Svidoma

Астаксантин — найпотужніший з антиоксидантів. Добірка засобів

Астаксантин — найпотужніший з антиоксидантів. Добірка засобів

Сьогодні я приготувала для вас добірку засобів з астаксантином, найпотужнішим з усіх відомих антиоксидантів, я вже згадувала цей компонент в дописі про крем Solaxantin від Medi-peel і саме цей крем ви бачите на фото.

Зупинимось на ньому трохи детальніше, астаксантин це каратиноїд, він має червоно-рудий колір, тому висока концентрація астаксантину в засобі надає йому помаранчевого відтінку. Антиоксиданти захищають нашу шкіру від впливу вільних радикалів, найчастіше ми чуємо про користь антиоксидантів влітку, тому що вільні радикали утворюються в нашій шкірі під впливом сонячного випромінювання, однак, сонячне випромінювання це не єдине, що сприяє їх утворенню, окислювальний стрес в організмі може бути викликаний стресом в житті, палінням, хворобами, прийманням деяких ліків та незбалансованим харчуванням, особливо якщо ми не отримуємо достатньо антиоксидантів з їжею. Клітини нашої шкіри гинуть під впливом окислювального стресу і навіть якщо ми не бачимо миттєвої дії антиоксидантів на шкіру, регулярно включаючи їх в догляд, ми зберігаємо її здоров’я.

Астаксантин не тільки захищає шкіру від згубного впливу вільних радикалів, він також покращує колір обличчя та надає шкірі відпочилого вигляду і захищає її від фотопошкодження. Його ефективність підтверджена подвійними плацебо-контрольованими дослідженнями.

Поки що косметики з астаксантином не дуже багато, і все ж таки я знайшла цікаві варіанти, я не включала в цю добірку засоби за 11000 гривень, тому що вони суперечать моїм переконанням щодо того, що косметичний засіб не має коштувати як робот-пилосмок.

Астаксантин ми можемо зустріти в сонцезахисних засобах, це креми з мінеральними фільтрами від бренду The Odinary та гель Hyaluronic Acid Watery Sun Gel SPF від IsNtree. Креми від Одінарі я пробувала і при всіх їх перевагах, не можу пробачити їм те, що вони лишають липкість, яка не проходить.

Окрім крему Solaxantin у бренду Medi-peel також є антивіковий крем з астаксантином Peptide 9 Volume & Tension Tox Cream, судячи з того, що в склад крему входить віск та амінокислоти, це має бути чудовий крем для сухої шкіри.

Астаксантин використовують й інші виробники з Кореї в цікавих засобах за прийнятною ціною. У бренду Scinic знайшлась сироватка з ніацинамідом, астаксантином, центелою та похідними центели і, судячи зі складу, вона має круто заспокоювати шкіру, а у бренду Graymelin багатокомпонентна антивікова лінійка, що посилена потужним пептидом міді.

Я була рада знайти цілу лінійку Asta C+ з астаксантином від польського бренду Ava Laboratorium, я її поки не пробувала, однак позитивні відгуки, які я знайшла польською мовою, вселяють в мене ентузіазм. Зверніть увагу на яскравий колір сироватки з лінійки: в ній немає барвників, тобто астаксантину в ній багато, до всіх засобів з лінійки також входить вітамін С у формі аскорбілфосфату натрію та екстракт водоростей.

Дякую, що прочитали ❤️