Ya Yana

База, ґрунт: він є майже в кожній косметичці.

База, ґрунт: він є майже в кожній косметичці.

Банку гелю алое ми встигли використати за літо, адже саме він рятує всю родину від наслідків впливу безжального сонця. Сезон холодів на підході, тому зараз мені вистачить цього малюка на 55 мл. На певний час точно.

Я використовую алое для масажу Гуаша. Стараюся робити його щодня і пізніше спробую написати більш детальний пост з наочними результатами. Масажую обличчя, шию та зону декольте. Щоб скребок добренько ковзав по шкірі протягом усієї процедури, я наношу Holika Holika Aloe 99% Soothing Gel. Моя шкіра схильна до сухості, тому в морозну зиму гель я заміняю на молочко Topicrem Ultra Hydratante.

Окрім цього, алое заспокоює мою шкіру після гоління та на наступний день після депіляції воском. Гель миттєво дарує комфорт і відчуття певної прохолоди.

Порція. Більшість косметологів та дерматологів наголошують на тому, що із дозуванням доглядової косметики треба бути обережними. Краще тонкий шар крему, ніж з лихвою. Тут діє та ж сама схема, якщо мова йде про звичайне зволоження. Варто трішки переборщити і шкіра стає липкою, навіть після довгого всотування. Але, для ковзання скребка можна трооошечки збільшити звичну порцію.

Аромат. Він класичний і всі його знають, але я просто обожнюю його. Такий свіжій, те. що треба, для ранкового масажу.

Консистенцію демонструю на відео. Швидкість всотування залежить від того, на скільки сухою та запаленою є шкіра. Пошкоджена та стягнута шкіра "ковтає" гель за лічені секунди, а нормальній знадобиться більше часу.

Паковання у вигляді листочка алое виглядає дуже мило, але це не досить зручно. Поки гелю всередині багато, дістати його не важко. Але, коли він починає закінчуватися, танців з бубном не уникнути. В маленькому форматі в хід підуть ватні палички, а от великий флакон спровокує більше труднощів. Річ у тім, що сам флакон досить твердий і його майже неможливо стиснути, щоб видавити залишок продукту.

Ефект. Коли моя шкіра суха, то алое ніколи не допомагав їй позбавитися лущення чи прибрати стягнення. Тому, для мене алое – це не про ефект зволоження. Проте, гель здатний швидко заспокоїти подразнену шкіру, усунути свербіж та почервоніння. Тому, він є крутим помічником у відновленні епідермісу.

Отже, в моєму арсеналі він також займає місце sos-засобу, який завжди має бути у наявності.

Лишу тут невеличкий списочок того, як може використовуватися гель алое

1. Для масажу, самомасажу, а також використання скребків та роллерів.

2. Усування почервонінь та подразнень після гоління та бьюті-процедур.

3. Відновлення після сонячних опіків.

4. Зняття неприємних відчуттів при укусах комах.

5. Для створення ефекту "мокрої укладки".

6. Прискорення загоєння ран та синців.

7. Нанести на брови, щоб пом'якшити волоски та зробити легку укладку.