O’Ostah

The Ordinary 100% Niacinamide Powder

The Ordinary 100% Niacinamide Powder

Ніацинамід (або форма вітаміну В3) направлений на підтримку захисного бар'єру шкіри, а також освітлення тону, корекцію нерівностей, матування. Сонце цього літа палило нещадно, порошок купувала саме для вирішення проблеми пігментації. А якщо бонусом зникне «жирняк» та кляті прищі - то взагалі чудово.

Ніацинамід чудово розчиняється у воді, виробник рекомендує додавати його до сироваток, кремів та зволожувальних засобів на водній основі, головне, щоб рН був у межах від 5,0 до 7,0. У гамі The Ordinary це може бути:

  • Hyaluronic Acid 2% + B5
  • Natural Moisturizing Factors + HA
  • “Buffet” + Copper Peptides 1%
  • Matrixyl 10% + HA
  • Argireline Solution 10%

Серед усього я маю тільки натуральні фактори, але вони забивають мені пори. Тому використовую сироватку іншого виробника, з цинком. Саме у такій комбінації бренд випускає вже готову сироватку, тому поєднання має бути вдалим. Також інколи міксую з безкислотним тонером.

Якщо взяти чверть мірної ложечки порошку та додати 4 краплі засобу, вийде концентрація 10-15%. Але це в ідеальному світі ордінарі. Насправді все відбувається на око, тому що виміряти ту чверть - анріал.

Ніацинамід розчиняється без грудочок. При нанесенні не відчувається, ніби ви просто користуєтесь звичайним доглядом. Якщо бахнути більшу дозу, то можна отримати білі розводи на обличчі. Але для мене це етап нічного догляду, тому не критично.

Тому що поки що головна проблема - пігментація - на місці. Але:

✔️ шкіра стала менш жирною, це добре відчувається зранку;

✔️ висипи загоюються швидше;

✔️ зник сірий тон шкіри, який у мене зʼявляється як наслідок тривалої втоми.

Окремий бонус - ніацинамід можна додавати до кремів для тіла. Якщо страждаєте на запалення, рекомендую спробувати.

Важливо‼️ Додавати порошок потрібно безпосередньо перед застосуванням, а не у баночки. Свіжа порція, ніяк інакше‼️