Alina_Demchenko

Як спільнота відкрила для мене нові горизонти у парфумованому світі

Як спільнота відкрила для мене нові горизонти у парфумованому світі
Як спільнота відкрила для мене нові горизонти у парфумованому світі

Світ парфумерії дуже різноманітний і захоплює нас своїми фарбами. Як тільки ти думаєш, що щось знаєш - в твоє життя вриваються нові ноти і нові відчуття. Аромат здатен як передати ваші емоції так і створити їх з нуля.

Трошки про особисте : в мене є деякі розлади, через яке запахи викликають досить небажані симптоми і парадокс в тому, що боротися з ними теж можна за допомогою запахів. І це мабуть основна причина, через яку я з трьох ароматів перескочила на 10ть ( а може їх трошки більше, не рахувала).

На цей раз, нові горизонти для мене відкрила Strange Love. Вона відправила мені декілька відливантів, про деякі з яких, я хотіла б розповісти в цьому дописі.

Доречі, один з ароматів про які я розповім - був у її персональному топ 3, то ж протестувати його було зе цікавіше ( посилання на допис : https://club.makeup.com.ua/post/19191/ )

Як спільнота відкрила для мене нові горизонти у парфумованому світі

Почну я з свого фаворита - Utopia Vanilla Coco 21 Kayali Fragrances. Ще не тестуючи, я мріяла про аромат від цього бренду, бо я вже розуміла, що цей бренд - вкраде моє серце. і сталось саме так як я думала.

Ще відкривши пляшечку, я була вражена. Перші секунди захопили солодкі квіти, які наче втопали в молокі. Густі, але з легкою свіжісю і кислинкою , вони одразу перенесли мене кудись в літо, показали все своє тепло і красу. Ця свіжість була лиш привидом, а густий солодкий аромат, все більше і більше огортує тіло і душу, тягнучи за собою. Солодкі білоквіти не покидають цю композицію , а лиш стаючи все густіше і молочніше. Якийсь пряно-квітковий танок, все більше і більше зігріває. Він легкий, але в той же самий момент має щось на стільке тепле і трошки колюче, немов тебе загорнули в шерстяну ковдру. Аромат ванільний, пудровий і м'який. Відчуття наче він гіпнотизує, хочеться його торкнутися. База трошки нагадує мені мій улюблений лосьон від VS Coco Vanilla. Мабуть через це, я відчуваю якусь м'якість і затишок.

Отдже давайте подивимось на піраміду :

  • Старт : Кокосове молоко, жимолость, цветіння груші, італійський лимон ( не можу сказати, що можу відлічити кожну з цих нот. Так, я відчуваю білоквіти в совокупності, кокосове молоко стає активним трошки пізніше, а лимон я мабуть відчуваю як щось кисло-солоденьке)
  • Ноти серця : Тубероза, Гарденія, Жасмін , Амбретта ( всі ці ноти квітів - створюють відчуття густоти, солодості та затишку. Я люблю жасмін і розуміла що він там може бути, бо він часто грає так солодко і пряно. Амбретта - та нота що дає густоти та бальзамічності. Я не можу її відрізнити, але вона саме і створює це посилення солодості , роблячи рідку рідину - кремоподібною по відчуттям)
  • База : Ваніль, Сандал, Пачулі і Мускус ( логічна і цілком правильна база. Всі ці ноти просто необхідні в такій композиції, що б зробити її густою, теплою, стійкою та солодкою. Якщо б я створювала аромат, база була б така сама)

Доречі новина яка заслуговує бути почутою : СКОРО НА МЕЙКАПІ БУДЕ Kayali. Тож я буду брати кредит ахахахах

Аромат який багато хто з вас може сприйняти як специфічний. Спитаєте чомуе? Все через дві ноти які грають майже моно, при певних умовах.

Іланг-іланг і Жасмин. По теплу - аромат типовий кущ жасміну, яскравий, трошки дурманящій і вологий. Це аромат, який легко впізнається і має чітку візуалізацію . Він натуральний, трошки мильний але в доброму сенсі цього слова. Коли мама заїхала до мене і почула його, перша реакція - " Ой, ти чай заварила?" . Я обожнюю жасмін, то ж він мені спочатку показався дуже простим і моно.

Але як же для мене змінився аромат, коли прийшов холод. Жасмін дівся кудись на другий план і на його місце виліз іланг-іланг. Цей запах теж складно з чимось сплутати. Для мене це пряний, солодкий та різкий аромат, де є щось бальзамічне і солоне. Ця сіль...її там нема, але саме так , з дитинства, я сприймаю іланг-іланг, бо частіше за все, цю олію я асоціюю з Кримом і дитинством. Аромат грає гучно , досить шлейфово. В кінці залишається щось дерев'яне, східне.

Цей аромат найбільше викликає емоції і відчуття дежавю. Чесно - майже доводить до сліз, бо переносить у безтурботний час.

Що ж по нотам ?

  • Жасмин ( та ну то легко - його складно не впізнати)
  • Іланг-Іланг ( аналогічна ситуація - по холоду його і відчуваю)
  • Сандал ( солодка дерев'яшка)
  • Ваніль ( не відчуваю якщо чесно)
  • Троянда ( от взагалі не чую)

Аромат, який я спочатку не зрозуміла. Точніше чому він на першому місці у Strange Love . Спочатку, аромат здався мені доволі мускуліним, анімалістичним і важким. Але це чомусь підігрівало мою цікавіть. Я брала флакон і періодично нюхала його, що б зрозуміти що не так. Перше натиснення : пряний горіх. Це саме горіх горіх, трошки терпкий, гіркуватий, але доволі впізнаваємий. Але тепло, навіть спека, робили так, що одразу вилазив корінь ірису, що робило аромат дуже гірким та відштовхуючим. Але що ж зробив холод з цим ароматом ?

А ось тут я відчула те, про що казала Олена. Нутеллу ... Господи, як же я була рада такій зміні аромату. Горіх поступово розігрівався і ставав солодким, пряним та шоколадним.Я обожнюю аромат горіха і таке солодке поєднання - це те що я хотіла відчути коли отримала відливант. Також, що я помітила завдяки зміні температури - жасмін . Ця композиція заграла зовсім інакше, повністю змінившись. Вона змінила базу, змінила середину и хоча база залишилась така ж, але стала більш м'якою та теплою. Аромат зігріває, є відчуття якоїсь пряності. Є в ньому щось тепле та домашнє. Мені це нагадує зимову ярмарку. Де палатка з глінтвейном та медовухою, стоїть біля палатки зі сладостями.

Ноти аромату :

  • Старт : Мандарин та Лісовий горіх ( мандарин не встигаю відчути, але горіх зі старту починає бути спершу гіркуватим, але потім переходить до нот серця)
  • Ноти серця : Маршмелоу, Жасмін, Корень Іриса ( маршмелоу, мабуть переплітаючись з горіхом - створює той самий шоколадно-горіховий присмак, тієї нутели. Жасмін трошки пробивається, впізнаваємий, але не грає прям сильно. Ірис - краще б його взагалі тут не було, тут він мені трошки підпортив настрій)
  • База: кожа, полісандр ( я чесно кажучи відчуваю трошки деревини і щось солоденьке. Анімалістичних нот - ні)