Alina Litva

Тонування волосся в домашніх умовах

Тонування волосся в домашніх умовах

Отже, вдома і самостійно пройшло не одне моє тонування. Фарба Tone on tone дуже добре мені підходить за різноманіттям тонів (відтінок 8-46 нейтральний, коричневий і ще гарний 9,5-49 холодний беж), хоча, звісно, фарбу Goldwell Colorance я обожнюю - блиск нереальний і догляд, але потрібний тон не просто купити, а тим більше правильно підібрати/змішати правильні відтінки.

Крім фарби, важливо вибрати правильний оксид, що менший відсоток оксиду, то темніше ляже фарба, але і тим швидше вона вимиється. Тому я раджу для тонування брати 2-3 відсотки, і просто довше її тримати, щоб колір радував хоча б 3 тижні!

Лайфхаку, як правильно тонуватися, практично немає 😅

  1. Сходіть у магазин профкосметики для волосся, попросіть потрібну фарбу для тонування і оксид до неї, запитавши при цьому поради у консультанта. Я навчилася тонуватися зі слів якраз такого фахівця на касі магазину)) На запитання, скільки ж оксиду треба саме вашій довжині волосся - відповість консультант, мені одразу давали стільки, скільки потрібно на одне тонування.
  2. Якщо хочете природний ефект, півтон - наносьте фарбу на вологе волосся, якщо ж яскравіше - на сухе, але чисте волосся!
  3. Після змішування відразу ж починайте наносити суміш на волосся - як саме наносити залежить від того, який проділ ви носите. Якщо у вас завжди прямий проділ, то насамперед варто профарбувати саме його, а потім все інше 😊
  4. Не бійтеся помилитися, особливо на темному волоссі - це всього лише тонування, і змиється воно, при бажанні, швидко і легко. Правило гармонії тільки одне: коріння завжди трохи темніше, ніж довжина! Навіть якщо у вас фарбування в один тон. Це означає, що верхівку голови треба фарбувати довше і ретельніше!
  5. Я тримаю фарбу в середньому 5-10 хвилин. Після, спочатку промиваємо волосся водою, потім шампунем - два рази! Якщо у вас шампунь для об'єму - можна один раз.
  6. Сушимо волосся і радіємо кольору, в середньому, 3 тижні!

Результатом у плані кольору я задоволена, але немає тієї шовковистості, м'якості і наповненості, до якої я звикла з Goldwell. Волосся стало більш сухим, особливо це помітно по кінчиках. Якщо ви хоч раз фарбували волосся, то знаєте, що після фарбування воно завжди трохи змінюється і спеціальний догляд після тонування все ж потрібен.

Тонування волосся в домашніх умовах