The Ordinary Squalane Cleanser

The Ordinary Squalane Cleanser
The Ordinary Squalane Cleanser

Привіт усім! Нещодавно закінчила тубу скваланової вмивки від Ордінарі й поспішаю прозвітувати. Спершу, чому купила. Тут усе просто: бо в одному магазині давали подарунок за умови придбання товарів Ордінарі на певну суму. Ну, і хто я така, щоб не повестися? Тим більше, ця вмивка улюблена у Caroline Hirons. Словом, у мене просто не було варіантів не купити.

Засіб представлений у двох об'ємах: 50 мл і 150 мл. Я купила менший. Засіб поміщений у пластикову тубу з клапаном, яка була додатково запакована у коробочку. Туба доволі цупка, тож під кінець видобувати з неї засіб незручно і важко.

Легкий білий крем. За консистенцією чимось нагадує кондиціонер для волосся. Яскраво вираженого аромату не має, відчувається тільки легкий запах олії.

⚪SQUALANE - сквалан, ідентична шкірі олійка, дуже хороший компонент;
⚪ AQUA (WATER) - вода;
⚪ COCO-CAPRYLATE/CAPRATE - похідна кокосу, емолент;
⚪ GLYCERIN - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪ SUCROSE STEARATE - похідна цукру і стеаринової кислоти, природний емульгатор;
⚪ ETHYL MACADAMIATE - ефір жирної кислоти олії горіхів;
⚪ CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE - похідна гліцерину і кокосової олії, емолент;
⚪ SUCROSE LAURATE - емульгатор, ПАР, загущувач;
⚪ HYDROGENATED STARCH HYDROLYSATE - зволожувач на основі кукурудзяного крохмалю;
⚪ SUCROSE DILAURATE - емолент, емульгатор, ПАР;
⚪ SUCROSE TRILAURATE - емульгатор, ПАР;
⚪ POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6 - загущувач, гелеутворювач;
⚪ ISOCETETH-20 - емульгатор, ПАР;
⚪ SODIUM POLYACRYLATE - загущувач, зв'язувач;
⚪TOCOPHEROL - вітамін Е;
⚪HYDROXYMETHOXYPHENYL DECANONE - антиоксидант;
⚪TRISODIUM ETHYLENEDIAMINE DISUCCINATE - нейтралізатор металевих іонів;
⚪MALIC ACID - яблучна кислота;
⚪ETHYLHEXYLGLYCERIN - консервант;
⚪CHLORPHENESIN - консервант.
Отже, перед нами чудовий делікатний засіб для очищення шкіри. Ніжні ПАР і відсутність ароматизаторів (зокрема, на основі ефірних олій) роблять його ідеальним для чутливої шкіри. В основі засобу дійсно скваланова олія, а також інші зволожувачі й емоленти, тож він ідеальний і для сухої шкіри. Рівень pH, судячи з усього, нейтральний (яблучна кислота аж у кінці списку, швидше за все, виконує функцію консерванта).

Хороша вмивка для першого етапу. Спершу відчувається як доволі щільний крем, але від тепла шкіри тане і за текстурою починає наближатися до гідрофільної олії. Спф змиває ідеально. Добре емульгується водою. Після вмивання на обличчі не лишається ні плівки, ні зтягнутості. Все в ньому ідеально, якби не одне "але". Взяти мало за раз не вийде, бо не вдасться розподілити його по обличчю й шиї, тож доводиться брати багато. Відповідно, витрата шалена. Туби на 50 мл мені вистачило… тадам… на тиждень. Я думала, може, це я одна така марнотратна, але у відгуках народ пише про такий самий термін. Отже, зіставивши з вартістю, виходить, що вигідніше купувати, наприклад, гідрофільну олію від Medik8, що й робитиму надалі.
Тож мій вердикт такий: якщо шукаєте хорошу делікатну, але ефективну вмивку для першого етапу і маєте необмежений бюджет, то це чудовий варіант. Тільки купуйте відразу велику тубу. А краще дві.
Всім дякую за увагу! 😘