saybeautyk

Erborian Milk&peel - так чи ні?

Erborian Milk&peel - так чи ні?
Erborian Milk&peel - так чи ні?
Erborian Milk&peel - так чи ні?
Erborian Milk&peel - так чи ні?

Я одним часом дуже сильно загорілась цією маскою. От мені було потрібно і все тут, зараз і в цю хвилину. Слава Богу, розумні думки були швидші за мене і я додумалась спочатку знайти пробники 😂

Бо все ж таки повнорозмір - не дешеве задоволення (~1500 грн за 60 мл, на знижках - 1000-1200).

Переходимо до мого улюбленого - СКЛАДУ

А він тут, канешна, просто агонь:

  • основу маски складає біла глина (каолін) - про її користь розписувати не буду, бо це знають всі;
  • гліцерин - компонент НЗФ;
  • Лабіринтів кислота - антибактеріальний ефект;
  • Кунжутна олія - емолент, активізує синтез церамідів шкірою;
  • Соняшникова олія - емолент;
  • екстракт зеленого чаю - заспокоєння, антиоксидантна дія, себорегуляція;
  • Екстракт насіння кунжуту - протизапальні властивості;
  • Екстракт шоломниці байкальської - має антибактеріальні, протизапальні, антиоксидантні властивості, заспокоює шкіру;
  • Екстракт центели азіатської - тут без коментарів, обожнюю;
  • Екстракт кореня солодки - має відбілюючі властивості, антиоксидант, заспокоєння;
  • екстракт розмарину - себорегуляція, 👍🏻 для жирної шкіри/з акне;
  • Екстракт ромашки - заспокоєння, корисно всім;
  • Алантоїн - заспокоєння;
  • Різні ПАР, стабілізатори і тд - без цього нікуди.

В цілому склад мене порадував, ну прям вау. Але чи був такий самий вау ефект? Ні. Я користувалася нею в різні періоди - і в жахливе загострення на фоні гормонального збою, і коли шкіра прийшла в більш-менш нормальний стан - ефект один і той самий. Точніше, його взагалі немає 🥵

За консистенцією маска густа, кремова і доволі жирненька, але змивається дуже добре (додаю фото текстури на пальцях і на обличчі, так, я люблю намазати масками і брови теж 🤣). До речі, продукт не сильно економний - розноситься по обличчю важкувато і я збиралась один пробник розтчгувати на два рази, але так не вийшло - доводиться використовувати весь за раз. Аромат специфічний, цікавий - мабуть, так пахне кунжутне насіння, не знаю.

Вона не застигає на обличчі до кінця, за рахунок чого не пересушує шкіру. Але і нереального заспокоєння я не побачила, як і якогось очищення. Я в цілому зараз не страждаю чорними цятками і сальними нитками, основна моя проблема - це комедони та періодичні запалення. Але ефекту реально нуль) можливо, трошки розгалужується шкіра за рахунок різних олій в складі, але це настільки незначний показник, що через 10 хв про нього і забуваєш взагалі. Можливо, я занадто багато хочу від звичайної маски? Та ні, мені треба лише хоч трошки очищення, розгладження обличчя і заспоуоєння наявних запальних елементів (мінус червоний колір чи набряк, як приклад). Тут такого немає.

В принципі для того, щоб порадувати себе - ок, але якщо потрібно якесь зняття запалення і очищення - краще зробити просту глиняну маску, результат буде набагато краще👍🏻 особливо, якщо розвести її міцним зеленим чаєм або настоєм ромашки/календули.

Для нормальної шкіри без особливих проблем теж буде ок, але чи є сенс в такому дорогому і НЕ базовому продукті? Я не впевнена.

Рада, що не придбала повнорозмір, і вам не рекомендую) в мене ще 1 чи 2 міньки залишились, я їх доюзаю і забуду про неї. Як-то кажуть, "бережи , Боже, пробники!"

До речі, якщо хочете круту глиняну маску - тоді вже краще ця 👉🏻 https://club.makeup.com.ua/post/8445/. От там реально ефект нового обличчя)

Дякую за увагу 🫶🏻