Свідома клієнтка

Скільки води у кремі? Крем з вітамінами C, B3, B5, A, E

Скільки води у кремі? Крем з вітамінами C, B3, B5, A, E

Зазвичай, крем складається з очищеної води на 60-85%, інколи 90%, як і сироватки. Тоніки та міцелярні води на 98%, тому в багатьох лінійках тонік коштує дешевше ніж крем. Виробники позиціюють сироватки як продукт з найбільшою концентрацією корисних речовин і дійсно можуть створювати лінійку таким чином, хоча кремова консистенція дає можливість розчинити більшу концентрацію активів ніж гелева. Навіть якщо ми бачимо в складі на початку екстракт, а не воду, швидше за все це водний екстракт.

Якщо наш крем 50 мл на 90% складається з води, то інших компонентів всього 5 мл. Розглянемо для прикладу склад крему Lirene Resveratrol 60+:

Aqua (Water), Niacinamide, Vitis Vinifera Fruit Water, Dicaprylyl Carbonate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Ether, Glycerin, Panthenol, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Glyceryl Stearate, Canola (Canola) Oil, Betaine, Squalane, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Vitis Vinifera Seed Extract, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Resveratrol, Hydroxyacetophenone, Tocopherol, Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Stearalkonium Hectorite, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Propylene Carbonate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Citric Acid, Butylene Glycol, Dehydroacetic Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool, Citronellol.

Сукупно в ньому 8% вітамінів, а саме вітамін B3 (ніацинамід), вітамін В5 (пантенол), вітамін А (ретиніл пальмітат), вітамін С (аскорбіл тетраізопальмітат), вітамін Е (токоферол)

Якби ми купували ці косметичні вітаміни окремо, то вроздріб 1 грам коштував би нам:

Ніацинаміду 3,90

Пантенолу 3,44

Ретиніл пальмітат 14,3

Аскорбіл тетраізопальмітат 102,50

Токоферол 7,20

5 грамів таких активів обійшлися б нам 131,34, ми можемо значно здешевити формулу поклавши 2 грами ніацинаміду та 0,5 грама аскорбіл тетраізопальмітату, тоді вийде 83,99. Звісно, це дуже приблизний підрахунок, крем складається не тільки з активів, а ще й зі зволожувальних, консервуючих, стабілізуючих та ароматичних компонентів, і активи виробники купують гуртом. Виробнику ще потрібно закласти в ціну вартість розробки формули, оплату праці, упаковку, логістику, рекламу, та вартість продукції, що лишиться не проданою. Проте ми бачимо, що так, засіб може коштувати 200-300 гривень і при цьому складатись з ефективних компонентів та бути дієвим.

Як власне цей крем. Почну з недоліків: зволоження не максимальне. При цьому він був у мене вже двічі, крем називається відновлювальним і точно відповідає назві, при регулярному використанні покращується тон шкіри, вона починає сяяти, також він не раз рятував мої руки, коли їм не допомагало нічого від сухості та лущення. При щедрому використанні для обличчя та шиї раз на добу мені його вистачало на три місяці, аромат слабкий та приємний, колір пастельний. Користуватись ним можна пів року після відкриття. Баночка з подвійного пластику, непрозора, крем захищений від сонячних променів. На самій баночці немає відмітки 60+, а в складі немає нічого такого, що можна застосовувати лише після 60+, хороший антиоксидантний крем для осені-зими, коли шкіра страждає через погодні умови.

Також я пробувала сироватку з цієї серії Lirene Ultra-Corrective Serum, в якій 10% таких самих вітамінів. Хороша сироватка, всмоктується і відчувається більш приємно ніж крем (це суто індивідуально), має упаковування, яке їй зовсім не підходить: по краях тече, піпетка віддає скільки хоче, то мало, то багато, якби була у флаконі з дозатором, я б її обожнювала. Вона кремова і, відповідно, її можна застосовувати замість крему, ефективно регенерує шкіру, шляхом чого вона стає більш гладкою, заслужено має своїх поціновувачів, особливо в Польщі

Lirene це польський бренд, який, як і Pharmaceris, належить Dr Irena Eris

Повертаючись до теми вартості, хочу сказати, що до певного моменту я була косметичним снобом, вважаючи, що нічого дешевше 500 грн не варто навіть розглядати. Я помилялась, можна знайти цікаві та дієві засоби вже від 150 грн. Я ніколи не купувала люкс, тому що люкс це для тих, хто може його собі вільно дозволити, проте знаю від топ-візажиста на прикладі тонального засобу від Armani, що 70% вартості таких засобів це упаковка, тобто покупка люксової косметики це в прямому сенсі покупка красивої баночки, на що кожна жінка має повне право, якщо баночка чи флакон приносять їй естетичне задоволення.

Дякую, що прочитали ❤️

Гарного настрою 🌹