О'L

100% порошок ніацинаміду

100% порошок ніацинаміду

Взагалі ну дуууже не люблю засоби у такому форматі. От ліньки мені щось змішувати та розводити. Розумію, що в такому вигляді засіб більш концентрований та дієвий, та й загалом є можливість самостійно обирати собі рівень концентрації, але користуватися порошком не зручно (

Загалом, порошок ніацинаміду призначений для вирівнювання тону обличчя, надання йому сяючого кольору та матування шкіри. Мінімізовувати жирність мені не треба, а от колір обличчя мене дуже турбує. Пігментних плям та нерівностей неймовірно боюсь.

100% порошок ніацинаміду

Порошок можна розчиняти у сироватках та кремах на водній основі, або у воді. Має вигляд пудри не дуже дрібного помолу, та й загалом розчиняється не дуже легко.

Наразі я розчиняю його у гіалуроновій сироватці. Буває, залишається осад.

Вимірювати порошок доволі важко, розуміти його концентрацію також, тож я все роблю чисто інтуїтивно, та гадаю, що мої пропорції можуть відрізнятися від рекомендації виробника 😂

Нижче намагалась показати, яка консистенція в мене виходить. Швидко наношу цю масу на обличчя, бо вона також швидко висихає та мені потім доволі важко нанести її рівномірно. Після висихання все обличчя стає білим, ніби намазано сухою крейдою. Тож, далі я доволі швидко його закриваю кремом. Можливо в інших сироватках розчиняється краще, а ще можливо, що цього разу в мене вийшла трішки більша концентрація, ніж повинна бути.

У своєму нормальному житті я, тьфу-тьфу, не маю проблем із пігментацією. У щоденному догляді мені вистачає засобів з SPF, легкої ексфоліції, якоїсь молочної кислоти та вітаміну С. Проте, на фоні вагітності, це питання мене почало неймовірно хвилювати (тим паче, маю приклад своєї подружки, у якої в період вагітності з'явилися проблеми з пігментацією, з якими вона вже бореться не один рік ). Влітку з'явилось кілька незначних нерівностей, тож, я злякалась і почала боротьбу )

Ніацинамід, до речі, не має протипоказань щодо вагітності.

Тож, зараз використовую його приблизно раз на тиждень. Результатом цілком задоволена, колір обличчя поки що радує, сподіваюсь, що так і залишиться. Пор взагалі на обличчі майже непомітно.

Загалом, щиро раджу спробувати, якщо не лякає форма випуску.