Тетяна Супронюк

Помилки в догляді за шкірою обличчя

Помилки в догляді за шкірою обличчя

З приходом зими наш догляд за обличчям змінюється, він повинен бути більш насиченим, ніж в теплі пори року.

Але, є нюанси в догляді за шкірою обличчя, які актуальні для будь-якої пори року.

То ж розберемо, чого в догляді слід уникати, та яких правил потрібно дотримуватися! Ці пункти допомогли і мені вдосконалити свій догляд за шкірою.

Неправильне очищення шкіри обличчя. Змивати макіяж пінкою/гелем для вмивання. Пінка не може ефективно очистити шкіру від тонального крему та іншої косметики.

✅ Як правильно? Очищувати обличчя від макіяжу оліями, які можуть розчинити забруднення. Це може бути гідрофільний бальзам або олія.

Неправильне використання гідрофільної олії/бальзаму. Не правильно не змивати його пінкою/гелем.

✅Як правильно? Гідрофільний бальзам/олія відноситься до засобів двофазного очищення шкіри обличчя. Він добре розчиняє макіяж, бруд і себум в порах, СПФ-засоби. Але його обов"язково потрібно змивати пінкою або гелем для вмивання. Саме таким чином ви ефективно очистите шкіру вашого обличчя.

Неправильне використання міцелярної води. Всім відомо (а може і не всім), що використовувати на постійній основі міцелярну воду для зняття макіяжу не варто, бо вона порушує РН баланс шкіри.

✅Якщо ви вже використовуєте міцелярну воду для зняття макіяжу, то потрібно обов"язково змивати її пінкою/гелем для вмивання. Міцелярна вода може добре розчиняти макіяж, знімати його, але в порах все одно залишиться бруд. Тому пінкою чи гелем ми змиваємо залишки міцелярки і забруднень.

Неправильно підібране зволоження для жирної шкіри. Хибна думка, що жирній шкірі не потрібне зволоження.

✅Зволоження потрібне будь-якій шкірі, і сухій, і нормальній, і жирній - кожному своє. Жирну шкіру теж потрібно зволожувати, бо саме від недостатнього зволоження шкіра починає "захищатися" і виділяє ще більше себуму. Не потрібно використовувати засоби, які містять помітку "матуючі". Матування від них то буде, але не надовго, і потім знову шкіра буде виробляти себум, та ще більше. Жирні креми теж не потрібні жирній шкірі. Але базове зволоження - обов"язково потрібне!

Перенасичення засобами в догляді. У вас колись було таке, що після нанесення засобів вони починають скочуватися? У мене було!

✅Висновок з цього - щось в догляді було зайвим, або шкірі потрібні легші текстури.

Надмірне відлущення та очищення шкіри. Що мається на увазі? Застосування для очищення шкіри агресивних миючих засобів (пінок/гелів для вмивання), скрабування скрабами, очищення шкіри обличчя щітками, скраберами, спонжами, ексфоліація агресивними кислотними пілінгами, чистки у косметолога, глиняні маски, що висихають на шкірі обличчя. Признаюсь чесно, я через все це пройшла! І що? На власному досвіді переконалася, що все це травмує шкіру, робить її більш чутливою та схильною до висипань і

✅Обираю для себе делікатне відлущення шкіри - ензимну пудру. Використовую її декілька разів на тиждень. Вона м"яко очищує шкіру, не подразнюючи її, розгладжує тон та рельєф.

Скуповування косметики всієї підряд, не розібравшись, яка саме потрібна тобі, для твоєї шкіри обличчя. Особливо, якщо ця косметика популярна на просторах інтернету та гарно виглядає ззовні. Признаюсь чесно, я теж таким певний час страждала. Гарні баночки, які привабюють погляд, звісно додають краси на туалетному столику, але можуть не приносити користі в догляді за шкірою. І добре, якщо не засоби не будуть викликати негативних побічних ефектів.

✅Розібратися, хоч мінімально, в складах засобів, або обирати товари за призначенням для своєї шкіри. За типом шкіри, за проблемами шкіри, які потрібно вирішити. Читати відгуки на товари.

Перенасиченість догляду активними компонентами. Що мається на увазі? Це коли в вашому догляді в одній рутині декілька активів. Наприклад, ви наносите тонер з АНА-кислотами, зверху сироватку з вітаміном С і закриваєте це кремом для проблемної шкіри з гліколевою кислотою. Як відреагує шкіра? Така кількість активний речовин одразу - це подразник для шкіри, стрес. Шкіра відреагує ще більшою кількістю висипань, жирністю, забитими порами та почервонінням. Вам не потрібні всі активи, які існують у продажу, складайте доглядову рутину грамотно.

✅Як правильно? Одна рутина = один актив. Тобто, якщо ви наносите зранку тонер, сироватку та крем, актив може бути тільки в одному з цих засобів. Наприклад, тонер базовий для зволоження з гіалуроновою кислотою, сироватка з вітаміном С - актив для сяяння шкіри, крем з СПФ - ефективний сонцезахист на кожен день в будь-яку пору року. Так само і ввечорі, одна рутина = один актив.

Неправильне розташування активів зранку та ввечорі.

✅Є активи, які краще використовувати зранку - так вони дають максимум результату, а є такі яктиви, які краще наносити на шкіру ввечорі - бо вони викликають підвищену чутливість шкіри. Так, що і коли наносити? Зранку краще обрати активи з антиоксидантною дією, вони підтримуватимутьо сяяння та пружність шкіри, її молодість. Це пептиди, ніацинамід, вітамін С, А на вечір краще обрати активи, які будуть вирішувати проблеми зі шкірою - ретинол та його варіації, АНА та ВНА кислоти.

Неправильно закривати вечірні потужні активи базовим зволожувальним кремом

✅Необхідно відновлювати шкіру після активних компонентів у догляді. Це можуть бути певні компоненти у складі крему для вечірньої рутини. Наприклад, кераміди (цераміди), сквалан, мультиламелярні емульсії.

Неправильно не використовувати СПФ захист в ранковій рутині. Чому? Бо без СПФ захисту шкіра нашого обличчя зазнає фото-старіння, втрачає молодість, з"являються нові пігментні плями, складніше вивести вже наявні пігментні плями, постакне.

✅ Завжди, навіть коли не наносите макіяж, потрібно наносити крем (або інший вид засобу) з СПФ захистом на шкіру обличчя та шиї в достатній кількості. Є креми з фізичними або хімічними фільтрами, або ж змішані. Зараз на ринку представлено велику кількість різноманітних кремів з легкими текстурами, які не відчутні на обличчі і не вибілюють його. Кожна з нас може знайти підходящий засіб для себе. Цим, ми забезпечимо молодість нашої шкіри.

Завдяки цим правилам, ваша шкіра буде "дякувати" вам. Буде сяючою та здоровою.

Додаю підбірку засобів, якими користуюсь сама, і можу порадити і вам!

Дякую, що дочитали до кінця ❤️