Anna_feerie

Atopalm: вмивання для атопіків та чутливошкіриків)

Atopalm: вмивання для атопіків та чутливошкіриків)
Atopalm: вмивання для атопіків та чутливошкіриків)

Прочитавши дуже цікавий допис Свідомої клієнтки про тренд "невмивання", я вирішила підтримати цю тему і трохи розповісти про власний досвід. Якщо ви ще про таке не чули, то дійсно існує думка, що вранці шкіра не потребує очищення за допомогою косметичних засобів, бо в них немає потреби, та й взагалі вони руйнують захисний бар'єр🙃.

Адепти цього твердження пропонують промакувати обличчя паперовою серветкою (мовляв, шкіра виділяє свій власний себум і він для нас найкращий крем), максимум - протерти тоніком або гідролатом.

Що ж, розкажу трохи про своє бачення🤗. Коли я була зовсім юна та мало знала про косметологію, дерматологію та й здоров'я загалом, я багацько разів зверталась до лікарів з проблемами шкіри (а саме, висипаннями, почервоніннями та постакне). Одного разу дерматолог змусила мене не вмиватися 3 (!!!) дні задля тесту на демодекс 😬.

Знаєте, за 3 дні там не тільки той кліщ активізується, там народиться нова форма життя, чесне слово!)) Бо, коли ти прибираєш жир серветкою, це те саме, ніби "мити" посуд після жарених реберець за допомогою сухого рушника: так, видимі ознаки ти витреш, але по відчуттях тарілка точно не буде чистою🤣. Моє обличчя почувалось ще гірше тої жирної таці - воно все свербіло, чухалось та виглядало жахливо!

Інший лікар прописав мені вмивання мінеральною водою без додаткових засобів та (ні в якому разі!) не наносити жодних сироваток, кремів і т.д. Чому? Бо "все це вигадки косметологів і шкірі то не потрібно"!)). Звісно, вмиватись мінералкою краще, аніж не вмиватись взагалі, але знову ж таки постає проблема масного шару, який взагалі-то нікуди не дівається, а ще через мінералізацію тої самої водички мою шкіру почало добряче так сушити.

Тож, пройшовши всі ці кола дерматологічних експериментів, я почала сама розбиратись в темі і прийшла до висновку, що моїй шкірі без очищення погано. Крапка!) Але очищення має бути делікатним - Ph 5.0-6.0 (можна навіть трохи менше, якщо це кислотний засіб на вечір), без жорстких ПАВ та жодного скрипу.

В принципі, наразі всі засоби для вмивання, про які я пишу відгуки, саме такі - мають слабокислий Ph, не сушать та не викликають подразнень навіть на гіперчутливій шкірі. Та сьогодні хочу розповісти про продукт з серії "ніжніше ніжного", а саме - Atopalm Facial Wash.

Atopalm: вмивання для атопіків та чутливошкіриків)

До речі, туди ще входять відомі Real Barrier та Derma:B (вони також акцентують увагу на відновленні шкірного бар'єру та максимально делікатній дії). Якщо очищення - то максимально м'яке, якщо креми - то MLE-емульсії, які вбудовуються в структуру шкіри, і т.д. Ця пінка не виключення, адже вона націлена на людей з атопічним дерматитом та іншими станами, що супроводжуються печінням, почервонінням та різними проявами порушення захисного шару нашої шкіри.

Мене дуже заінтригувала інформації на пакуванні: Ніжний засіб для очищення зі збалансованим рівнем Ph, що містить натуральний зволожувальний фактор та амінокислоти, створює м'які бульбашки, які очищують та зволожують шкіру. Вітаміни В5 та Е насичують, Омега-керамід-16 забезпеіує зволоження шкіри після очищення.

Подивилась склад і вирішила, що мені то треба (тим більше, що в той час я мучалась від алергії на амброзію і через неї обличчя червоніло та пекло 🤪).

М'які ПАР, обіцяні вітаміни (пантенол та токоферол), зволожуючі та пом'якшуючі компоненти (гліцерин, бетаін, сорбітол), кілька фруктових ектрактів та цілий комплекс амінокислот.

Для очищення обличчя та шиї мені вистачає одного натискання на дозатор - в принципі, цього більш ніж достатньо, адже піна густа та ніжна. Віддушка приємна, не сильно виражена. При нанесенні таке відчуття, що це не вмивашка, а якийсь вспінений в капучінаторі крем!)). Але не подумайте, що це означає погане очищення, як у випадку кремових клензеров для сухої шкіри - ні, ні, ні! Після змивання я відчуваю, що шкіра абсолютно чиста, без залишків себуму або косметики, та при цьому вона дуже ніжна та зволожена 🥰.

Вона ідеально підходить для ранкового очищення (у вечірній рутині зараз я люблю використовувати кислотні продукти). Також цю пінку я купую своїм батькам (в тата розацеа має доволі серйозні прояви і періодично нагадує про себе червоними плямами та шелушінням). Та й ви знаєте, як чоловіки ставляться до косметики: вмився милом і пішов 😁. Так ось: цю пінку батько використовує із задоволенням і більше не хоче повертатись до хардкорних методів.

Тож, пінку однозначно рекомендую всім, хто в пошуках дууууже ніжного засобу, що і очистить, і зволожить, і нерви заспокоїть)). Щодо теорії "невмивання" - то для мене вона однозначно не підходить, навіть у періоди загострення розацеа мені краще вже очищувати лице спеціальним молочком або емульсією, але точно не "промакувати серветкою"). Звісно, всі ми різні і для власниць дуже сухої шкіри, можливо, ранкове вмивання не є обов'язковим. Та якщо у вас нормальна/комбінована/жирна шкіра (навіть з такими нюансами, як у мене) - скоріше за все, що очищення два рази на день підійде вам більше 🤗.

Всім добра, здорової шкіри та гарних вихідних! 😘