Свідома клієнтка

Догляд за шкірою обличчя взимку: як обрати крем на зиму?

Догляд за шкірою обличчя взимку: як обрати крем на зиму?

Взимку лагідне вмивання важливе як ніколи, хорошими засобами можуть стати делікатні кремові емульсії, що не піняться.

Також, навіть ті дівчата, які зовсім не люблять догляд, відмічають, що взимку шкіра краще почувається з кремом. Чи обов'язково це має бути особливий зимовий cold cream з типом емульсії "олія в воді"? Не обов’язково, часто такі креми працюють за принципом оклюзії, тобто вони створюють на шкірі плівку, оклюзія досягається за рахунок мінеральної олії або натуральних олій (олія ши, жожоба, манго), природних восків, церезину, ланоліну або вазеліну. Тривала оклюзія не дуже корисна для здорової шкіри, однак вона приходить на допомогу при дуже сухій, схильній до атопії шкірі, всім іншим не радять використовувати подібні креми щодня. Якщо ж вам подобається як працює оклюзійний крем взимку, я б звернула увагу на те, щоб нічний крем був іншого характеру. До речі, найпопулярніший у світі за версією BBC крем Nivea Soft також відноситься до оклюзійних. Хороші відгуки мають аптечні колд-креми від Avene та Uriage.

Особливо оклюзія не корисна для шкіри, яка схильна до запалень, як казала знайомий косметолог: “Під оклюзійною плівкою запалення цвіте і пахне як помідори в теплиці”. Що ж робити в такому випадку? Я чимало про це читала, тому що маю саме таку шкіру: чутливу до холоду та схильну до запалень. Ми можемо скористатися кремами, які містять компоненти, що також створюють плівку, але вона не така сильна як від мінеральної олії, через неї проходить трохи повітря, це сквалан та/або диметикон. Взимку я особливо починаю любити силікони, в тому числі силікони в тональних засобах, оскільки це єдиний “одяг”, який носить шкіра обличчя. Це може бути будь-який крем, який нам підходить та подобається, нічний або денний, немає різниці, часто це розділення суто маркетингове, за виключенням кремів з ретинолом або сильними кислотами. Крем потрібно наносити як мінімум за 20 хвилин до виходу на вулицю. Ось, наприклад, декілька кремів зі скваланом (а кремів з диметиконом безліч):

І ще хочу показати вам симпатичний зимовий крем від Floslek з Isoamyl Laurate на початку складу. Ізоаміл лаурат це ефір жирної кислоти, що має емульгуючі та стабілізуючі властивості, який ще називають рослинним силіконом. Окрім нього в цьому кремі багато хороших олій.

Дякую, що прочитали ❤️