Дві сторони одного аромату
Про парфуми пишу вперше. Дуже відповідальний момент для мене. Завжди відчуття, що не маю достатньо знань у цьому, особливо коли слухаю, як про аромати розповідають парфумозалежні подружки. Але, час таки відкрити цю завісу.
Розповім про парфуми молодшої сестри. Чому не про свої? Бо усі мої різко почали дратувати. Вони не про мене і не для мене, наче ношу на собі щось чуже. Alyona Fedyk колись писала про це. Що наші смаки можуть змінитися кардинально, особливо, коли змінюються життєві обставини. Скоріш за все я переживаю щось подібне і зараз знаходжуся у пошуках ідеального аромату. Вдома валяється вже не один пробник. Свого ще не знайшла, але розповісти буде про що, тому чекайте на огляди.🤭
З бабусею. я вас же знайомила, тепер познайомлю з сестрою😳. Цю красуню звати Марійка, їй 16 і я дуже її люблю. Коли я була мала, то на питання "що тобі подарувати?", завжди відповідала "сестричку чи братика". Коли мені було 8, я таки отримала довгоочікуваний подарунок. Ми дуже близькі з самого її дитинства. Інколи, коли надокучливі родичі питають, "коли вже дітки?", я жартую, що свою дитину я вже виховала.😂
Наші смаки в музиці, літературі та кіно дуже подібні. Тому, я не здивувалась, коли її обранцем серед ароматів став твір Марка Джейкобса. В свої 16 я захоплювалась його парфумами і в крамницях бігла до полички з ним в першу чергу. Переказую привіт усім, хто пам'ятає Oh Lola, то була любов.
Раніше Марійка обирала більш цитрусові композиції, але вирішила знайти щось новеньке і ми пішли до крамниці. Поки я відбивалась від надокучливих консультантів (ммм люблю ці зверхні погляди), сестра знайомилася з новими для себе флаконами. Вибір пав на Daisy Love і тут вже зовсім не про цитруси.
🌸🌸🌸
Про що ж аромат?
Найкраще про аромат розкажуть асоціації, на які він наштовхує, тому я поділюсь одним з них.
Якби Daisy Love був моїм спогадом. 5 ранку. Ти прокидаєшся у заміському будинку та йдеш на веранду. Спека ще не натякає на свою присутність, повітря свіже, легкий вітер. На столику лежить букет ромашок, до яких уже є діло бджілкам-трудівницям. А тобі нема куди спішити. Навколо тиша і ти нарешті чуєш свої думки. І вони не десь там далеко, вони тут, в моменті, і вам добре разом.
Як звучить аромат?
Це та історія, коли на двох людях аромат звучить абсолютно по-різному.
Марійка користується ним кожен день і я точно можу сказати, що він стійкий. Якщо вона нанесла його на себе в кімнаті і пішла звідти, а я зайду у цю кімнату через хвилин 10, я все ще чутиму аромат. На ній він звучить дуже солодко. Спочатку це легка ягідна кислинка, яка потім йде у приторний присмак. В кінці дня аромат на шкірі розкривається в карамельні смаколики. Мені дуже нагадує солодку вату.
Стався дисонанс. Зазвичай, усі солодкі ноти вилазять на моїй шкірі, а мала забирає на себе квіти. Але цей парфум зламав систему.
На мені одразу після нанесення вилазить ромашка. Легкі трави, трохи аква-ноток. Далі кислинка, гадаю. що її дає морошка в піраміді. В залишку лишається легкий та свіжий шлейф і жодного солодкого акорду, навіть натяку немає.
Шлейфовість оцінити важко, адже за сестрою він тягнеться увесь день, а на мені парфуми чутно лише дуже близько до шкіри. Можливо, хтось з вас знає, що це означає. Знаю, що є певні поділи на холодну і теплу шкіру, але мало в тому тямлю, буду рада поясненням парфумерних експертів)
Початкова нота: Морошка (та сама кислинка)
Нота серця: Ромашка (не примітивна прямолінійна ромашка, а скоріше польові трави)
Кінцева нота: Волога деревина, Мускус (як сказала Марійка "вологу точно чую, а дерева ні"😅)
Сам аромат точно вартий уваги. Чудово підійде на кожен день. А це паковання - ну просто прикраса полички. Його постійного хочеться покрутити в руках😅.
Отже, послухайте його при нагоді, особливо, якщо любите ніжні та легкі композиції з квітковим, чи солодким (як пощастить) вайбом.
Коментарі (0)