Ya Yana

Ненавиджу робити педикюр

Ненавиджу робити педикюр

Гадаю, що буду не перша та не остання людина, яка скаже, що терпіти не може робити педикюр самостійно. Сидіти у скрюченій позі, намагаючись вичистити увесь птерігій, робити усе обережно, аби не спровокувати вростання нігтя, а про покриття я взагалі мовчу. До речі я з тих, хто у холодний період не прикрашає нігті на ногах лаком і сприймає педикюр виключно, як гігієнічну процедуру. Отже, -1 проблема, йдемо далі.

Чому б не піти до майстра? Одного разу я побачила у своєї родички страшну штуку. Пройшовши курс манікюру та педикюру, я знаю тепер, що то був оніхолізис у дуже запущеній формі. Але, в підлітковому віці було просто питання: "Що сталося?" і відповідь: "Педикюр так в салоні зробили." Після самостійного вивчення та практики, я зрозуміла, на скільки легко заподіяти ніжкам шкоди, тому вирішила, що зі своїми розбиратимуся сама.

Шановні майстри, які це читають, я впевнена, що більшість з вас чудово виконують свою роботу та відповідають за якість процедур. Щаслива за усіх, хто знайшов свого майстра і може робити педикюр у зручному кріслі. Але, моя підліткова травма поки ще побуде зі мною.

Отже, розповім, як я впоралась вдома сама з новими для себе засобами.

Беремо скраб для рук та ніг від Shelly і просто насолоджуємося процесом.

Консистенція. Спочатку це цукровий скраб, а при контакті з водою – ніжна емульсія, яка круто очищує шкіру та пом'якшує її.

Паковання. Під основною кришкою, має додаткову прозору, яка відкривається без зайвих зусиль. Це плюс, бо зазвичай я маю проблеми з отією другою, і ледь не зубами її відкриваю. Фото в каруселі)

Аромат. Досить яскравий і довготривалий. Заявлено, що тут є нотки конвалії та жасмину. Для мене це аромат чистоти та свіжості.

Ефект. Ніжки чисті, гладесенькі. Якщо на п'ятах є лущення, огрубілості чи тріщинки, скраб їх не прибере, але достатньо пом'якшить шкіру, щоб вам було простіше прибрати їх інструментом, пемзою чи іншими девайсами. Він дещо вирівнює тон шкіри.

Що корисного у складі?

🦶Алантоїн прискорює регенерацію, добре загоює ранки та тріщинки.

🦶Муцин равлика уповільнює процеси старіння, підтримує пружність та еластичність шкіри.

🦶Олія ши живить та зволожує, забезпечує шовковистість.

Для рук я його теж використовую перед манікюром. Дуже приємні відчуття.

Перейдемо до шкарпеточок від Shelly.

Зручні? Дуже! Все просто – надягаєте на себе, фіксуєте наліпочкою. Дві наліпки йдуть у комплекті до кожної пари. Але, маю пораду, за можливості розігрійте їх у руках трошки, аби емульсія прийняла комфортну температуру, так буде значно приємніше. Звичайно хатні справи робити в них не вийде, краще просто полежати та насолодитися моментом. Але, якщо дуже треба, то можна надягти зверху звичайні шкарпетки з гумовими стоперами та підошві й обережно пересуватися.

Аромат. Ви відчуєте його, як тільки відкриєте коробочку. Приємний та свіжий, теж дуже подобається.

Що роблять? Зволожують шкіру та живлять корисностями, ніжки ще довго виглядатимуть доглянутими та будуть гладенькими на дотик. А ще, емульсія добре пом'якшує кутикулу та птерігій, тому їх легше видалити.

Що корисного у складі?

🦶Кератин зміцнює нігтики, робить їх стійкими до пошкоджень та усуває ламкість.

🦶Екстракт лотоса вирівнює тон, усуває пігментацію.

🦶Колаген забезпечує пружність та еластичність.

Як використовую? Вдягаю, вмикаю серіал, дивлюся хвилин 15-20, залежно від того, на скільки він цікавий. Далі відрізаю передню частинку шкарпеток, щоб привести нігтики в порядок, а п'яточки все ще продовжували вбирати усі можливі корисності емульсії. Після педикюру знімаю шкарпетки та змиваю все з ніг, переходячи до видалення ороговілої шкіри пемзою чи інструментом. Зараз я в процесі переїзду, тому, знайшла тільки пемзочку, але найкраще мати під рукою педикюрний станок.

Тут хочу нагадати про ремувер для кутикули. Емульсія з шкарпеток добре розм'якшує її та видаляє птерігій, але, на деяких нігтиках мені потрібна важка артилерія і це Piatto Cuticul Remover. Про нього детально у цьому дописі https://club.makeup.com.ua/post/11571/.

Ці ніжки за минулий тиждень облазили Карпати так, що кросівки лишилися в одному із смітників Микуличина. А далі, з потяга на електричку, вони побігли до улюбленої бабусі на картоплю. Так, її можна купити, але куди без цієї магії колективної роботи, луків зі старою кепкою дідуся і симфонії хрусту кісток на ранок? Так от, ніжки бачили багато, і ось в такий пристойний вигляд мені вдалося їх повернути.

Ви б знали, скільки було дублів, щоб самостійно сфотографувати мою мініатюрну стопу розміру 41. А скільки я мала претензій до ракурсів😅. Словом, допис дався важче, ніж я думала. Не знаю, чи оцінив би ці стопи Тарантіно, але вашим коментарям буду дуже рада.