Ідеально підлаштовується під тон шкіри. У мене шкіра дуже бліда, у чоловіка - смаглява з оливковим підтоном, то крем непомітний ні на мені, ні на ньому (в ті рідкісні дні, коли він мені дається намастити його санскріном - не хочу про печальне). Крем на мінеральних фільтрах, але зовсім не вибілює. На шкірі його реально непомітно взагалі, я б навіть сказала, що він як праймер, бо трохи блюрить.

⚪ AQUA - вода;
⚪ ZINC OXIDE - оксид цинку, мінеральний фільтр;
⚪ COCO-CAPRYLATE/CAPRATE - емолент, похідна кокосу, дає приємний фініш і шовковисту текстуру;
⚪ OCTYLDODECANOL - емолент, олійка;
⚪ CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE - емолент, похідна гліцерину і кокосової олії;
⚪ GLYCERIN - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪ PEG-30 DIPOLYHYDROXYSTEARATE - емульгатор;
⚪ CETEARYL ALCOHOL - хороший жирний спирт, емолент;
⚪ POLYGLYCERYL-3 POLYRICINOLEATE - емульгатор;
⚪ AMMONIUM ACRYLOYLDIMETHYLTAURATE/VP COPOLYMER - гелеутворювач, зв'язувач (його вводять у формулу в концентрації близько 1%);
⚪ DISODIUM EDTA - нейтралізатор металевих іонів, стабілізатор;
⚪ SACCHARIDE ISOMERATE - зволожувач рослинного походження (але бачимо, що його тут кіт наплакав);
⚪ SODIUM CHLORIDE - сіль харчова;
⚪ XANTHAN GUM - гелеутворювач;
⚪ GLUCONOLACTONE - PHA кислота (тут, вочевидь, суто для вирівнювання рівня pH);
⚪ CETEARYL GLUCOSIDE - емульгатор, похідна цукру;
⚪ ISOSTEARIC ACID - жирна кислота, стабілізатор пігментів;
⚪ SODIUM BENZOATE - консервант;
⚪ TERMINALIA FERDINANDIANA FRUIT EXTRACT - екстракт сливи какаду;
⚪ CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES) - оксиди заліза, пігменти.
Отже, за складом це як базовий зволожувальний крем плюс сонцезахист і тінт. Жодних "плюшок", як зараз модно в корейських санскрінах. Склад доволі примітивний, але я від крему більшого і не вимагаю, адже всі активи отримую на попередніх етапах догляду.

Тут усе залежить від вашого типу шкіри. Мені з моєю жирною, на жаль, не підходить - дуже жирнить (назва "mattifying" виявилася злим жартом). Чоловікові з нормальною шкірою підходить ідеально, дає легкий сатиновий фініш. У сильну спеку, звісно, все стає печальніше - шкіра під ним сильніше пітніє. Але мені поки не трапився санскрін, який би гідно витримав сильну спеку - на мені тече все, у тому числі й шалено дорогий Revive (я його не купувала, свят-свят-свят, мала міньку з гуді).
Словом, вердикт такий: не для жирної шкіри і не для сильної спеки, а так був би ідеальним. Захист дає надійний.
Дякую всім за увагу до мого допису! Хоч літо вже закінчується (😭😭😭), але ми ж усі знаємо, що санскрін потрібний і восени, і взимку 😉