Ya Yana

Дві сторони одного аромату

Дві сторони одного аромату

Розповім про парфуми молодшої сестри. Чому не про свої? Бо усі мої різко почали дратувати. Вони не про мене і не для мене, наче ношу на собі щось чуже. Alyona Fedyk колись писала про це. Що наші смаки можуть змінитися кардинально, особливо, коли змінюються життєві обставини. Скоріш за все я переживаю щось подібне і зараз знаходжуся у пошуках ідеального аромату. Вдома валяється вже не один пробник. Свого ще не знайшла, але розповісти буде про що, тому чекайте на огляди.🤭

З бабусею. я вас же знайомила, тепер познайомлю з сестрою😳. Цю красуню звати Марійка, їй 16 і я дуже її люблю. Коли я була мала, то на питання "що тобі подарувати?", завжди відповідала "сестричку чи братика". Коли мені було 8, я таки отримала довгоочікуваний подарунок. Ми дуже близькі з самого її дитинства. Інколи, коли надокучливі родичі питають, "коли вже дітки?", я жартую, що свою дитину я вже виховала.😂

Наші смаки в музиці, літературі та кіно дуже подібні. Тому, я не здивувалась, коли її обранцем серед ароматів став твір Марка Джейкобса. В свої 16 я захоплювалась його парфумами і в крамницях бігла до полички з ним в першу чергу. Переказую привіт усім, хто пам'ятає Oh Lola, то була любов.

Раніше Марійка обирала більш цитрусові композиції, але вирішила знайти щось новеньке і ми пішли до крамниці. Поки я відбивалась від надокучливих консультантів (ммм люблю ці зверхні погляди), сестра знайомилася з новими для себе флаконами. Вибір пав на Daisy Love і тут вже зовсім не про цитруси.

🌸🌸🌸

Найкраще про аромат розкажуть асоціації, на які він наштовхує, тому я поділюсь одним з них.

Якби Daisy Love був моїм спогадом. 5 ранку. Ти прокидаєшся у заміському будинку та йдеш на веранду. Спека ще не натякає на свою присутність, повітря свіже, легкий вітер. На столику лежить букет ромашок, до яких уже є діло бджілкам-трудівницям. А тобі нема куди спішити. Навколо тиша і ти нарешті чуєш свої думки. І вони не десь там далеко, вони тут, в моменті, і вам добре разом.

Це та історія, коли на двох людях аромат звучить абсолютно по-різному.

Марійка користується ним кожен день і я точно можу сказати, що він стійкий. Якщо вона нанесла його на себе в кімнаті і пішла звідти, а я зайду у цю кімнату через хвилин 10, я все ще чутиму аромат. На ній він звучить дуже солодко. Спочатку це легка ягідна кислинка, яка потім йде у приторний присмак. В кінці дня аромат на шкірі розкривається в карамельні смаколики. Мені дуже нагадує солодку вату.

Стався дисонанс. Зазвичай, усі солодкі ноти вилазять на моїй шкірі, а мала забирає на себе квіти. Але цей парфум зламав систему.

На мені одразу після нанесення вилазить ромашка. Легкі трави, трохи аква-ноток. Далі кислинка, гадаю. що її дає морошка в піраміді. В залишку лишається легкий та свіжий шлейф і жодного солодкого акорду, навіть натяку немає.

Шлейфовість оцінити важко, адже за сестрою він тягнеться увесь день, а на мені парфуми чутно лише дуже близько до шкіри. Можливо, хтось з вас знає, що це означає. Знаю, що є певні поділи на холодну і теплу шкіру, але мало в тому тямлю, буду рада поясненням парфумерних експертів)

Початкова нота: Морошка (та сама кислинка)
Нота серця: Ромашка (не примітивна прямолінійна ромашка, а скоріше польові трави)
Кінцева нота: Волога деревина, Мускус (як сказала Марійка "вологу точно чую, а дерева ні"😅)

Сам аромат точно вартий уваги. Чудово підійде на кожен день. А це паковання - ну просто прикраса полички. Його постійного хочеться покрутити в руках😅.

Отже, послухайте його при нагоді, особливо, якщо любите ніжні та легкі композиції з квітковим, чи солодким (як пощастить) вайбом.