Свідома клієнтка

Фарба з мас-маркету зі складом як у професійної

Фарба з мас-маркету зі складом як у професійної

Фарбу обирала у фізичному магазині, тому що склад фарби може відрізнятись від відтінку до відтінку, що не завжди коректно відображено на сайтах.

Мені була потрібна фарба без PPD, який позначається як p-phenylenediamine, алергія на нього буває рідко, але вона буває летальною. Також (як не дивно трапляється й таке) моя шкіра голови гірше переносить замінники аміаку ніж сам аміак, тому я також хотіла, щоб у фарбі не було ethanolamine

Склад моєї фарби 6.0 точно збігається зі вказаним на Makeup.

Крем-фарба: Aqua/Water/Eau, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate SE, Sodium Laureth Sulfate, Ammonia, Glycol Distearate, Lanolin Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, Resorcinol, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Sulfite, Sodium Sulfate, Ascorbic Acid, Parfum/Fragrance, Disodium EDTA, m-Aminophenol, 2-Methylresorcinol, Citric Acid, Tocopherol.

Проявник: Aqua/Water/Eau, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Sodium Lauryl Sulfate, Salicylic Acid, Disodium Phosphate, Phosphoric Acid, Disodium Pyrophosphate, Sodium Stannate, Etidronic Acid.

В складі ми не бачимо нічого доброго, однак і в складі більш дорогих фарб нічого доброго теж немає. От, наприклад, склад Wella Professionals Koleston Perfect:

Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Se, Ammonium Hydroxide, Sodium Laureth Sulfate, Glycol Distearate, Lanolin Alcohol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Resorcinol, Sodium Cocoyl Isethionate, Sodium Sulfite, Ascorbic Acid, M-Aminophenol, Parfum, Disodium EDTA, 2-Methylresorcinol, 2-Amino-4-Hydroxyethylaminoanisole Sulfate, Polyquaternium-22, 2-Amino-6-Chloro-4-Nitrophenol, Geraniol, Linalool, Tocopherol.

Не так вже й багато відмінностей. Окей, це один концерн, подивимось Schwarzkopf Professional Igora Royal:

Aqua (Water), Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Ammonium Hydroxide, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, Glycol Distearate, Octyldodecanol, Glyceryl Stearate, Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Resorcinol, Potassium Hydroxide, Sodium Cetearyl Sulfate, 2,4-Diaminophenoxyethanol HCL 4-Chlororesorcinol, Oleic Acid, Sodium Sulfite, Parfum(Fragrance), Toluene-2,5-Diamine, Silica, Tetrasodium EDTA, Carbomer, Potassium Stearate, m-Aminophenol, Polyquaternium-39, Ascorbic Acid, Sodium Sulfate, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Benzyl Salicylate, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Citric Acid, Titanium Dioxide.

Виглядає взагалі нічим не краще. Так, у професійної фарби більша палітра кольорів, колорист казала мені, що пігменти будуть вищої якості (мейбі, але вони так швидко покидають моє волосся) та до професійної фарби можна окремо купити окислювач і це має сенс для тонування всієї довжини або для волосся без сивини. Буває так, що сивину "бере" на 3-4% окисника, але це не моя історія. В цій фарбі мені вже сподобалось, що виробник вказав відсоток окисника, а це 6%, тому фарба з рідним окисником підходить фактично тільки для фарбування коренів. Фарба в тюбику, а окисник у пляшечці, і те і інше по 50 мл, на окиснику є відмітка, щоб поділити його наполовину, на фарбі немає, також у комплекті бальзам в саше та рукавички.

Фарбу я ще не випробувала, тому що фарбуюсь максимально рідко: я ще не готова прийняти свою сивину (яка сивина, я ще така молода, звідки взялась взагалі), але її мало. Те, що я обираю тон максимально наближений до свого натурального (на півтону темніше) дає мені змогу робити довгі перерви, поки я не подивлюсь на себе у дзеркало і не подумаю, що вже все, пора. Ніякої точної періодичності для цього немає, тому що волосся росте різними темпами, коли швидше, коли повільніше, от в очікуванні часу Х мені і треба фарба про запас. Коли спробую, доповню відгук 🤗 (якщо доживу і не вдарюсь знову у відрощування свого волосся)

Дякую ❤️