Anna_feerie

Порівнюю українські та корейські натуральні прокладки

Порівнюю українські та корейські натуральні прокладки
Порівнюю українські та корейські натуральні прокладки

По-перше, мені дуже подобається корейська косметика)). По-друге, інші товари, вироблені в Кореї, останнім часом мене дивували в приємному сенсі: так, я пробувала не тільки багацько їх догляду та декоративки, а ще й зубну пасту, пральне мило та інше. І ось прийшов час спробувати засоби жіночої гігієни.

Я обрала марку Kleannara, тому що на пакуванні побачила напис 100 % Cotton і… розчарувалась, адже якість програє моїм улюбленим Feel Fine. Тому хочу зробити порівняння прокладок та довести всім, хто сумнівається, що наші виробники роблять дійсно класні продукти! 🤩

Тож, перше розчарування чекало мене, коли я (вже після покупки) стала шукати в Інтернеті склад засобів Kleannara (бо ж на пакуванні ця інформація була корейською). І мене чекав неприємний сюрприз: так, верхній шар дійсно зроблений з бавовни, а ось далі – нетканий матеріал з композитного волокна з поліетилену та поліпропілену, полімерний гель та поліетиленова плівка у якості нижнього шару((. Думаю, ви розумієте, чому я не зраділа такому складу, адже похідні поліетилену не тільки не найкраще рішення для ніжної шкіри, а ще й забруднюють навколишнє середовище, адже не підлягають переробці. Ну, і звісно, пакування теж з пластику 😑

А з чого ж зроблені українські гігієнічні засоби Feel Fine? Почну з ненатуральної частини: зовнішня упаковка виготовлена з металізованого паперу – він підлягає повторній переробці, але не ідеальний варіант. Основа (там, де клейкий шар) виготовлена з біорозкладного поліетилену (виробник зазначає, що він базується на природніх джерелах, тому розкладається у середовищі без шкоди, але все ж може містити синтетичні вкрапдення). Це все. Далі починається моя улюблена частина:

💚кожна прокладка знаходиться в індивідуальному пакуванні з крохмалю (воно таке приємне та трохи шершаве, можна компостувати – через кілька місяців у грунті перетворюється на діоксид вуглецю та воду);

💚 далі маємо японський абсорбуючий матеріал San Dia, що виготовлений з натуральних матеріалів та перетворює рідину на гель, забезпечуючи нам сухість та комфорт;

💚 зелений прямокутник в центрі – це аніоновий чіп з турмаліну (він відповідає за захист від бактерій та неприємного запаху);

💚 окрім абсорбуючого матеріалу прокладки містять навколо нього айрлайд-матеріал (неткане волокне з целюлози, яке також розкладається у природному середовищі).

Таким чином, бачимо у Feel Fine максимально натуральний склад та турботу про жінок та нашу планету ❤️.

По довжині це практично однакові прокладки, але по ширині – Kleannara більші, причому мають дуже малесенькі та не надто функціональні крильця. Також сам матеріал товстіший та грубший (взагалі вони якісь дебелі, якщо чесно)).

Feel Fine дуже тоненькі. Ні, не так: дууууже тоненькі та надзвичайно приємні на дотик. Верхній шар просто як квіточка бавовни, але при цьому він не кошлатиться та залишається в ідеальному стані протягом використання (бо з іншими бавовняними аналогами я стикалась з проблемою, що майже одразу поверхня починала розшаровуватись). Крильця також більш зручні на мій погляд.

Про Feel Fine колись я робила окремий огляд з відео https://club.makeup.com.ua/post/3045/, але трохи повторюсь: вони дуже комфортні у використанні, класно вбирають рідину, з ними немає відчуття вогкості, неприємного запаху або подразнення.

Kleannara – це скоріше варіант мас-маркету з бавовняним шаром та з притаманними недоліками: не так добре вбирають, відчуваються через свою товщину, потребують більш частої заміни.

Щодо ціни – то це один діапазон (раджу брати Feel Fine по знижках, тоді ще вигідніше). Додам також посилання та щоденні та нічні прокладки (останні - це новинка в бренду і зараз на Makeup за акційною ціною 👍).