Сонцезахисне молочко Oskia SPF 30 Vitamin Body Milk

Сонцезахисне молочко Oskia SPF 30 Vitamin Body Milk

Привіт усім! Поспішаю до вас із черговим спфним оглядом. Отже, були в одному британському інтернет-магазині хороші знижки, і, звісно, я не могла не повестися (як завжди). Тож за 29 фунтів я розжилася добротним флаконом сонцезахисного молочка Oskia на 200 мл (зіставивши об'єм і вартість, вирішила, що це непогане співвідношення). Про сам бренд я вже писала, тож буквально у двох словах: дорогий, але хороший (не "порожній" люкс).

У картонній коробочці був флакон, як у дезодоранта. Трохи дивно на перший погляд. Флакон на 100% виготовлений із переробленого пластика. Об'єм 200 мл, що дуже навіть непогано. Натискач працює плавно, не заїдає.

Натиснула на помпу, й отримала фонтан із молока. Білі краплі розлетілися на метр. Щоб уникнути такої "радості", розпилювати засіб треба спершу в долоню і реально прямо притискати її до дозатора. Засіб має текстуру дуже ріденького молока. І через це його доволі незручно розподіляти по шкірі - воно тече, й одна-дві краплі все одно опиняться на підлозі. Мінус таких ріденьких текстур у випадку санскрінів ще в тому, що, як нещодавно зазначала шановна А., в такому разі дуже важко зрозуміти, чи достатню кількість засобу використовуєш за раз. Щодо запаху, то, на жаль, він не надто приємний - перші кілька хвилин пахне чимось хімічним, далі підключаються ефірні олії, й аромат починає нагадувати капучино з ваніллю. Запах дуже стійкий, лишається на шкірі на весь день.

⚪Zinc Oxide - мінеральний фільтр;
⚪ Ethyl Oleate - емолент із вітаміном F;
⚪ Caprylic/Capric Triglyceride - емолент, похідна гліцерину і кокосової олії;
⚪ Diisopropyl Adipate - емолент, розчинник;
⚪ Isostearyl Alcohol - жирний спирт, емолент;
⚪ Octyldodecanol - емолент;
⚪ Echium Plantagineum Seed Oil - олія насіння синяка подорожникового;
⚪ Titanium Dioxide - мінеральний фільтр;
⚪ Polyhydroxystearic Acid - емульгатор, що допомагає часточкам мінеральних фільтрів рівномірніше розподілитися, а також підсилює УФ захист і зменшує білий каст від мінеральних фільтрів;
⚪ Parfum (Fragrance) - ароматична композиція;
⚪ Sorbitan Isostearate - емульгатор, ще один помічник у рівномірному розподіленні часточок фільтрів;
⚪ 7-Dehydrocholesterol (Provitamin D3) - провітамін D3;
⚪ Haematococcus Pluvialis Extract (Astaxanthin) - екстракт водоростей;
⚪ Malachite Extract - екстракт пудри малахіту, антиоксидант;
⚪ Tocopherol (Vitamin E) - вітамін Е;
⚪ Alaria Esculenta Extract - екстракт ще одного виду водоростей;
⚪ Cardiospermum Halicacabum Flower/Leaf/Vine Extract - екстракт рослини халікакаб;
⚪ Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Unsaponifiables - неомилювана частина соняшникової олії, зволожувач, пом'якшувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪ Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil - екстракт зерняток граната;
⚪ Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil - екстракт зерняток малини;
⚪ Vaccinium Macrocarpon (Cranberry) Seed Oil - екстракт зерняток журавлини;
⚪ Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil - екстракт зерняток полуниці;
⚪ Vaccinium Corymbosum (Blueberry) Seed Oil - екстракт зерняток чорниці;
⚪ Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer - плівкоутворювач, альтернатива силіконам;
⚪ Aluminium Stearate - стабілізатор емульсії;
⚪ Isostearic Acid - жирна кислота, стабілізатор мінеральних часточок;
⚪ Alumina - оксид алюмінію, абсорбент, також допомагає стабілізувати мінеральні часточки;
⚪ Aqua (Water) - вода;
⚪ Polysorbate 20 - емульгатор;
⚪ Gluconolactone - PHA кислота;
⚪ Lecithin - лецитин;
⚪ Sodium Benzoate - консервант;
⚪ Farnesol - ароматизатор на основі ефірних олій, подразнювач;
⚪ Linalool - ароматизатор на основі ефірних олій, подразнювач;
⚪ Benzyl Salicylate - ароматизатор, потенційний алерген.
Отже, засіб базується на жирних емолентах (усі вони є оліями), дійсно має у своєму складі вітаміни й антиоксиданти, але і ложку дьогтю у вигляді ароматизаторів-алергенів теж. Захист від сонця забезпечує в основному оксид цинку (будемо сподіватися, що його тут хоч відсотків 20, раз іде на першому місці).

Я вже сказала, що це молоко. Але крім того це ще й жирне молоко. Воно лежить на тілі олією і геть не "всідається". Шкірі некомфортно. Особливо у спеку. Зовнішній вигляд теж не дуже: молочко осідає жирними білими крапельками, які збираються (оф корс) навколо волосяних фолікулів і підкреслюють волосяний покрив навіть там, де він не був помітним. Звісно, я була б не я, якби не випробувала його і на обличчі, але ні до чого хорошого це не привело - підкреслений жирними білими крапельками пушок перетворив мене на бородатого дядька 🤦 Плюс воно затекло мені в очі, і це був просто пекельний біль і шалене подразнення. Втім, як я вже сказала раніше, тілу з цим молочком теж некомфортно, хоч вибілює і не сильно. Як добре, що хоч купила зі знижкою, бо 46 (здається) фунтів за таке… 🤦 До слова, на сайті, де замовляла його, всього один відгук. Напевне, нікому особливо не хочеться віддавати такі гроші за спф для тіла.
Дякую всім за увагу! Бережіть себе!