Порошок для вмивання з тисячолітньою історією
Таємниці убтану
Декілька цікавих фактів
🔸 Убтан – перша у світі косметика, яку придумали в Індії.
🔸 З хінді, перекладається як “суміш порошків, які очищають шкіру”.
🔸 Засіб відноситься до аюрведичних.
🔸 Убтан використовувався не лише для догляду за шкірою, а й в релігійних ритуалах, зокрема, весільних обрядах.
🔸 Складники стародавнього рецепта убтану: куркума, шафран, сандалове дерево, нут і насіння жовтої гірчиці, гірчичне масло і вода.
Популярність сьогодні
Зараз убтан продовжує здобувати популярність по всьому світу як природний і ефективний засіб для догляду за шкірою та волоссям без шкідливих хімічних домішок.
Що це?
Убтан - порошок для вмивання, який складається з мелених трав, спецій і борошна. Його особливість – дуже дрібний помол усіх інгредієнтів для делікатного очищення шкіри. Основне призначення: зібрати шкірний жир, увібрати бруд, пил і очистити шкіру.
Орієнтовне співвідношення інгредієнтів:
🔸 40% – злакова основа (мука);
🔸 40% – подрібнені трави;
🔸 20% – натуральні добавки (спеції, цедра фруктів, квіти).
Убтан для м'якого очищення обличчя Hillary Asai Ubtan
Мій досвід використання.
Я познайомилася з убтаном у 2021 році, коли активно використовувала продукти від українського бренду Hillary. Відтоді ми не розстаємось і у мене завжди є про запас баночка ASAI UBTAN.
Про ASAI UBTAN від виробника. Убтан з нутового борошна, глин, трав’яних та фруктових порошків для глибокого очищення та скрабування шкіри без пошкодження її бар’єрних функцій. Відмінно відлущує омертвілі клітини, бореться з чорними цятками, звужує пори. Підходить для всіх типів шкіри, особливо для жирної, схильної для утворення камедонів. Містить пребіотики для підтримання здорового мікробіому шкіри.
Продукт. Порошок дрібного помолу неоднорідного кольору. Легкий запах глини з травами.
Упаковка. Біла баночка (раніше була прозора) з мінімалістичним дизайном. Два варіанти об’єми: 100 та 150 грамів.
Спосіб використання. Невелику кількість убтану необхідно розвести водою, нанести на вологу шкіру масажними рухами та ретельно змити. Частота використання 2-3 рази на тиждень.
Склад. Повністю безпечний. Задля цікавості усі 18 компонентів розбила на блоки:
🔸 Борошно (прилипає до часточок бруду, щоб потім бути змитим разом з ними):
- нутове борошно
🔸 Глини (абсорбують жир, забирають зі шкіри надлишок жиру та токсини):
- рожева глина
- зелена глина
- червона глина
🔸 Трави-сапоніни (дозволять змивати з обличчя жир, який є на шкірі):
- пудра Шикакай
- пудра солодки
🔸 Порошок лікарських трав та плодів:
- апельсинова пудра
- пудра амли
- пудра плодів асаї
- пудра аскорфілому
- пудра спіруліни
- пудра Каму-Каму
🔸 Пребіотики:
- Inulin
- Alpha-Glucan Oligosaccharide
🔸 Інші компоненти:
- Trehalose (цукор видобутий з грибів)
- Алантоїн
- Glycine (амінокислота)
- Gluсоnоdеltа-lасtоnе (пом'якшення води).
Ефект від використання. Убтан делікатно очищає шкіру. На дотик вона одразу гладенька, тому найбільше мені подобається використовувати у ранковому догляді. На моїй шкірі також спостерігається часткове освітлення сальних ниток та чорних цяток. У довготривалому використанні – якісніше очищення шкіри і як результат - менша кількість камедонів і запалень.
ASAI UBTAN – якісний натуральний косметичний засіб, який мені дійсно подобається.
P.S. Також у виробника є BAMBUSA UBTAN. Купувала його один раз і мені він не підійшов. Помол там грубший і як на мене надто специфічний запах.
Коментарі (0)