У пошуках ідеального бальзаму для губ - Medik8 Mutiny Lip Balm

У пошуках ідеального бальзаму для губ - Medik8 Mutiny Lip Balm

Отже, спершу мої вимоги до бальзаму для губ. Їх ніби й небагато, але… Ну, по-перше, я категорично не сприймаю бальзами на основі нафтопродуктів, отже, жодних mineral oil, petrolatum, paraffinum liquidum, isoparaffin, microcrystalline wax, hydrogenated polyisobutene у складі. А це реально викреслює відсотків так 90 всіх бальзамів для губ. Далі. Не розумію бальзами для губ у баночках, які треба діставати і розподіляти пальцями. Це банально негігієнічно і незручно. Ще один мій заскок - не люблю бальзами на основі воску у формі гігієнічної помади, бо вони мені не зволожують губи, а тільки ще більше пересушують. Така сама претензія в мене і до бальзамів, що містять у собі тільки олії - вони дуже швидко висихають і зрештою тільки ще більше пересушують губи. Отже, мій ідеальний бальзам має бути у тюбику, без нафтохімії й повинен містити у собі зволожувальні компоненти, а не тільки олії. Ну, і щоб на губах тримався довго і мав на них естетичний вигляд. Що шукаю у складі: lanolin, squalane, glycerine, hyaluronic acid/sodium hyaluronate. Без барвників. В ідеалі, звісно, ще й без ароматизаторів, але то вже практично нереально.
Так мої довгі й болісні пошуки привели мене до бальзаму від Medik8. Ціна не дуже адекватна, але допитливість перемогла, та і вдалося вхопити зі знижкою за 800 грн.

У пошуках ідеального бальзаму для губ - Medik8 Mutiny Lip Balm

Текстура доволі в'язка й жирнувата, жовтуватий колір. Запах слабковиражений цитрусовий, смак такий самий, цитрусовий, кисло-солодкий. Із тюбика вичавлюється легко, але не розтікається, не виливається у ковпачок. Аплікатор зручний, дозволяє легко й акуратно розподілити бальзам.

Squalane - скваланова олія, ідентичний шкірі компонент, що запобігає трансепідермальній втраті вологи,
Glycerin - зволожувач,
Dimethicone - силікон,
Caprylic/Capric Triglyceride - похідна кокосової олії та гліцерину,
Aqua (Water) - тут зрозуміло,
Sucrose Laurate - натуральний емульгатор,
Sucrose Stearate - теж натуральний емульгатор,
Hippophae Rhamnoides Fruit Extract - екстракт обліпихи,
Sodium Hyaluronate - гіалуронка,
Biosaccharide Gum-1 - цукор-зволожувач, який добре працює у комбінації з гіалуронкою,
Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Oil, Mentha Viridis (Spearmint) Leaf Oil, Citrus Nobilis (Mandarin) Peel Oil - тут усе зрозуміло, олії,
Glyceryl Glucoside - зволожувач,
Phenoxyethanol - консервант,
Citral - ароматизатор,
Limonene - ароматизатор,
Geraniol - ароматизатор.
Отже, за винятком ароматизаторів і силікону все просто ідеально. Як я вже казала, знайти бальзам для губ без ароматизаторів практично неможливо; силікон же загалом не є якимось шкідливим компонентом, тому ок. Є зволожувальні компоненти, отже, по ідеї це мав би бути ідеальний бальзам для губ. Але не так сталося, як гадалося.

Ну, от не зволожує він мені губи, і край. На губах тримається дуже недовго. Його треба постійно додавати ще, і ще, і ще. Особливо надворі висихає просто моментально, губи лишаються після цього ще сухішими, ніж до нього. Поки лежить на губах, вони трохи блищать, але навіть у цей час немає відчуття зволоженості. От просто сухі губи, а зверху на них ніби щось лежить. Плюс, якщо на губи потрапляє вода, то це мокре місце біліє. Тобто попити води з цим бальзамом на губах нормально не виходить. Неестетично. Словом, я вкотре переконалася, що дорого - не дорівнює класно.
Тож, шановні б'юті-експерти, якщо знайшли для себе ідеальний бальзам для губ, поділіться, будь ласка, своїми знахідками, бо я вже задовбалася шукати 😢