Свідома клієнтка

Ретиніл пальмітат це не ретинол

Ретиніл пальмітат це не ретинол

Підшуковуючи собі засіб з ретинолом, я помітила, що виробники вводять потенційних клієнтів в оману, зазначаючи на упакуванні слово “ретинол” в той час як ретинолу в засобі немає, а є ретиніл пальмітат. Це різні хімічні сполуки, хоч вони обидві є формами вітаміну А, в них різна назва згідно INCI: ретинол має позначатись у складі як retinol, а ретиніл пальмітат як retinyl palmitate.

Retinyl palmitate не дасть таких ефектів як ретинол (retinol): не зменшить зморшки, не зменшить пори, не зробить шкіру більш пружною. Retinyl palmitate працює як антиоксидант і він по-своєму корисний, однак вау-ефекту як ретинол він не дає, тож, якщо клієнтка придбає засіб з ретиніл пальмітатом, вона даремно буде очікувати від нього результат як від ретинолу.

Нижче додаю засоби, в назві яких є слово “ретинол”, а в складі його немає. Це не означає, що вони погані чи що їх не варто купувати, вони можуть бути цілком хорошими, тільки от так, ретинолу там немає.

Сироватка Moon&Rune Serum Retinol, яка коштує 1727 гривень і не містить ретинолу, а містить ретиніл пальмітат.

Мультиактивний живильний нічний крем для обличчя Revuele Retinol Forte Multi-Active Nourishing Night Cream та мультиактивний денний балансувальний крем для обличчя Revuele Retinol Forte Multi-Active Balancing Day Cream не містять ретинолу.

Омолоджувальний крем "Інтенсивний ліфтинг" для всіх типів шкіри Eveline Cosmetics Retinol+Sea Algae Intensely Firming Rejuvenating Cream також не містить ретинолу.

Антивікова сироватка для обличчя з ретинолом та скваланом

Revox B77 Just Retinol In Squalane H20-Free Solution Age Control не має в складі ретинолу.

Справа тут не у вартості товару, тому що за ті самі гроші можна знайти засоби, в яких ретинол є, от, наприклад, живильний крем проти зморщок Lirene 70+ та сироватка для обличчя з ретинолом Beauty Formulas Anti-Aging Retinol Serum мають в складі ретинол.

Та навіть крем від "Домашнього лікаря", вартість якого коливається від 37 до 50 гривень, має у складі ретинол.

Дякую, що прочитали ❤️